Πέθανε ο στιχουργός Μιχάλης Μπουρμπούλης

Πέθανε ο στιχουργός Μιχάλης Μπουρμπούλης
O Μιχάλης Μπουρμπούλης Facebook

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών ο στιχουργός και συγγραφέας Μιχάλης Μπουρμπούλης. Η ζωή και η καριέρα του.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 84 ετών, άφησε ο γνωστός στιχουργός και συγγραφέας Μιχάλης Μπουρμπούλης.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή, σήμερα, Παρασκευή (2/6), η τραγουδίστρια Πένυ Ξενάκη μέσα από μια ανάρτηση στο Facebook της.

Στο Καλό αγαπημένε μας Ποιητή. Μας κέρασες, μας πότισες τραγούδια της ψυχής. Ευγνώμονες υποκλινόμαστε, Ευγνώμονες θα σε τραγουδάμε όσο έχουμε ανάσα και φωνή. Μιχάλης Μπουρμπούλης”, έγραψε στην ανάρτησή της.

Ο Μιχάλης Μπουρμπούλης γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1939 στην Ιθάκη. Ήταν ένας από τους σημαντικότερους στιχουργούς μας. Κατάφερε με πολλά τραγούδια του να δώσει το στίγμα της εποχής και να ξεχωρίσει για τον ουσιαστικό, αληθινό και γεμάτο μνήμες λόγο του.

Είχε συνεργαστεί με σπουδαίους συνθέτες και ερμηνευτές: Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Δημήτρης Λάγιος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Ηλίας Ανδριόπουλος, Γιώργος Χατζηνάσιος, Λίνος Κόκοτος, Γιάννης Σπανός, Στάμος Σέμσης, Σωτηρία Μπέλλου, Βίκυ Μοσχολιού, Μαρία Δημητριάδη, Ελένη Βιτάλη, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Κώστας Σμοκοβίτης, Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Νταλάρας, Μαρινέλλα, Δημήτρης Μητροπάνος, Αντώνης Καλογιάννης, Μελίνα Κανά, Φίλιππος Περιστέρης κ.ά.

Πληροφορούμενη την απώλεια του Μιχάλη Μπουρμπούλη, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έκανε την εξής δήλωση:

«Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 84 ετών, άφησε σήμερα ο Μιχάλης Μπουρμπούλης, τελευταίος, μίας σπουδαίας γενιάς δημιουργών. Ήταν μία ξεχωριστή προσωπικότητα στο χώρο του έντεχνου λαϊκού τραγουδιού, καθώς οι στίχοι του έγιναν καθρέφτης μίας ολόκληρης εποχής. Την σηματοδότησε ως ανανεωτής του έντεχνου λαϊκού τραγουδιού, συνεργαζόμενος με τους μεγάλους συνθέτες και με τις σημαντικότερες φωνές. Έγραψε τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες και θα μας συντροφεύουν για πάντα. Ο ίδιος, άνθρωπος που έζησε με απλότητα και ευγένεια, χαμογελαστός και προσηνής, αντλούσε τα θέματα του από την καθημερινότητα, προσφέροντας αισιοδοξία και χαρά. Έγραψε θεατρικά έργα που ανέβηκαν στη σκηνή, ενώ οι αναλύσεις του για ζωγράφους και γλύπτες της σύγχρονης Ελλάδας αποδίδουν την ευαισθησία με τη οποία προσέγγιζε την Τέχνη. Τον ευχαριστούμε για τη προσφορά του στον Πολιτισμό. Στους φίλους του και στην οικογένεια του τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια»

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας έκανε την εξής δήλωση:

«Ο Μιχάλης Μπουρμπούλης, υπήρξε μια σημαντική προσωπικότητα της μουσικής. Ένας σπουδαίος στιχουργός και συγγραφέας που κατάφερε να συνδέσει το όνομα του μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού τραγουδιού, της τέχνης και του Πολιτισμού γενικότερα. Αφιερώθηκε στο έργο του, άφησε το στίγμα του στην εποχή του και συνεργάστηκε με σπουδαίους συνθέτες και ερμηνευτές, ενώ έχει εκδώσει αρκετά μυθιστορήματα και ποιητικές συλλογές. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.»

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα