StoryDoc: Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και σκηνοθέτες

StoryDoc: Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και σκηνοθέτες

"Εκπαιδεύοντας νέους στο ντοκιμαντέρ", στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου, στο Ινστιτούτο Γκαίτε, στην οδό Ομήρου 16, Αθήνα. Διαβάστε αναλυτικά για τον κύκλο σεμιναρίων

Το εκπαιδευτικό κινηματογραφικό  ινστιτούτο StoryDoc διοργανώνει σεμινάριο  για εκπαιδευτικούς, κινηματογραφιστές  και σπουδαστές σκηνοθεσίας  με θέμα  «Εκπαιδεύοντας νέους στο ντοκιμαντέρ».

Το σεμινάριο θα είναι διήμερο και διεξαχθεί στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου στο Ινστιτούτο Γκαίτε, Ομήρου 16.

Οι διδάσκοντες είναι  πανεπιστημιακοί, σκηνοθέτες  και πολιτιστικοί ακτιβιστές από τη Γερμανία, την Ελλάδα, τη Μάλτα, την Αλγερία, το Μαρόκο και την Παλαιστίνη. Γλώσσα του σεμιναρίου θα είναι η αγγλική.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν οκτώ ταινίες ντοκιμαντέρ μικρού μήκους και θα αναλυθούν από τους διδάσκοντες-εμπνευστές κάθε ταινίας η εμπειρία και τα συμπεράσματα από την δημιουργική περιπέτεια  «Εκπαιδεύοντας νέους στο ντοκιμαντέρ».-  Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν προτάσεις για την οργάνωση παραγωγής  ντοκιμαντέρ από ομάδες νέων σε δύο προγράμματα του StoryDoc: 

1) στο διεθνές  πρόγραμμα  «The Life of the Οthers – Η Ζωή των Άλλων». Το πρόγραμμα σε συνεργασία με το Διεθνές Ίδρυμα  AnnaLindhFoundation  έχει στόχο τη δημιουργία ταινιών τεκμηρίωσης από νέους, στις οποίες θα παρουσιάζεται η Ζωή των Άλλων εθνοτήτων, μειονοτήτων, θρησκευτικών ομάδων που ζουν σε κάθε χώρα στη Νότιο Ευρώπη και τη Βόρειο Αφρική  (αναλυτικά http://www.storydoc.gr/Storydoc-activities/item/424-The-life-of-the-others-Call-for-participants ). Οι ταινίες θα προβληθούν σε 47 Ευρωπαϊκές και Αφρο-Μεσογειακές χώρες. 

2) στο αθηναϊκό πρόγραμμα: «Ο τόπος μου 50 χρόνια πριν, 50 χρόνια μετά». Σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ νέοι θα ανακαλύψουν γειτονιές, μνημεία, στέκια, ιστορίες, πρόσωπα και καλλιτεχνικά ρεύματα της Αθήνας από τη δεκαετία του 1960 ή θα διερευνήσουν και θα φανταστούν ποιά από όσα βιώνουμε σήμερα πρόκειται να ζήσουν τη δεκαετία του 2060 και με ποιο τρόπο.

Τις αιτήσεις συμμετοχής με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας  μπορείτε να τις στέλνετε στο email: [email protected].

Τελική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής: Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013. Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου:  http://www.storydoc.gr.

 

StoryDoc Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς & σκηνοθέτες 

«Εκπαιδεύοντας νέους στο ντοκιμαντέρ» 

13 και 14 Σεπτεμβρίου – Ινστιτούτο Γκαίτε, Ομήρου 16-Αθήνα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα