Οικονομία και Πολιτική: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Οικονομία και Πολιτική: Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Africa Studio - Fotolia

Πολλά είναι τα ερωτήματα που μας απασχολούν στην προσπάθειά μας να κατανοήσουμε τις τρέχουσες συνθήκες και τον ρόλο που διαδραματίζει η πολιτική και η οικονομία στο γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον της Ελλάδας.

Πρόκειται για κρίση του συστήματος ή της πολιτικής; Τι κρύβεται πίσω από τις οικονομικές κρίσεις; Πώς οικοδομήθηκε η μνημονιακή Ελλάδα; Γιατί δε θα υπήρχε ποτέ πλούτος χωρίς χρέος και ανισότητες; Πώς αναπτύχθηκε το κεφάλαιο τον 21ο αιώνα;

Το BusinessBooks προτείνει τα εξής βιβλία:

Μιλώντας στην κόρη μου για την οικονομία

Κατανοητή ανάλυση των μεγάλων ζητημάτων της κοινωνικής οικονομίας που αγγίζουν όλους τους ανθρώπους.

Η γένεση της μνημονιακής Ελλάδας

Πώς οικοδομήθηκε η μνημονιακή Ελλάδα και ποια ήταν τα “οικοδομικά υλικά”.

Το κεφάλαιο τον 21ο αιώνα

Ανανεώνει τη σύγχρονη οικονομική σκέψη και τις προοπτικές της, με τον ίδιο τρόπο που το ομότιτλο έργο του Καρλ Μαρξ το είχε κάνει τον 19ο αιώνα.

Πατριωτισμός και αριστερά

Αποκαθιστά την έννοια του πατριωτισµού και τη θέτει σε ορθολογικές-ριζοσπαστικές βάσεις.

«Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε»

Εξηγεί γιατί η οικονομική ύφεση δεν οφείλεται σε χειρισμούς των κρατούντων αλλά είναι σύμφυτη με τη λειτουργία του συστήματος.

Παγκόσμιος μινώταυρος

Αφηγείται τα πραγματικά αίτια που επέβαλαν την Κρίση σε ολόκληρο τον πλανήτη και τα οποία, αν παραμείνουν κρυφά, ελαχιστοποιούν τις δυνατότητές μας ως Έλληνες, ως Ευρωπαίοι, να πάρουμε τις τύχες του τόπου στα χέρια μας.

Σύγχρονη πολιτική οικονομία

Παρουσιάζονται και αναπτύσσονται εναλλακτικές προσεγγίσεις της οικονομικής επιστήμης προς την κυρίαρχη οικονομική σκέψη με τρόπο εύληπτο και κατανοητό.

Σύγχρονη πολιτική ηγεσία

Εξετάζει τις λειτουργίες της ηγεσίας στο ελληνικό πολιτικό σύστημα από τις απαρχές της συγκρότησης του κράτους και διερευνά τις προκλήσεις και τα πεπραγμένα κομματικών και κυβερνητικών ηγεσιών έως σήμερα.

Η υπέρβαση της πολιτικής οικονομίας

Νέος, δυναμικός και απελευθερωτικός τρόπος θεώρησης της πολιτικής οικονομίας, της κοινωνικής οργάνωσης και της κοινωνικο-πολιτικής δράσης.

Διεθνείς Οικονομικές Κρίσεις + Το δόγμα του Σοκ

Συστηματική διαπραγμάτευση μορφών οικονομικής κρίσης + Ολοκληρωμένη ανάλυση της συγκαλυμμένης ιστορίας της εποχής μας και του καπιταλισμού της καταστροφής.

Το BusinessBooks έρχεται κοντά σας με το φυσικό βιβλιοπωλείο που άνοιξε στην καρδιά της Αθήνας, πέντε λεπτά από το σταθμό μετρό Πανεπιστήμιο! Στη Μαυρομιχάλη 5, μπορείτε να βρείτε επιλεγμένα ελληνικά και ξενόγλωσσα επιχειρησιακά βιβλία για Μάνατζμεντ, Μάρκετινγκ, Λογιστικά-Χρηματοοικονομικά, Οικονομικά, Πληροφορική, Δίκαιο, Αυτοβελτίωση. Επισκεφθείτε το μοναδικό εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο επιχειρησιακών βιβλίων!

Μην ξεχνάτε «η γνώση δεν παράγεται από τον εφησυχασμό». (από την περιγραφή του βιβλίου “Σύγχρονη πολιτική οικονομία”)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα