O Peter Diamandis έρχεται στο TEDxAcademy για να δώσει απαντήσεις

O Peter Diamandis έρχεται στο TEDxAcademy για να δώσει απαντήσεις

O ιδρυτής του Χ Prize και επικεφαλής του Singularity University, Peter Diamandis θα βρεθεί στην Αθήνα για TEDxAcademy, στις 25 Σεπτεμβρίου. Σίγουρα έχει πολλά και ενδιαφέροντα να μας πει

Ο Peter Diamandis παθιάζεται με το να δίνει απαντήσεις στις μεγαλύτερες προκλησεις.Ο ιδρυτής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού X Prize και επικεφαλής του Singularity University βρίσκεται συχνά πυκνά στις πρώτες σελίδες της επικαιρότητας και έγινε ευρύτερα γνωστός όταν η οργάνωση απένειμε το βραβείο Ansari X Prize, ύψους 10 εκατ. δολαρίων, για τη χρηματοδότηση της πρώτης ιδιωτικής πτήσης στο όριο του Διαστήματος, 100 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης.

Πρόσφατα επέστρεψε στην επικαιρότητα, αυτή τη φορά με μια ιδέα που όσοι άκουσαν ή διάβασαν γι’ αυτή σίγουρα δεν αδιαφόρησαν. Ο Diamandis, μαζί με τον σκηνοθέτη James Cameron και τον συνιδρυτή της Google, Larry Page, δημιούργησε την εταιρεία Planetary Resources, στόχος της οποίας είναι η πραγματοποίηση εξορύξεων σε αστεροειδείς.

Ο Diamandis ήταν παρών στις εγκαταστάσεις της NASA όπου παρακολούθησε αυτό που τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης περιέγραψαν ως “τα 7 λεπτά του τρόμου”, δηλαδή, την κάθοδο του ρομπότ Curiosity στην επιφάνεια του Αρη.

Σχολιάζοντας το επιτυχές αποτέλεσμα του εγχειρήματος ο Diamandis επαναλαμβάνει έναν από τους νόμους του: Μια ημέρα πριν από μια σημαντική εξέλιξη, όλοι την περνούν για τρελή ιδέα. Μια ανάγνωση των γραπτών του δείχνει πως είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει το ρίσκο – και δεν το κρύβει καθόλου.

Όμως ταυτόχρονα είναι και ένας αισιόδοξος άνθρωπος και φαίνεται πως δεν είναι ο μόνος. Το βιβλίο του με τίτλο “Abundance” (Αφθονία) ήταν στην 1η θέση των ευπώλητων βιβλίων του Amazon.com και στη 2η του αντίστοιχου καταλόγου των New York Times.

Ο 51χρονος Diamandis έρχεται στην Αθήνα και είμαστε σχεδόν βέβαιοι πως περιγράφοντας το δικό του Ταξίδι θα μας μιλήσει για τη σημασία του να παίρνεις ρίσκα, του να τολμάς…  Στο TEDxAcademy, στις 25 Σεπτεμβρίου.

Δείτε περισσότερα:

Peter Diamandis

Το TedxAcademy 2012 έχει ως θέμα Το Ταξίδι. Για αίτηση κράτησης θέσης επισκεφτείτε τη σελίδα: http://www.tedxacademy.com/form

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα