Pierce Commencements 2020 & 2021: Οι απόφοιτοι του Pierce

Pierce Commencements 2020 & 2021: Οι απόφοιτοι του Pierce

The American College of Greece ανοίγουν τα φτερά τους

Γεμάτοι ανυπομονησία να ανακαλύψουν νέες εμπειρίες σπουδών και ζωής και οπλισμένοι με τα πολύτιμα εφόδια που αποκόμισαν κατά τα μαθητικά τους χρόνια, οι απόφοιτοι του Pierce – The American College of Greece αποχαιρέτησαν το σχολείο τους στις Τελετές Αποφοίτησης του Λυκείου και του ΙΒ για τις χρονιές 2020 και 2021 που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 5 Ιουλίου και την Τρίτη 6 Ιουλίου 2021.

Οι εκδηλώσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, πραγματοποιήθηκαν με παρουσία λίγων συγγενών, ενώ μεταδόθηκαν και διαδικτυακά για όσους δεν μπόρεσαν να τις παρακολουθήσουν από κοντά.

Στην τελετή της 5ης Ιουλίου, συνολικά 225 τελειόφοιτοι του ακαδημαϊκού έτους 2020 παρέλαβαν τα απολυτήριά τους, ενώ στην τελετή της 6ης Ιουλίου 224 τελειόφοιτοι του ακαδημαϊκού έτους 2021 παρέλαβαν τα απολυτήριά τους μπαίνοντας, αντίστοιχα, στη μεγάλη οικογένεια των Αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, που αριθμεί περισσότερα από 60.000 μέλη σε όλο τον κόσμο.

Ανοίγοντας την εκδήλωση με χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Dr. G. David Horner, ανέφερε: «Οι τελειόφοιτοι του 2020 και του 2021 υλοποίησαν τα ακαδημαϊκά τους σχέδια υπό πρωτόγνωρες και απρόβλεπτες συνθήκες. Απέδειξαν πόσο αποφασιστικοί, προσαρμοστικοί και πειθαρχημένοι είναι. Απέκτησαν νέες δεξιότητες και αξιοποίησαν νέες μεθόδους. Εφόδια απαιτούμενα για τη διατήρηση των υψηλών ακαδημαϊκών τους επιδόσεων, εφόδια χρήσιμα για το μέλλον».

Στην τελετή της 5ης Ιουλίου, προσκεκλημένη ομιλήτρια ήταν η Δρ Αγγελική Κοσμοπούλου, απόφοιτος Pierce 1984, με διδακτορικό τίτλο στην Αρχαιολογία, θητεία στην επικοινωνία πολιτικών προσώπων, Αντιπρόεδρος του ΕΟΤ και σήμερα Εκτελεστική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Λασκαρίδη. Απευθυνόμενη προς τους τελειόφοιτους δήλωσε: «Θυμόμαστε τις μικρές καθημερινές στιγμές, εκείνες που συχνά καθορίζουν την ζωή μας και μας διαμορφώνουν. Η διαδρομή μου δεν υπήρξε απρόσκοπτη, αλλά είχε ανατροπές και πολλές αλλαγές. Πολλά πράγματα με τα οποία τελικά ασχολήθηκα δεν τα είχα φανταστεί. Όταν μου συνέβη μία ηχηρή αποτυχία με ανάγκασε να προσπαθήσω περισσότερο, να τολμήσω περισσότερο, να δοκιμάσω και να παρακολουθήσω τι μου συμβαίνει» και συνέχισε «Για όλα αυτά που έχετε διαθέσιμα πρέπει να αποφασίσετε πώς θα τα αξιοποιήσετε. Να μπείτε στο κέντρο της ζωής σας, να μείνετε ίδιοι και απαράλλαχτοι, να αξιοποιήσετε κάθε σας στιγμή και να επιλέξετε ανθρώπους που σας υποστηρίζουν και σας εμπνέουν, να μαθαίνετε συνεχώς, να μείνετε μοναδικοί και να επενδύετε στη δυνατότητα».

Το Βραβείο Προέδρου απονεμήθηκε στη Μαρία Κόλλια, την τελειόφοιτη που πέτυχε την καλύτερη επίδοση στην αγγλική γλώσσα (19,5), και το Βραβείο Minnie Mills στον Ανδρέα Ανδριόπουλο, τον τελειόφοιτο που αποτέλεσε υπόδειγμα ηγεσίας στη σχολική κοινότητα.

Στη συνέχεια, απονεμήθηκε το Harvard Prize Book στον Κωνσταντίνο Κριθαρίδη, μαθητή της Β’ Λυκείου, που επέδειξε άριστη ακαδημαϊκή επίδοση και ήθος και πέτυχε διακρίσεις σε πολλούς τομείς σχολικών δραστηριοτήτων. Το Pierce είναι το πρώτο σχολείο στην Ελλάδα που απονέμει το συγκεκριμένο βραβείο. Το όνομα του αποδέκτη προτάθηκε από το Pierce και εγκρίθηκε από το Harvard University.

Στην τελετή της 6ης Ιουλίου, προσκεκλημένη ομιλήτρια ήταν η Dr. Deborah Jewell-Sherman, Professor of Practice, Harvard School of Education, η οποία σημείωσε: «Θεωρώ ότι η τάξη του 2021 είναι μοναδική, διότι παρά το γεγονός ότι έχουν υπάρξει και άλλες πανδημίες, εσείς καταφέρατε να προσαρμοστείτε μέσα σε αυτή την κρίση με όλα τα διαθέσιμα μέσα που είχατε, τα social media και την πολύτιμη καθοδήγηση των καθηγητών σας. Συνεχίσατε να μαθαίνετε νέους τρόπους τους οποίους μπορείτε να αξιοποιήσετε» και συμπλήρωσε: «Οι 3 σημαντικές υπερδυνάμεις που θα χρειαστείτε για να μπορέσετε να αποτελέσετε την αλλαγή που επιζητούμε να δούμε στον κόσμο είναι η σοφία, η συμπόνια και το κουράγιο».

Η τελετή ολοκληρώθηκε με τους αποφοίτους να πετούν –κατά το έθιμο– τα καπέλα τους στον αέρα και μαζί με εκπαιδευτικούς, διοικητικό προσωπικό και γονείς να χαμογελούν υπερήφανα, θαυμάζοντας τα πυροτεχνήματα που φώτισαν τον νυχτερινό ουρανό προς τιμήν των προσπαθειών τους που ανταμείφθηκαν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα