MFI Script 2 Film Workshops: Συνεχίζονται με πυγμή τα εργαστήρια κινηματογράφου, τηλεοπτικής σειράς και ντοκιμαντέρ

MFI Script 2 Film Workshops: Συνεχίζονται με πυγμή τα εργαστήρια κινηματογράφου, τηλεοπτικής σειράς και ντοκιμαντέρ
MFI Script 2 Film Workshops Facebook / @Mediterranean Film Institute

Έχοντας συμπληρώσει 24 χρόνια στον τομέα της ανάπτυξης σεναρίων και κινηματογραφικών σχεδίων, το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου εγκαινιάζει για άλλη μια φορά τα MFI Script 2 Film Workshops.

Συνεχίζονται στη Νίσυρο τα MFI Script 2 Film Workshops, του ευρωπαϊκού προγράμματος ανάπτυξης σεναρίων και κινηματογραφικών σχεδίων που διοργανώνει το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου για 24η χρονιά.

Υπενθυμίζεται ότι στο φετινό πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά 25 σενάρια ταινιών μυθοπλασίας από 58 κινηματογραφιστές, 4 σχέδια τηλεοπτικών σειρών και 6 υπό ανάπτυξη ντοκιμαντέρ (τα σχέδια αυτά επιλέχθηκαν από συνολικά 150 αιτήσεις και 244 σεναριογράφους, σκηνοθέτες και παραγωγούς από 44 χώρες, μεταξύ άλλων την Αργεντινή, το Βέλγιο, την Κόστα Ρίκα, την Ιρλανδία, την Ισπανία, το Ισραήλ, την Ιταλία, την Λετονία, την Λιθουανία, το Μεξικό και την Παλαιστίνη.

Από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν ο Φωκίωνας Μπόγρης με το «Green», ο Αλέξανδρος Σκούρας με τον «Πολυνίκη», καθώς και οι Κύπριοι Αλεξάνδρα Ματθαίου με το «Shibboleth» και Σάββας Σταύρου – Διονύσης Μανγκάνης με το «The Ones Left Behind». Στα εργαστήρια ντοκιμαντέρ δίνουν το παρών οι Αλεξάνδρα Κατσαρού και Γιολάντα Μαρκοπούλου με το «Hotel Capo d’Istria» κι οι Θανάσης Βασιλείου και Χρήστος Χρυσόπουλος με τον «Άνθρωπο με το Σπασμένο Χέρι».

Οι διαλέξεις και τα masterclasses δεν λείπουν ούτε από τον φετινό χάρτη του ΜΙΚ.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα εφέτος περιλαμβάνει:

  • Διάλεξη από τον Simon de Santiago: “Analyzing your project and its potential: Some Production Considerations” και παρουσίαση του Agora Film Market του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης από την Έρρικα Ζαχαροπούλου
  • Masterclass της Isabelle Fauvel με τίτλο “From tutor shadow to script consultant” για τους εκπαιδευόμενους εκπαιδευτές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
  • Masterclass της Katriel Schory με τίτλο “Filmmaking – a collaborative artform”
  • Workshop της Χριστίνας Λαζαρίδη με τίτλο “Story Design and Audience Response: Writing for the body”
  • Masterclass του Michel Sabbe με τίτλο“What makes a series truly serial: The Niels Bohr lecture on conceiving a serial concept”.
  • Q&A με τον Nico Moolenaar με τίτλο “Undercover at Netflix: taking you behind the screens of working for a major streamer.”
  • Τρεις ανοιχτές προβολές των ταινιών EASY (2017) του Andrea Magnani που αναπτύχθηκε στο MFI και δέχτηκε πολλές διεθνείς διακρίσεις και βραβεία, δύο επεισόδια της σειράς UNDERCOVER (2019) του Nico Moolenaar και του ντοκιμαντέρ NELLY & NADINE (2022) του Magnus Gertten, σε παραγωγή Ove Rishøj Jensen (Denmark).

Οι εργασίες του MFI Script 2 Film, ομαδικές αλλά και ατομικές, ολοκληρώνουν την πρώτη τους φάση την Τετάρτη, 5 Ιουλίου, πριν τη σκυτάλη πάρουν οι προγραμματισμένες διαδικτυακές συναντήσεις που θα λάβουν χώρα τον Οκτώβριο στο νησί της Ρόδου.

Τα εργαστήρια MFI Script 2 Film Workshops υποστηρίζονται από το πρόγραμμα Creative Europe / MEDIA της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και τους Δήμους Νισύρου & Ρόδου και την ΕΡΤ, ενώ συνεργάζονται με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Forum Συμπαραγωγών Crossroads, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και την Αγορά Thessaloniki Doc Market, το Sofia Meetings, το Meetings On The Bridge, την αγορά του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κύπρου Dot on the Map, το Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, τη Σχολή Σταυράκου και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα