Καιρός: Σε συνθήκες καύσωνα η χώρα – Πότε αναμένεται κορύφωση

Καιρός: Σε συνθήκες καύσωνα η χώρα – Πότε αναμένεται κορύφωση
Καύσωνας στην Αθήνα(ΑΡΧΕΙΟΥ) Alexandros Michailidis / SOOC

Σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας αναμένεται τις επόμενες ημέρες στη χώρα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Γενικά αίθριος και ζεστός καιρός
  • Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου την Τετάρτη , τους 40 με 41 την Πέμπτη και 41 με 43 την Παρασκευή στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 με εξασθένηση από την Πέμπτη και μετά

Σήμερα Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στη βορειοανατολική χώρα και τοπικά στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και στα νότια τμήματά του τοπικά 7 μποφόρ.


Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια και στη νησιωτική χώρα τους 33 με 34 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 και τοπικά τους 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ 11-07-2023

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα δυτικά αρχικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και από τις μεσημβρινές ώρες δυτικοί βορειοδυτικοί, πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 και κατά τόπους τους 38 βαθμούς και στα νησιά τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 12-07-2023


Αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά και θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 37 με 38 και κατά τόπους στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς τους 39 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 13-07-2023


Αίθριος και ζεστός καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς και κατά τόπους στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της Στερεάς τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-07-2023

Αίθριος και πολύ ζεστός καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα, στα ηπειρωτικά τους 39 με 41 βαθμούς και κατά τόπους στο εσωτερικό της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου τους 42 και πιθανόν τους 43 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 36 με 38 και τοπικά τους 39 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπεται αίθριος καιρός. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 36 με 41 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 34 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Το στίγμα της χθεσινής ημέρας

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Γιατί έχει τόση ζέστη στην Αθήνα;

Δείτε το explainer του 24MEDIA Lab

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα