Pierce – Aμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος: Εισαγωγικές εξετάσεις για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στις 15 και 16 Μαΐου

Pierce – Aμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος: Εισαγωγικές εξετάσεις για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου στις 15 και 16 Μαΐου

Το Pierce πραγματοποιεί τις ετήσιες εισαγωγικές εξετάσεις του και απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς και τους γονείς που οραματίζονται για τα παιδιά τους πιο πολλά από ένα σχολείο.

Στους γονείς που βλέπουν στο παιδί τους πιο πολλά από έναν μαθητή και θέλουν να του προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση για όποιο μέλλον και αν επιλέξει, απευθύνονται οι εξετάσεις εισαγωγής στο Pierce το Σάββατο 15 Μαΐου και την Κυριακή 16 Μαΐου, για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 15 Μαΐου οι εξετάσεις αφορούν τους υποψηφίους για εισαγωγή στη Β΄, Γ΄ Γυμνασίου και Α΄, Β΄ Λυκείου ενώ την Κυριακή 16 Μαΐου για εισαγωγή στην Α΄ Γυμνασίου. Οι εξετάσεις απευθύνονται και σε όσους επιθυμούν να εισαχθούν στο IB Programme (Πρόγραμμα Διεθνούς Απολυτηρίου) του Σχολείου. Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία και ο αριθμός των εισακτέων καθορίζεται από τις διαθέσιμες θέσεις. Επισημαίνεται ότι δεν εισάγονται μαθητές για να φοιτήσουν στη Γ΄ Λυκείου.

Οι υποψήφιοι εξετάζονται γραπτώς σε τρία μαθήματα: Αγγλική Γλώσσα (διάρκεια εξέτασης: 60 λεπτά) και Νέα Ελληνικά & Μαθηματικά (διάρκεια εξέτασης και για τις δύο ενότητες: 90 λεπτά). Τα γραπτά δοκίμια των μαθητών βαθμολογούνται ξεχωριστά για κάθε ένα από τα τρία εξεταζόμενα μαθήματα, με άριστα το 100.

Η τελική βαθμολογία κάθε υποψηφίου προκύπτει από το άθροισμα του βαθμού της Αγγλικής Γλώσσας με συντελεστή 40%, του βαθμού των Νέων Ελληνικών με συντελεστή 30% και του βαθμού των Μαθηματικών, επίσης, με συντελεστή 30%.

Περισσότερες πληροφορίες για τις για τις ακριβείς ώρες και συνθήκες διεξαγωγής, τα αντικείμενα εξέτασης, τις προϋποθέσεις συμμετοχής και τα εξέταστρα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο www.pierce.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα