Ινδία: Τουλάχιστον 96 θάνατοι από τον καύσωνα

Ινδία: Τουλάχιστον 96 θάνατοι από τον καύσωνα
Γυναίκες στην Ινδία στον καύσωνα Rajesh Kumar Singh/AP

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ινδία, λόγω καύσωνα, στις περιφέρειες των Uttar Pradesh και Bihar. Έχουν πεθάνει τουλάχιστον 96 άτομα, με τις αρχές να προειδοποιούν τα άτομα άνω των 60 ετών.

Οι θερμοκρασίες στις δύο περιφέρειες των Uttar Pradesh και Bihar της Ινδίας έχουν φτάσει τους 42 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των ευπαθών ομάδων, όπως αναφέρει η Guardian.

Στην Uttar Pradesh, όπου ο αριθμός των θανόντων έχει φτάσει τους 52, το μεγαλύτερο ποσοστό είναι άτομα άνω των 60 ατόμων με υποκείμενα νοσήματα. Όλες οι περιπτώσεις καταγράφησαν στην επαρχία της Ballia. Τις τελευταίες μέρες, 300 άνθρωποι έχουν κάνει εισαγωγή στα νοσοκομεία, για διάφορες παθήσεις, οι οποίες έχουν επιδεινωθεί εξαιτίας του καύσωνα, σύμφωνα με τον SK Yadav, ιατρικό υπάλληλο του νοσοκομείου στη Ballia.

Ηλικιωμένος που ρίχνει νερό στο πρόσωπό του Rajesh Kumar Singh/AP

Για αυτό το λόγο, όλοι οι ιατροί  έχουν ακύρωσει τις προγραμματισμένες άδειές τους, ενώ παρήχθησαν επιπλέον κλίνες στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, για να εξυπηρετηθεί η εισροή ασθενών. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι ηλικιωμένοι, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει συμπτώματα υψηλού πυρετού, εμετού, δύσπνοιας και καρδιακών προβλημάτων.

Ένας κάτοικος, ο RS Pathak, που έχασε τον πατέρα του, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, αναφέρει ότι “Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στη Ballia. Δεν έχω δει ποτέ ανθρώπους να πεθαίνουν λόγω της ζέστης σε τόσο μεγάλους αριθμούς”, είπε. “Οι άνθρωποι φοβούνται να βγουν έξω. Οι δρόμοι και οι αγορές είναι σε μεγάλο βαθμό έρημοι”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα