Tα ‘διαμάντια’ του ελληνικού τουρισμού αποκάλυψε η τελετή απονομής των Tourism Awards 2015

Tα ‘διαμάντια’ του ελληνικού τουρισμού αποκάλυψε η τελετή απονομής των Tourism Awards 2015
Nikos Karanikolas © 2015

Απονεμήθηκαν τα Tourism Awards 2015. Το Gold Tourism Award για το Spetses mini Marathon

Στην κατάμεστη αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, και παρουσία πολλών λαμπερών προσωπικοτήτων του ελληνικού τουρισμού, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Μαρτίου η τελετή απονομής των Tourism Awards 2015.

Tα Tourism Awards αναδεικνύουν βέλτιστες πρακτικές από κάθε γωνιά της Ελλάδας και σε όλους τους επιμέρους τομείς του Travel, Hospitality & Leisure. Η απήχηση των βραβείων από τη δεύτερη κιόλας χρονιά διοργάνωσής τους είναι τεράστια και πολλές από τις σημαντικότερες ελληνικές εταιρείες τουρισμού ανταγωνίζονται για την πολυπόθητη διάκριση. Φέτος μάλιστα, διπλασιάστηκε ο αριθμός των υποψηφιοτήτων, ενώ τριπλασιάστηκε ο αριθμός των εταιρειών που συμμετείχαν.

Όλες οι υποψηφιότητες αξιολογήθηκαν από ανεξάρτητη δεκαεξαμελή κριτική επιτροπή, απαρτιζόμενη από πανεπιστημιακούς και επιφανείς προσωπικότητες με άποψη και εμπειρία στον τομέα της φιλοξενίας όπως οι: Νίκος Σκουλάς, Γιάννης Μπουτάρης, Peter Economides, Γιάννης Τσεκλένης και Κωνσταντίνος Λαζαράκης.

Η λαμπερή βραδιά, με παρουσιάστρια τη δημοσιογράφο Άννα Μπουσδούκου, ξεκίνησε με την απονομή Τιμητικών Βραβείων στον Κωνσταντίνο Δεκαβάλλα για την συνεισφορά του στην Αρχιτεκτονική του Ελληνικού Τουρισμού, στη Λυδία Καρρά για τα Μονοπάτια Πολιτισμού της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος & Πολιτισμού, στην Aegean Airlines για τη διαχείριση της κρίσης που προέκυψε με την πτώχευση ρωσικών tour operators, στην ταξιδιωτική δημοσιογράφο Rachel Howard για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό και στις Αναστασία Ψάλτη και Μάγια Τσόκλη για την ανάδειξη της Τήνου μέσα από το περιοδικό ΤΑΜΑ.

Στο διαγωνιστικό κομμάτι, οι βραβεύσεις καλύπτουν ένα πολυδιάστατο φάσμα και αγγίζουν όλες τις εκφάνσεις της ταξιδιωτικής εμπειρίας στην Ελλάδα. Κάποια ενδεικτικά βραβεία είναι τα παρακάτω:

Nikki Beach, Χρυσό βραβείο Στρατηγικής Επένδυσης

New Hotel, Χρυσό βραβείο Αρχιτεκτονικής

The Excelsior Hotel, Χρυσό βραβείο Αναπαλαίωσης

Kivotos Luxury Boutique Hotel, Χρυσό βραβείο Συνολικής Αριστείας Μικρής Ξενοδοχειακής Μονάδας

Astra Suites Santorini, Χρυσό βραβείο Συνολικής Αριστείας Μικρής Ξενοδοχειακής Μονάδας

Thalatta Hotel, Αργυρό βραβείο Καινοτομίας Εμπειρίας για τη δημιουργία βιβλιοθήκης παραλίας 

Αυλή, Χρυσό βραβείο Εξαιρετικής Ποιότητας Εμπειρίας

Grace Hotels, Χρυσό βραβείο Εξαιρετικής Ποιότητας Εμπειρίας για το πρόγραμμα Bespoke

Spetses Mini Marathon, Χρυσό βραβείο Αθλητικού Τουρισμού

Navarino Challenge, Χρυσό βραβείο Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας

Athens Open Air Film Festival, Χρυσό βραβείο Πολιτιστικού Τουρισμού

Σελήνη, Χρυσό Βραβείο Γαστρονομίας

Sani Resort, Αργυρό βραβείο Καινοτόμου concept εστιατορίου για την «Ντομάτα»

Κατώγι Αβέρωφ, Χρυσό βραβείο Οινικής Κουλτούρας

 

GOLD TOURISM AWARD ΓΙΑ ΤΟ SPETSES mini MARATHON

Τα “Tourism Awards”, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, βράβευσαν σε μια λαμπρή τελετή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, την εταιρεία Communication Lab για την επιτυχημένη διοργάνωση του Spetses mini Marathon, απονέμοντας το Gold Tourism Award στην κατηγορία «Αθλητικός Τουρισμός» και Silver Tourism Award στην κατηγορία «Δημοσιογραφική προβολή».

Με στόχο την προώθηση του νησιού των Σπετσών και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η διοργάνωση του Spetses mini Marathon αποτελεί πλέον θεσμό και κεντρικό άξονα προσέλκυσης επισκεπτών από όλο τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα συμβάλει στην σύγχρονη εικόνα του νησιού σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέσα σε τέσσερα χρόνια από την δημιουργία του Spetses mini Marathon, ο στόχος της θεσμοθέτησης της αθλητικής διοργάνωσης έχει επιτευχθεί παρουσιάζοντας εντυπωσιακά στοιχεία σε επίπεδο επισκεψιμότητας του νησιού.

Από μία διοργάνωση με 700 συμμετέχοντες το 2011 και δύο αγωνίσματα, έχει εξελιχθεί σε ένα θεσμό με 7 αγωνίσματα, πάνω από 10.000 συμμετέχοντες και επισκέπτες το 2014. Το Spetses mini Marathon μετράει πάνω από 2.000 υποψηφιότητες από 17 χώρες του κόσμου ενώ υποδέχτηκε 20 διπλωματικές αποστολές, συνεχίζοντας για άλλη μία χρονιά να προβάλει την αξία του εθελοντισμού, της προστασίας του περιβάλλοντος και του «ευ αγωνίζεσθαι», επιτυγχάνοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα στην προβολή του νησιού στο εσωτερικό και εξωτερικό. 

Κατά τη διάρκεια της φαντασμαγορικής τελετής των βραβείων, η ιδρύτρια του Spetses mini Marathon και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δρ. Μαρίνα Κουταρέλλη, εμφανώς συγκινημένη, αφού ευχαρίστησε θερμά για μια ακόμη φορά τους εθελοντές, τους δημοσιογράφους και τους χορηγούς της διοργάνωσης, αποκαλώντας τους χαρακτηριστικά ως φίλους και συνοδοιπόρους, δήλωσε: 

«Φέτος γιορτάζουμε την επετειακή χρονιά της επιτυχημένης πορείας των πέντε συνεχόμενων ετών του Spetses mini Marathon. Είναι μία συλλογική προσπάθεια, η οποία δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς την βοήθεια του Δήμου Σπετσών , των Σπετσιωτών και των φορέων του νησιού.  Είμαστε πολύ περήφανοι διότι όχι μόνο βραβευτήκαμε ανάμεσα σε πλήθος συμμετοχών αλλά που μέσω του Spetses mini Marathon έχει δημιουργηθεί μία ολιστική προσέγγιση σε ό, τι αφορά στον αθλητικό τουρισμό, με τη διοργάνωση να αποτελεί πλέον ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνικού τουρισμού και της προβολής της χώρας μας.»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα