Τα 7+2 βιβλία που πρέπει να διαβάσει κάθε επιχειρηματίας

Τα 7+2 βιβλία που πρέπει να διαβάσει κάθε επιχειρηματίας

Το BusinessBooks προτείνει τα εννέα βιβλία που δεν πρέπει να λείπουν από τη βιβλιοθήκη κάθε επιχειρηματία και στελέχους επιχείρησης. Πρόκειται για βιβλία σύγχρονα, τα οποία αφορούν τόσο τη λειτουργία και την εξέλιξη της επιχείρησης, όσο την ανάπτυξη και βελτίωση του ίδιου του επιχειρηματία.

* Η επιχειρησιακή στρατηγική σε μία μόνο σελίδα

Στηρίζεται στη μεθοδολογία OGSM, από το αρχικό γράμμα των λέξεων Objective (=αντικειμενικός σκοπός), Goals (=στόχοι), Strategies (=στρατηγικές), Measures (=δείκτες μέτρησης). Η μέθοδος αυτή συγκεντρώνει σε μία μόνο σελίδα το επιχειρησιακό σχέδιό σας, έτσι ώστε η στρατηγική σας να είναι σαφής, εστιασμένη, εύκολα εφαρμόσιμη και να την μοιράζεστε εύκολα με άλλους.

* Η σοφία του ηγέτη

Προσφέρει οκτώ πρακτικά μαθήματα, τα οποία ηγέτες, διευθυντές και επιχειρηματίες μπορούν να εφαρμόσουν για να ενισχύσουν το ηθικό και την αφοσίωση των υπαλλήλων τους, να εκτινάξουν την παραγωγικότητα στα ύψη και παράλληλα να δημιουργήσουν ουσιαστικές προσωπικές ζωές.

* Οι 5 γλώσσες της εκτίμησης στον χώρο εργασίας

Εξηγεί γιατί είναι τόσο αναγκαία η εκτίμηση στον εργασιακό χώρο, αποκαλύπτει τις 5 γλώσσες της εκτίμησης στον χώρο εργασίας για να μπορείτε να δείχνετε την εκτίμησή σας στους ανθρώπους που ‘μιλούν’ κάθε μία από αυτές, σας βοηθά να αυξήσετε την αφοσίωση των υπαλλήλων σας δείχνοντάς τους ότι τους εκτιμάτε πραγματικά, σας προσφέρει ένα ερωτηματολόγιο που θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τη δική σας γλώσσα της εκτίμησης και εκείνες των συναδέλφων και των υπαλλήλων σας.

* Επανάσταση στο επιχειρείν: 100 κανόνες που πρέπει να παραβείτε

Βασισμένο σε πραγματικά παραδείγματα και καταστάσεις, προσφέρει εκατό πολύτιμες συμβουλές και προκαλεί το συμβατικό επιχειρείν. Είναι ένα βιβλίο οδηγός, μέσω του οποίου θα μπορέσετε να εντοπίσετε ευκαιρίες, να αποφύγετε παγίδες και να χαράξετε το δικό σας δρόμο για τη δημιουργία μιας επιτυχημένης επιχείρησης αλλά και ενός ολοκληρωμένου ατόμου.

* Lean Startup

Αναλύει τη µέθοδο της λιτής επιχειρηµατικής εκκίνησης, η οποία είναι ένας νέος τρόπος να προσεγγίζετε την ανάπτυξη καινοτόµων νέων προϊόντων, που δίνει έµφαση στη γρήγορη επανάληψη και τη διορατικότητα ως προς τον πελάτη, σε ένα μεγάλο όραµα και στην υψηλή φιλοδοξία, όλα την ίδια στιγµή.

* Business Model Generation

Εγχειρίδιο για όλους εσάς που επιθυμείτε να εγκαταλείψετε τα ξεπερασμένα επιχειρηματικά μοντέλα και να σχεδιάσετε τις επιχειρήσεις του μέλλοντος. Προσφέρει όλη την απαραίτητη γνώση ώστε η επιχείρησή σας να προσαρμοστεί στις νέες απαιτητικές συνθήκες, καθώς επίσης να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει τους ανταγωνιστές της.

* 28 Business Thinkers Who Changed the World

Αναλύει το προφίλ των ανθρώπων που έχουν διαμορφώσει τον τρόπο που δουλεύουμε σήμερα. Περιγράφει πώς τα κατάφεραν, ποιους κινδύνους ανέλαβαν και τι κληρονομιά άφησαν πίσω τους.

* Ποιος πήρε το τυρί μου + Καινοτομία και αλλαγή στο επιχειρείν

Το βιβλίο “Ποιός πήρε το τυρί μου;” αποτελεί έναν εκπληκτικό τρόπο για να αντιμετωπίσετε τις αλλαγές στην εργασία σας και στη ζωή σας. Το βιβλίο «Καινοτομία και αλλαγή στο επιχειρείν» αναπτύσσει θέματα καινοτομίας, αλλαγής, επιχειρηματικότητας και μετασχηματισμού, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία για την εξέλιξη στο επιχειρείν.

Το BusinessBooks έρχεται κοντά σας με το φυσικό βιβλιοπωλείο που άνοιξε στην καρδιά της Αθήνας, πέντε λεπτά από το σταθμό μετρό Πανεπιστήμιο! Στη Μαυρομιχάλη 5, μπορείτε να βρείτε επιλεγμένα ελληνικά και ξενόγλωσσα επιχειρησιακά βιβλία για Μάνατζμεντ, Μάρκετινγκ, Λογιστικά-Χρηματοοικονομικά, Οικονομικά, Πληροφορική, Δίκαιο, Αυτοβελτίωση. Επισκεφθείτε το μοναδικό εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο επιχειρησιακών βιβλίων!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα