Προτάσεις βιβλίων για το αγαπημένο ‘άθλημα’ του καλοκαιριού. Το διάβασμα στην παραλία

Προτάσεις βιβλίων για το αγαπημένο ‘άθλημα’ του καλοκαιριού. Το διάβασμα στην παραλία
Reading a book on the sunny beach Getty Images

Μπορεί ο καιρός να μας τα χαλάει τις τελευταίες μέρες, αλλά που θα πάει: το καλοκαίρι δεν θα αργήσει. Ιδέες και προτάσεις για τα βιβλία που θέλεις να έχεις μαζί σου εκεί που σκάει το κύμα

Ο καιρός της ξαπλώστρας πλησιάζει… κι αν η Ελλάδα πάει για τα βράχια ή για το ανοιχτό πέλαγος στη συμφωνία, το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι χρειαζόμαστε λίγες μέρες διαφυγής από την καθημερινότητα. Στη θάλασσα που το μυαλό ταξιδεύει και ο ήχος των κυμάτων παίρνει τις πολλές, πολλές σκοτούρες.

Ε, τώρα αν χρειάζεστε λίγη παρά πάνω έμπνευση για να χαλαρώσετε και να ξεφύγετε σας κάναμε μια λίστα με best sellers και βιβλία σε ανταγωνιστικότατη τιμή που θα είναι η καλύτερη συντροφιά στην αμμουδιά.

Το Μυστικό, της Μπιρν Ροντά – Από 15,28€, τώρα 10,69€

Ένα βιβλίο που έχει προκαλέσει συζητήσεις, επί συζητήσεων σε παρέες. Ποιο είναι τελικά το μυστικό της επιτυχίας σε ετούτο το μάταιο κόσμο; Η συγγραφέας του, ισχυρίζεται πως το γνωρίζει και σας δίνει όλα όσα χρειάζεστε για να το αποκτήσετε και να κερδίσετε τη ζωή που σας αξίζει. Σε κάθε περίπτωση είναι ευχάριστο και ιδανικό για χαλάρωση…

 

Νίτσε: 99 μαθήματα καθημερινής φιλοσοφίας, του Αλλάν Περσύ – Από 13,30€, τώρα 9,30€

Στα 99 κεφάλαια του βιβλίου αυτού ο Άλλαν Πέρσυ συγκεντρώνει τις πιο καίριες σκέψεις του μεγάλου φιλοσόφου, δείχνοντας πώς μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε σε κάθε στιγμή της ζωής. Μας βοηθάει να παίρνουμε αποφάσεις, να ανακτούμε το θάρρος μας, να ξαναβρίσκουμε τη σωστή πορεία μας, να σταθμίζουμε τη σημασία των όσων μας συμβαίνουν στη διάρκεια της μέρας.

 

Το Σιλμαρίλλιον, του Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν – Από 18,34€, τώρα 12.84€

Αν είστε φανατικοί του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και δεν έχετε ακόμη διαβάσει το Σιλμαρίλλιον, το καλοκαίρι προσφέρεται απλόχερα για τον απέραντο κόσμο του Τόλκιν. Πρόκειται για το τελευταίο που εκδόθηκε, αλλά το πρώτο χρονικά από τα υπόλοιπα και περιγράφει τους λαούς και την ιστορία από τη δημιουργία της Μέσης Γης και πριν σφυρηλατηθούν τα περίφημα δαχτυλίδια.

 

Νυχτερινή πτήση, του Αντουάν Ντε Σαντ Εξιπερί – Από 4,50€, τώρα 3,86€

Τον γνωρίζουμε όλοι μέσα από τον εξωγήινο Μικρό του πρίγκιπα. Αυτό όμως το βιβλίο, που πραγματεύεται και πάλι την άλλη του αγάπη, την αεροναυπηγική, έχει διπλό ενδιαφέρον αφού πραγματεύεται τη μάχη του ανθρώπου με τα στοιχεία της φύσης. Θυμίζουμε πως ο συγγραφέας έχασε τη ζωή του εν ώρα πτήσης, το 1994 και κατά την καταδίωξη γερμανικών καταδιωκτικών.

 

Οι κατσαρίδες, του Τζο Νέσμπο – Από 16,60€, τώρα 14,94€

Μπορεί το όνομα να φαντάζει αποκρουστικό, όμως πρόκειται για ένα θρίλερ μυστηρίου, από εκείνα που μπορούν να κρατήσουν και τον πιο απαιτητικό, που λατρεύει μυθιστορήματα με αστυνομική πλοκή, φόνους και ίντριγκες. Ο Νορβηγός πρέσβης στην Ταϊλάνδη βρίσκεται νεκρός σε έναν οίκο ανοχής της Μπανγκόκ. Είχε στενές σχέσεις με τον πρωθυπουργό της Νορβηγίας, και στο Όσλο θέλουν να αποφύγουν πάση θυσία το σκάνδαλο. Τύφλα στο μεθύσι ο Χάρι Χόλε θα μπει σε ένα αεροπλάνο για την Μπανγκόκ με ξεκάθαρες οδηγίες: να «κουκουλωθεί» η υπόθεση ή, αν αυτό δεν μπορεί να γίνει, να κάνει όσο το δυνατόν λιγότερα.

 

Ένα τραγούδι για τον Ορφέα, του Νίκου Σιδέρη – Από 16.60€, τώρα 7€

Το φάσμα μιας κρίσιμης χειρουργικής επέμβασης αναμορφώνει ραγδαία τις ζωές τριών ανθρώπων. Παρελθόν και παρόν των παθών συγκρούονται. Σώματα στα όρια και ψυχές πέρα από τα όρια ωθούν τις σχέσεις στην άβυσσο και στα ουράνια. Ενώ μια παράξενη συμφωνία μετατρέπει την κάθοδο στο Άδη σε άνοδο στην κλίμακα του πνεύματος, με οδηγό ένα οξύ ερώτημα: Τι σημαίνει «τέχνη του ζην» ακόμη και σε συνθήκες όπου όλα παίζονται; Μια μυθιστορηματική παραβολή για τη δοκιμασία και τη λύτρωση εκεί που σμίγουν θάνατος, ζωή, έρωτας, αγάπη, διαμάχη, φιλία, πάθος, σοφία, μυστήριο και αποκάλυψη.

 

Το Σχολείο των μαγικών ζώων, της Μαργκίτ Άουερ – Από 11€, τώρα 9,90€

Επειδή δεν διαβάζουν μόνο οι μεγάλοι στις διακοπές, ένα ωραίο, διασκεδαστικό μυθιστόρημα για παιδιά πάντα θα φανεί χρήσιμο. Ένα μυστικό σχολείο που κάποιος μπορεί να βρει το καλύτερο δώρο για ένα παιδί. Ένα μαγικό ζώο που μπορεί να μιλάει και φυσικά να γίνει δικό του.

 

Ο ιπποπότης και η νεραϊαγελάδα, του Νίκου Παναγιωτόπουλου – Από 15,72€, τώρα 4€

Το πρώτο παιδικό βιβλίο του γνωστού συγγραφέα. Ο Ιπποπότης είναι ένας ιπποπόταμος διαφορετικός από τους άλλους καθώς φορά πανοπλία. Ένα παιχνίδι λέξεων και εικόνων, που μέσα από το εύρημα των χιουμοριστικών “επιμειξιών” των πλασμάτων μετατρέπει μια απλή ιστορία σε ευχάριστη αφήγηση ή ανάγνωση.

 

1000 μέρη που πρέπει να δεις πριν πεθάνεις, της Πατρίσια Σουλτζ – Από 27,34€, τώρα 11€

Κάθεσαι στην ξαπλώστρα σου διαβάζεις και ονειρεύεσαι… μέρη μαγικά και ζηλευτά που θα ήθελες χωρίς αμφιβολία να επισκεφτείς κάποια στιγμή στη ζωή σου. Γιατί δεν είναι κακό να ταξιδεύει κανείς, ειδικά αν είναι στις διακοπές του και ειδικά αν το ταξίδι γίνεται νοερά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα