20% αύξηση στη συμμετοχή στις Ημέρες Καριέρας 2013

20% αύξηση στη συμμετοχή στις Ημέρες Καριέρας 2013

20% περισσότερες εταιρίες έλαβαν μέρος φέτος στις Ημέρες Καριέρας 2013 αναζητώντας προσωπικό! Μια εκπαιδευτική υποτροφία δίνεται σε έναν επισκέπτη!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι «Ημέρες Καριέρας 2013», οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τις 12 έως τις 13 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολις, Δήμου Αθηναίων από το kariera.gr. 

Στις Ημέρες Καριέρας συμμετείχαν συνολικά 51 εταιρίες, εκπαιδευτικοί οργανισμοί και start-up επιχειρήσεις! Για 2η φορά συμμετείχαν εταιρίες από το εξωτερικό, οργανισμοί για την επιχειρηματικότητα αλλά και διεθνείς οργανισμοί που έδιναν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για εργασία στο εξωτερικό. Όλοι οι επισκέπτες θα λάβουν ειδική πρόσκληση για να κάνουν αίτηση για μια εκπαιδευτική υποτροφία που θα δοθεί με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, προσφορά τoυ Kariera.gr και του ALBA Graduate Business School at the American College of Greece.

Οι 8.000 επισκέπτες μέσα σε δύο ημέρες:

  • γνώρισαν από κοντά και συζήτησαν με στελέχη εταιριών για τις προοπτικές απασχόλησής τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό
  • ενημερώθηκαν στο ειδικό αφιέρωμα «Εκπαίδευση» για μεταπτυχιακά, προγράμματα e-learning και επαγγελματικής πιστοποίησης που τους επιτρέπουν να αποκτήσουν τα απαραίτητα για την σημερινή αγορά εργασίας προσόντα
  • ήρθαν σε επαφή με start-ups και οργανισμούς για την επιχειρηματικότητα
  • συζήτησαν με ειδικούς της αγοράς εργασίας σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο το δικό τους εξατομικευμένο career path, ευγενική χορηγία της BIC

Το προφίλ των επισκεπτών ήταν:

  • 25% 18-24 ετών, 40% ηλικίας 25-30 ετών, 17% 31-35 ετών και 18% άνω των 35 ετών
  • Το 57% των επισκεπτών είναι απόφοιτοι Ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, το 24% κάτοχοι μεταπτυχιακών  ή διδακτορικών τίτλων και το 12% απόφοιτοι ΤΕΕ/ΙΕΚ
  • Το 32% εργάζεται ήδη ενώ το 68% των επισκεπτών αναζητά εργασία

Οι κλάδοι που είχαν τη μεγαλύτερη ζήτηση ως επιθυμητό αντικείμενο απασχόλησης από τους υποψήφιους επισκέπτες ήταν η Πληροφορική, τα Χρηματοοικονομικά, Λογιστικά, Εκπαίδευση, Πωλήσεις, Μηχανικοί και επαγγέλματα Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Το kariera.gr θα συνεχίσει δυναμικά την προσπάθεια υποστήριξης των ανέργων, με νέες εκδηλώσεις για την εργασία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και δωρεάν workshops αναζήτησης εργασίας.

Περισσότερες πληροφορίες στο  kariera.gr ([email protected] )

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα