Γαλλία: Ανησυχία για δύσκολο καλοκαίρι – Περιορισμοί στη χρήση νερού

Γαλλία: Ανησυχία για δύσκολο καλοκαίρι – Περιορισμοί στη χρήση νερού
Κύμα καύσωνα στη Γαλλία AP

Ένα αρκετά δύσκολο καλοκαίρι περιμένουν οι ειδικοί στη Γαλλία, ενώ την Δευτέρα (10/7) σε ορισμένες περιοχές τέθηκαν σε ισχύ περιορισμοί στη χρήση νερού.

Έντονη ανησυχία εκφράζουν οι αρχές της Γαλλίας, καθώς υπάρχουν ιδιαίτεροι φόβοι για ένα ακόμα “δύσκολο” καλοκαίρι, αφού το κλίμα γίνεται ιδιαίτερα ξηρό, με τα δύο τρίτα των υπόγειων υδάτων να παρουσιάζουν έλλειψη νερού.

Το ποσοστό των αποθεμάτων των υπόγειων υδάτων που βρίσκονται κάτω από τα φυσιολογικά όρια για την εποχή φτάνει το 68%, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικολογικής Μετάβασης, Κριστόφ Μπεσί.

“Θα έρθουν δύσκολες μέρες” αφορικά με το νερό, αν ο Ιούλιος φέτος αποδειχθεί ότι μπορεί να συγκριθεί με τον Ιούλιο του 2022, ο οποίος ήταν “καταστροφικός, με έλλειμμα νερού 90%”, συμπλήρωσε.

Το περσινό καλοκαίρι παρουσίασε καιρικά φαινόμενα τα οποία δεν είναι συνηθισμένα για την περιοχή, με 700 δήμους να στερούνται το πόσιμο νερό.

Ο φετεινός Ιούνιος ήταν ο δεύτερος πιο ζεστός που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα.

Εδώ και μέρες, η θερμοκρασία δεν έχει σταματήσει να αυξάνεται στη Γαλλία, ενώ κάποια γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας έχουν τεθεί σήμερα (11/7) σε πορτοκαλί συναγερμό για καύσωνα.

Αν και οι μετεωρολόγοι περιμένουν καταιγίδες, η βροχόπτωση που θα υπάρξει δεν θα είναι κατάλληλη για την πλήρωση των αποθεμάτων του υπόγειου νερού, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Την Δευτέρα (10/7) περισσότερα από 65 γεωγραφικά διαμερίσματα είχαν εφαρμόσει περιορισμούς στη χρήση νερού, ενώ σχεδόν 15 από αυτά είχαν κηρυχθεί σε επίπεδο κρίσης, το οποίο σημαίνει ότι γίνεται μόνον η απαραίτητη χρήση του.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα