Ιστορία μιας τσάντας: Από τον αστεροειδή Β612 στο TEDxAcademy

Ιστορία μιας τσάντας: Από τον αστεροειδή Β612 στο TEDxAcademy

Ποια είναι η συλλεκτική, φετινή τσάντα του TEDxAcademy

Για να σας διηγηθούμε την ιστορία της τσάντας του TedxAcademy, θα πρέπει να μιλήσουμε για τον κόσμο του Β612. Είναι ο αστεροειδής απ’ όπου ήρθε ο Μικρός Πρίγκηπας αλλά και ο πλανήτης απ’όπου προέρχεται η τσάντα που δημιουργεί και προσφέρει κάθε χρόνο στο κοινό του το TedxAcademy.

Αρκεί να ταξιδέψουμε στο 2010 για να δούμε πως στο μυαλό της Νίκης Συροπούλου – ιδρύτριας του TedxAcademy-, στριφογυρίζει η ιδέα της τσάντας του συνεδρίου.  Εκείνο το καλοκαίρι, η κόρη της Φένια την παρασύρει στον πλανήτη του Β612. Μαμά και κόρη κατεβαίνουν μαζί τα σκαλιά στο νούμερο 35 της οδού Καραΐσκάκη στην πλατεία Ψυρρή. Η Νίκη βλέπει εκεί τις χειροποίητες τσάντες και βρίσκει αυτό που ψάχνει. Την ανάμνηση που θέλει να προσφέρει σε όσους παρακολουθούν τα συνέδρια του TedxAcademy. Μία τσάντα με ψυχή.

Έτσι άρχισαν όλα

Το Β612 λειτουργεί εδώ και μια δεκαετία από τις αδερφές Σαββοπούλου, οι οποίες σχεδιάζουν και δημιουργούν κοσμήματα και άλλα αντικείμενα. Είναι από τους ανθρώπους που βρίσκουν χαρά αλλά και νόημα στη δουλειά τους. Δεν έφτιαξαν μονάχα τη τσάντα του TedxAcademy αλλά και δημιούργησαν τη φιλοσοφία της.

Η τσάντα του TedxAcademy είναι μέρος του όλου. Γνωρίζει από που έρχονται τα υλικά της και φροντίζει να στηρίζει την τοπική οικονομία. Τα τρία στάδια παραγωγής της –κοπή, ραφή, κατασκευή- γίνονται από ελληνικά χέρια. Υπάρχει φροντίδα και επιμέλεια ώστε τα υλικά που χρησιμοποιούνται να μην κάνουν κακό στον άνθρωπο ή το περιβάλλον του.

“Θέλουμε τα πράγματα που φτιάχνουμε να στέκονται στο χρόνο χωρίς να αποτελούν σκουπίδια για τον πλανήτη” μας είπε η Κατερίνα Σαββοπούλου.

Η πρώτη tote bag ήταν λευκή με τύπωμα,  φτιαγμένη από ελληνικό βαμβάκι και είχε εσωτερικά «γλώσσα» με τα λογότυπα. Δημιουργήθηκαν 400 τσάντες.

Στο δεύτερο TedxAcademy η τσάντα ήταν μεγαλύτερη σε μέγεθος, τετράγωνη, φτιαγμένη από τζην ύφασμα και είχε εξωτερική τσέπη. Δημιουργήθηκαν 500 τσάντες.

Και τις δύο χρονιές, δεν έμεινε καμία

Κάθε χρόνο –έτσι και φέτος-  δημιουργείται με αγάπη και μεράκι μια διαφορετική “θεματική” τσάντα για το  TEDxAcademy. Για το TEDxAcademy 2012 με θέμα το Ταξίδι, η προετοιμασία της τσάντας έχει ξεκινήσει από το Μάιο.

Η φετινή tote bag  θα έχει για πρώτη φορά μεταξοτυπία και κορδόνι ώστε να μπορεί να περνάει στην πλάτη. Η Ελληνική Υφαντουργία θα μας δώσει όπως και πέρυσι το Ελληνικό Τζήν ύφασμα από βαμβάκι , η εταιρία Fortune κάνει τις απαιτούμενες προσαρμογές στο design και η Wind καλύπτει τα έξοδα υλοποίησης.

Αν σας διηγήθηκαμε αυτές τις λεπτομέρειες σχετικά με τη τσάντα του TedxAcademy, είναι για να γνωρίζετε το Ταξίδι της. Από τον μαγικό κόσμο του Β612 στα χέρια και γιατί όχι, στην καρδιά σας.

B612: Καραϊσκάκη 35, Ψυρρή | τηλ: 210 3255040

Το TedxAcademy 2012 έχει ως θέμα Το Ταξίδι.

Εν τω μεταξύ, εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για το φετινό TEDxAcademy.

Ενημερωτικό email έχουν λάβει μόνο όσοι μπορούν να προχωρήσουν στην αγορά του εισιτηρίου. Αν δεν έχετε λάβει ειδοποίηση και θέλετε να παρακολουθήσετε τις ομιλίες, θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση από τη σελίδα μας: www.tedxacademy.com

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα