60 χρόνια AIESEC στην Ελλάδα

60 χρόνια AIESEC στην Ελλάδα

Στα 60 χρόνια λειτουργίας της και επεκτεινόμενη σε 8 ακόμα ΑΕΙ στην χώρα, η AIESEC στην Ελλάδα έχει προσφέρει περισσότερες από 12.000 θέσεις πρακτικής άσκησης στην Ελλάδα σε επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 18.000 νέους και έχει αναπτύξει συνεργασίες με περισσότερους από 6.000 φορείς από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα

Η AIESEC στην Ελλάδα, ο μεγαλύτερος Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός στον κόσμο και στην Ελλάδα που διοικείται αποκλειστικά από νέους έως 30 ετών κλείνει 60 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην χώρα στον τομέα της ενίσχυσης των νέων μέσω προγραμμάτων πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, εκπαίδευσης σε κοινωνικές δεξιότητες σε πλαίσια ομάδων καθώς και εθελοντικής εργασίας σε κοινωφελείς οργανισμούς.

Η AIESEC παγκοσμίως ιδρύθηκε το 1948 στην Κεντρική Ευρώπη από φοιτητές και σήμερα δραστηριοποιείται σε 126 χώρες σε όλες τις ηπείρους, μετρώντας περισσότερα από 100.000 μέλη και 1.000.000 alumni, ενώ το ελληνικό παράρτημα ιδρύθηκε το 1956 από φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ).

Στα 60 χρόνια λειτουργίας της και επεκτεινόμενη σε 8 ακόμα ΑΕΙ στην χώρα, η AIESEC στην Ελλάδα έχει προσφέρει περισσότερες από 12.000 θέσεις πρακτικής άσκησης στην Ελλάδα σε επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 18.000 νέους και έχει αναπτύξει συνεργασίες με περισσότερους από 6.000 φορείς από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Σήμερα η AIESEC έχει παρουσία σε 9 ΑΕΙ (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Πατρών και Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) και εξυπηρετεί αρκετά ακόμη. Ετησίως δραστηριοποιεί πάνω από 400 μέλη και προσφέρει περισσότερες από 500 εμπειρίες πρακτικής άσκησης και εθελοντισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο εορτασμός των 60 χρόνων της AIESEC στην Ελλάδα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό ορόσημο, τόσο για την AIESEC όσο και για τη διασύνδεση των πρώην μελών της (Ένωση Πρώην Μελών AIESEC Ελλάς (ΕΠΜΑ)), ακριβώς γιατί συμπίπτει με μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την χώρα. ‘Εχει ως στόχο αφενός να αναδείξει τους ποικίλους τρόπους με τους οποίους η AIESEC έχει συνεισφέρει στην ελληνική κοινωνία αυτά τα χρόνια και αφετέρου να αποτυπώσει την ιστορία του οργανισμού και τα βασικά του επιτεύγματα, ώστε να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τους νεότερους και για άλλους ΜΚΟ. Τέλος, βασική επιδίωξη είναι η γιορτή αυτή να ωθήσει AIESEC, alumni, συνεργάτες, φίλους και υποστηρικτές να συνεχίσουν την σημαντική τους προσφορά στην ελληνική κοινωνία και οικονομία με ακόμα πιο ουσιαστικούς και βιώσιμους τρόπους.

Η εναρκτήρια εκδήλωση του εορτασμού των 60 ετών με τίτλο “The Founders” πραγματοποιήθηκε στις 10 Μαΐου στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς με παρουσία μελών και alumni του Οργανισμού, συνεργατών και υποστηρικτών. Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλίες από τα πρώτα μέλη του Οργανισμού της περιόδου 1956-1976 κκ. Θανάση Αρβανίτη – General Manager, SBD Business Consultants, Δημήτρη Καστρινάκη – Συνιδρυτή AIESEC Ελλάς / Ασφαλιστικό Σύμβουλο, Metlife, Γεώργιο Πέτρου – πρώην στέλεχος πολυεθνικών εταιρειών στην Ελλάδα, ΗΠΑ, Βέλγιο, Μ. Βρετανία και Ρίκα Σκούρτη, κόρη του Συνιδρυτή AIESEC Ελλάς, κ. Δημήτρη Σκούρτη καθώς και έναν κύκλο συζήτησης για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στην Ελλάδα με τους alumni Νίκο Γουλή – CEO e-Travel, Δημήτρη Κοκκινάκη – Συνιδρυτή Impact Hub Athens, Κωσταπάνο Μηλιαρέση – Founder & General Director ethelon, Σπύρο Μιχαλούλη – Owner Orientum, Γεώργιο Πέτρου – πρώην στέλεχος πολυεθνικών εταιρειών στην Ελλάδα, ΗΠΑ, Βέλγιο, Μ. Βρετανία και Αλέξανδρο Φουρλή – Managing Director CareerBuilder South Europe & Συνιδρυτή ethelon.

Ο εορτασμός των 60 ετών περιλαμβάνει πολλές δράσεις και 3 ακόμα σημεία συνάντησης: τέλη Ιουνίου, μέσα Σεπτεμβρίου και μέσα Οκτωβρίου, όπου και θα κορυφωθεί ο εορτασμός σε μία βραδιά με 500 περίπου alumni, συνεργάτες και φίλους του Οργανισμού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα