Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα καφέ

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα καφέ

Η 1η Οκτωβρίου έχει θεσπιστεί παγκοσμίως ως ημέρα καφέ και το News247 προετοιμάζει την κουζίνα σου κατάλληλα για τον εορτασμό της.

Ξεκινώντας να ξεφυλλίζω σήμερα τις πηγές μου για την παραγωγή του συγκεκριμένου θέματος καταλήγω σίγουρος πλέον ότι ο καφές αποτελεί ξεχωριστό κομμάτι επιστήμης και ιεροτελεστίας.

Από πλευράς barista και όλων των απαραίτητων εξαρτημάτων και εξοπλισμού, ο όρος επιστήμη μπορεί να δικαιολογηθεί πλήρως. Ντυμένοι με σκούφους και ποδιές, γνωρίζουν από επίπεδα πίεσης αντλίας και ιδανικές θερμοκρασίες. Μετράνε, υπολογίζουν και προσθέτουν την κατάλληλη ποσότητα ζάχαρης και γάλατος. Αναμιγνύοντας χρωματίζουν την γεύση και χαρίζουν απόλαυση.

Η ιεροτελεστία είναι κάτι που ταιριάζει καλύτερα με το σπίτι, την κουζίνα σου και τις στιγμές χαλάρωσης με φίλους ή χωρίς. Είναι κομμάτι ψυχανάλυσης να ξυπνάς τα Σαββατοκύριακα και να φτιάχνεις τον καφέ σου μόνος σου. Να τον απολαμβάνεις καθιστός μέσα από το άρωμα και την γεύση της κάθε γουλιάς.

Ταύτισες την καθημερινότητα σου με το πέρασμα από το αγαπημένο σου καφέ. Δεν ξεκινάς να κάνεις τίποτα αν δεν πάρεις ανά χείρας τον αγαπημένο σου καφέ. Προγραμματίζεις και ολόκληρες εξόδους με πρόσχημα τον καφέ. Δεν συνεχίζεις το απόγευμα σου αν δεν κάνεις μία στάση για χαλαρό καφέ και σχολιασμό της καθημερινότητας. Ο καφές κυλάει στον χρόνο σου και στο αίμα σου. Είναι η αγαπημένη σου συνήθεια. Αυτό πρέπει να το γιορτάσεις και αύριο είναι η κατάλληλη μέρα.

Παρακάτω ακολουθούν 14 απαραίτητοι τρόποι και εξαρτήματα, κατάλληλα με τον χαρακτήρα σου, για να γιορτάσεις την παγκόσμια ημέρα καφέ:

MONIX Color Espresso 6 Blue 17,90 €

Για εσένα, τον γνήσιο, κλασσικό και παραδοσιακό τύπο του καφέ. Ένα μπρίκι εσπρέσο χαρίζει πλούσιο άρωμα και δυνατή γεύση στον καφέ και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μία ακριβή μηχανή καφέ.

IZZY D-228 PICOLLO 21,90 €

Χειμωνιάτικος και παρεΐστικος, ο γαλλικός καφές με τα δεκάδες αρώματα μπορεί να διεγείρει τις πέντε σου αισθήσεις.

ILLY Francis Υ3 Black 44,90 €

ILLY Iper Home Brasil Monoarabica 21 Κάψουλες 13,90 €

BOSCH Tassimo 62,90 €

TASSIMO Jacobs Caffé Crema Classico 5,90 €

Η ευκολότερη και οικονομικότερη λύση. Για εσένα που αγαπάς το σωστό και καθαρό αποτέλεσμα. Μία κάψουλα μπορεί να σου προσφέρει τον αγαπημένο σου καφέ σε λίγα μόλις λεπτά και οι επιλογές που προσφέρονται είναι δεκάδες.

IZZY Barista 73,90 €

Για πιο επαγγελματικά αποτελέσματα και τους λάτρεις του είδους που κάνουν την παρασκευή αφρόγαλα παιχνιδάκι.

UNITED EM 83,90 €

Καφετιέρα τρία σε ένα νοικοκυρεμένα. Επίσης μία αξιόλογη και ποιοτική επιλογή για τους απαιτητικούς του είδους.

ILLY CAFFE ESPRESSO MACINATO TOSTATURA MEDIA 250gr 6,95 €

DELONGHI Nespresso PIXIE CLIPS 95,90 €

KRUPS Nespresso XN1011S Inissia White + Aeroccino 139,90 €

Από τις καλύτερες και πιο κομψές επιλογές του είδους. Λογικά είσαι το ίδιο ενημερωμένος.

MOLINARI CAFFE-IT ESPRESSO Κάψουλα συμβατή για μηχανή Nespresso.Qualita Oro.-10 caps 3,30 €

Obere Regular συμβατή Nespresso* – 50 τεμ.

€16.43
€14.24

Αν πάλι τα βαριέσαι όλα αυτά, κάτσε απλά στον καναπέ και άνοιξε την αγαπημένη σου εφαρμογή Delivery.

Το delivery καφέ δεν ήταν ποτέ πιο γρήγορο. To e-FOOD.gr σου δίνει την δυνατότητα να βρεις όλα τα εστιατόρια με delivery cafe κοντά σε εσένα.

Ετοιμάσου να στείλεις τις παραγγελίες σου εδώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα