Φωτιές: Αναζωπύρωση σε Μάνδρα και Μέγαρα – Εκκενώνεται η Οινόη, απειλούνται σπίτια

Φωτιές: Αναζωπύρωση σε Μάνδρα και Μέγαρα – Εκκενώνεται η Οινόη, απειλούνται σπίτια
Φωτιά στη Δυτική Αττική ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ/INTIME NEWS

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική λόγω της μεγάλης αναζωπύρωσης ανάμεσα σε Μάνδρα και Μέγαρα. Μήνυμα του 112 για εκκένωση πέντε οικισμών και της Οινόης. Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

Μεγάλη αναζωπύρωση υπάρχει, το μεσημέρι της Πέμπτης, ανάμεσα στη Μάνδρα και τα Μέγαρα προκαλώντας την κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν για τέταρτη ημέρα στις φωτιές.

Λίγα λεπτά πριν τις 18:00, οι αρχές έδωσαν εντολή για την εκκένωση της Οινόης προς Ερυθρές, καθώς και του οικισμού Αγίου Ιωάννη Κορακά προς Μάνδρα.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Οινόη εκκενώστε τώρα προς Ερυθρές. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρει το μήνυμα του 112.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Άγιος Ιωάννης Κορακάς, εκκενώστε τώρα προς Μάνδρα».

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα για εκκένωση τεσσάρων οικισμών προς Οινόη. «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Αγία Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας και Παλαιοχώρι, εκκενώστε τώρα προς Οινόη» ανέφερε το μήνυμα του 112.

Το μήνυμα από το 112

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, στο σημείο επιχειρούν 11 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα, καθώς και ισχυρές επίγειες δυνάμεις.






Τα μέτωπα των πυρκαγιών σε Δυτική Αττική CLIMPACT

Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, η Τροχαία προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θηβών από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων «Cuclon», έως και τα Βίλια και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.






Η κινητοποίηση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων στην περιοχή της Δυτικής Αττικής είναι μεγάλη, καθώς επιχειρούν 250 πυροσβέστες, ενώ από αέρος γίνονται ρίψεις από επτά αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα.

Οι αναζωπυρώσεις εντοπίζονται, ειδικότερα, στη θέση Καραούλι, στο Μελετάκι και στην Αγία Σωτήρα της Μάνδρας. Στο συγκεκριμένο σημείο, η κατάσταση είναι δύσκολη με τις φλόγες να απειλούν σπίτια.

Η φωτιά μεταφέρεται γρήγορα από το ένα σημείο στο άλλο.






Έκκληση του δημάρχου Μάνδρας – “Κινδυνεύουν σπίτια”

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Μάνδρας, Χρήστος Στάθης, δήλωσε πως πρόκειται για ζωντανό πύρινο μέτωπο, τονίζοντας πως κινδυνεύουν Αγία Σωτήρα, Παλαιοχώρι και Πανόραμα.

«Βλέπουμε ζωντανό τον εφιάλτη μπροστά μας» είπε και απηύθυνε έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης.






Η κατάσταση στα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα

Καλύτερη εικόνα από την Τετάρτη παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσταση στη Λακωνία, με την προσοχή των δυνάμεων να στρέφεται στον κίνδυνο των αναζωπυρώσεων.

Παρατηρούνται εστίες πυρκαγιάς και σημεία έντασης, ωστόσο φαίνεται μέχρι στιγμής η κατάσταση να παραμένει υπό έλεγχο. Από το πρωί της Πέμπτης, τις χερσαίες επιχειρήσεις συνέδραμαν από αέρος τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Τέλος, στη Ρόδο συνεχίζεται η μάχη σε όλα τα μέτωπα για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη από το απόγευμα της Τρίτης.

Πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα επιχειρούν από αέρος, ενώ οι δασοπυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με εθελοντές καταβάλλουν τις δικές τους προσπάθειες προκειμένου να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς.

Το έργο των ανθρώπων που συμμετέχουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς γίνεται όμως δυσκολότερο εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Καυτός αέρας δημιουργεί με κάφτρες από τα καμένα νέες εστίες, ενώ υπάρχουν και αναζωπυρώσεις εκτός από τα μέτωπα της φωτιάς που συνεχίζουν το καταστροφικό έργο τους.

Στο μεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, οι δημοτικές ενότητες Καμείρου, Αταβύρου και Λινδίων. Σχετικό αίτημα υπεβλήθη χθες από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και τον δήμαρχο Ρόδου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα