«1888»: Το ιστορικό καφενείο «Χατζημανωλάκη» μετακομίζει στη Σαντορίνη

«1888»: Το ιστορικό καφενείο «Χατζημανωλάκη» μετακομίζει στη Σαντορίνη

Στο ξενοδοχείο «Apeiron Blue» της Καλντέρας μετακομίζει το παραδοσιακό καφενείο «Χατζημανωλάκη», που πρωτοξεκίνησε τη λειτουργία του στα τέλη του 19ου αιώνα, θέλοντας να μυήσει κατοίκους και τουρίστες σε αυθεντικές ελληνικές γεύσεις.

Συγκεκριμένα, η ιστορία του θρυλικού καφενείου ξεκινάει στη Μυτιλήνη το 1888, με τους επισκέπτες από κάθε γωνιά της χώρας να απολάμβαναν, για περισσότερο από έναν αιώνα, σπιτικούς μεζέδες και φρεσκομαγειρεμένα φαγητά με υλικά που προέρχονταν από την ελληνική ύπαιθρο.

Δύο γενιές μετά, η παράδοση του καφενείου μετακομίζει στο ξενοδοχείο της οικογένειας Χατζημανωλάκη «Apeiron Blue» στη Σαντορίνη, το οποίο έκλεψε τις εντυπώσεις του στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του και βρέθηκε ανάμεσα στα βραβευμένα ξενοδοχεία των πρόσφατων βραβείων «Hotel of the Year».

Στον καινούριο του χώρο, το «1888» αποδεικνύει ότι η φιλοξενία μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και ετοιμάζεται να σερβίρει αυθεντικές συνταγές που άντεξαν στον χρόνο και αγαπήθηκαν από το κοινό, με τα οργανικά και βιολογικά προϊόντα να βρίσκουν τη θέση τους στο τραπέζι απευθείας από τη φάρμα του Ομίλου και να συνδυάζονται αρμονικά με τοπικές πρώτες ύλες που διακρίνονται για τα εξαιρετικά ποιοτικά τους χαρακτηριστικά.

Μία ιδιαίτερη γευστική συνάντηση προσαρμοσμένη στις ανάγκες και την αισθητική της σύγχρονης εποχής, που ετοιμάζεται να φέρει κοντά κάθε παρέα που αναγνωρίζει την αξία του να μοιράζεσαι με θέα στο ξεχωριστό ηλιοβασίλεμα του νησιού.

«Οι Έλληνες ξέρουμε να τρώμε μαζί, ξέρουμε να μοιραζόμαστε. Αυτή τη φιλοσοφία θέλουμε να μεταδώσουμε με τη σειρά μας κι εμείς στους επισκέπτες του νησιού, μέσα από τις αναμνήσεις μας που γίνονται γεύσεις στο νέο μας εστιατόριο, αναδεικνύοντας την αυθεντικότητα κάθε πρώτης ύλης», αναφέρει χαρακτηριστικά η CEO του «Apeiron Blue», Μαρία Χατζημανωλάκη.

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο https://www.apeironbluesantorini.com/.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα