Μαίνεται η φωτιά στο Λουτράκι: Στις φλόγες σπίτια, επιχειρούν και δυνάμεις του Στρατού

Μαίνεται η φωτιά στο Λουτράκι: Στις φλόγες σπίτια, επιχειρούν και δυνάμεις του Στρατού
Πυροσβέστες επιχειρούν στο Λουτράκι ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η φωτιά στο Λουτράκι Κορινθίας, με τα πρώτα σπίτια να έχουν τυλιχτεί στις φλόγες. Ισχυροί άνεμοι δυσχαιρένουν την επιχείρηση κατάσβεσης. Εκκενώθηκαν οικισμοί, το γηροκομείο "Ελπίς" και κατασκηνώσεις.

Μαίνεται η πυρκαγιά στο Λουτράκι Κορινθίας, που ξεκίνησε νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα (17/7) από δασική έκταση στην περιοχή Καλλιθέα σε δασική έκταση.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Καλλιθέα Λουτρακίου ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ


Στους οικισμούς Οαση, Πευκιάς, Καλλιθέα, Ειρήνη, Άγιος Κωνσταντίνος, Καλαμάκι, Ίσθμια και Παράδεισος δόθηκε εντολή εκκένωσης μέσω του 112..

Απεγκλωβισμοί κατοίκων στον Άγιο Χαράλαμπο

Ωστόσο, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η αλλαγή της φοράς των ανέμων οδήγησε την φωτιά του Λουτρακίου προς το Καλαμάκι και την περιοχή γύρω από τα διόδια.

Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά κατευθύνθηκε απειλητικά προς Άγιο Χαράλαμπο με μεγάλη ταχύτητα, προκαλώντας υλικές ζημιές. Οι πυροσβέστες σε αρκετές περιπτώσεις απεγκλώβισαν κατοίκους και τους μετέφεραν σε ασφαλές σημείο ενώ αρκετά σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Ιδιαίτερα μεγάλο είναι το μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε αρχικά στην περιοχή, Καλλιθέα Λουτρακίου και τώρα κινείται προς τις περιοχές Καλαμάκι και Αγίους Θεοδώρους”, ανέφερε νωρίτερα, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χάρης Βυτινιώτης.

Όπως προσέθεσε, “στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και μεταφέρουν την φωτιά με πολύ μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να έχουν καεί εκτάσεις με ελαιόδεντρα και πεύκα, ενώ υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια που βρίσκονται διάσπαρτα στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας”.

Φωτιά στο Λουτράκι ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης σε εξέλιξη

Στη δασική πυρκαγιά επιχειρούν 135 πυροσβέστες και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 50 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 8 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα ενώ οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς.

Όπως έγινε γνωστό, 44 αστυνομικοί με 20 οχήματα επιχειρούν επίσης στην πυρκαγιά.

Πυροσβέστες επιχειρούν στο Λουτράκι ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για το μέτωπο του Λουτρακίου, διατέθηκαν επίσηςαπό τις Ένοπλες Δυνάμεις, δύο αεροσκάφη CL-215, δύο ελικόπτερα Chinook, δύο προωθητές γαιών καθώς και μια ομάδα “Δευκαλίων” έντεκα ατόμων.

Την επιχείρηση κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Κλειστή η νέα και παλιά ΕΟ Αθηνών-Κορίνθου

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση, λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στο Λουτράκι η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Εκκενώθηκε το γηροκομείο “Ελπίς” και κατασκηνώσεις

Στο “Αλεξάνδρειο” συνεδριακό κέντρο μεταφέρονται με ασφάλεια, σύμφωνα με τον Δήμο Λουτρακίου, οι τρόφιμοι του γηροκομείου “Ελπίς”, έπειτα από την εντολή εκκένωσης που δόθηκε, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή Καλλιθέα.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον Δήμο Λουτρακίου, η εκκένωση της κατασκήνωσης Sportcamp Loutraki ολοκληρώθηκε με ασφάλεια και τα παιδιά βρίσκονται στο Κλειστό Γυμναστήριο “Γ. Γαλανόπουλος”.

Μήνυμα του 112 προτρέπει για εκκένωση των περιοχών Καλλιθέα, Πευκιά, Αγ. Κωνσταντίνος και Ειρήνη της Κορινθίας,

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα