Η ανθρώπινη συμπεριφορά στον εργασιακό χώρο

Η ανθρώπινη συμπεριφορά στον εργασιακό χώρο

Γιατί κάποιοι λουφάρουν; Γιατί δεν μπορώ να επικοινωνήσω με τον διευθυντή μου; Γιατί δεν αλλάζουν νοοτροπία οι συνάδελφοί μου; Γιατί δεν μπορώ να συνεργαστώ με αυτή την ομάδα; Τι προκαλεί τόσο άγχος στη δουλειά μου και πώς αντιμετωπίζεται; Πώς θα βρω τον κατάλληλο άνθρωπο για την κατάλληλη θέση;

Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που φιλοδοξεί να απαντήσει το βιβλίο « Οργανωσιακή Ψυχολογία και Συμπεριφορά » που έχει ως αντικείμενο την ανθρώπινη συμπεριφορά στον εργασιακό χώρο.

Η μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς, η οποία είναι το αντικείμενο της οργανωσιακής ψυχολογίας και συμπεριφοράς, είναι απαραίτητη για την επιτυχία των επιχειρήσεων αφού είναι πλέον σαφές ότι μια επιχείρηση διαφοροποιείται από τους ανταγωνιστές της και είναι επιτυχημένη εξαιτίας του ανθρώπινου δυναμικού της. Ολοκληρώνοντας αυτό το βιβλίο, οι αναγνώστες θα είναι ικανοί να εξηγήσουν και να κατανοήσουν διάφορα φαινόμενα, όπως η παρακίνηση, η ηγεσία, η επικοινωνία, οι συγκρούσεις, το άγχος, τα στερεότυπα.

Το βιβλίο « Οργανωσιακή Ψυχολογία και Συμπεριφορά » κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Rosili. Συγγραφείς είναι η Μαρία Βακόλα και ο Ιωάννης Νικολάου, Επίκουροι Καθηγητές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με μεγάλη εμπειρία στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. Αξίζει να σημειώσουμε ότι αποτελούν εμπνευστές και πολύτιμα μέλη του Job Pairs, αυτής της οργανωμένης προσπάθειας που σχεδιάστηκε για να βοηθήσει νέους ανθρώπους να μεταβούν επιτυχημένα στην αγορά εργασίας.

Μάλιστα, μπορείτε να διαμορφώσετε ολοκληρωμένη άποψη για το ρόλο του ανθρώπινου παράγοντα και της ομάδας στον εργασιακό χώρο μέσω του πακέτου επιχειρησιακών βιβλίων « Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων + Ωρίμανση και Δυναμική Ομάδας », το οποίο συνιστά μια πλήρη θεώρηση των εννοιών και του περιεχομένου διοίκησης ανθρωπίνου δυναμικού και παράλληλα μια ολοκληρωμένη μελέτη των σχέσεων μέσα στην ομάδα.

Επισκεφθείτε το www.rosili.gr κι ενημερωθείτε για τις εκδόσεις Rosili, τον καινούριο μειωμένο τιμοκατάλογο και τα προσφερόμενα πακέτα επιχειρησιακών βιβλίων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα