Ανακοίνωση Matrix Pack σχετικά με την αναφορά ύπαρξης βλαβερών χημικών ουσιών στα χάρτινα καλαμάκια

Ανακοίνωση Matrix Pack σχετικά με την αναφορά ύπαρξης βλαβερών χημικών ουσιών στα χάρτινα καλαμάκια

Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιευμένα άρθρα σχετικά με την ανησυχητική αναφορά για την ύπαρξη βλαβερών χημικών ουσιών στα χάρτινα καλαμάκια (PFAS), επιθυμούμε να γνωστοποιήσουμε τα εξής.

Η Matrix Pack είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός χάρτινων καλαμακίων (PFAS Free) παγκοσμίως και ένας από τους βασικούς καινοτόμους σε προϊόντα και λύσεις Fiber, με εργοστάσια στην Ελλάδα, στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βουλγαρία.

Χαιρόμαστε που παρουσιάζετε αυτήν την πολύ σοβαρή υπόθεση σχετικά με την πιθανή ύπαρξη PFAS σε προϊόντα μίας χρήσης, και ειδικότερα χάρτινα καλαμάκια που εισάγονται στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ κυρίως από τρίτες χώρες που δεν υπόκεινται σε ρυθμίσεις και κανονισμούς τις οποίες εμείς ως βιομηχανία είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε.

Τα προϊόντα αυτά εισάγονται και στη χώρα μας χωρίς να γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος στα πιστοποιητικά τους, ενώ συνεχίζεται κατά τον ίδιο τρόπο η παράνομη εισαγωγή και διάθεση πλαστικών καλαμακίων (αντίστοιχα βλαβερών για την υγεία και το περιβάλλον), γεγονός που δια νόμου απαγορεύεται.

Η Matrix Pack ως ιδρυτικό μέλος στο «The Charter of Trust for Paper Drinking Straws». , μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην προστασία των καταναλωτών από δυνητικά επικίνδυνα προϊόντα, παράγει πιστοποιημένα χάρτινα καλαμάκια ροφήματος χωρίς PFAS σε όλες τις εγκαταστάσεις μας, χρησιμοποιώντας πλήρως πιστοποιημένες πρώτες ύλες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα