TEDxAcademy: Η Μύρτιδα στο Υπουργείο Παιδείας της Αυστραλίας

TEDxAcademy: Η Μύρτιδα στο Υπουργείο Παιδείας της Αυστραλίας

Ποια είναι η Μύρτιδα, που αναγνωρίζεται 2.500 χρόνια μετά τον θάνατο της. Για ποια άλλη "νέα" γυναίκα 7.000 χρόνων, θα ενημερωθούν όσοι λάβουν μέρος στο TEDxAcademy

 Η Μύρτιδα, το εντεκάχρονο κορίτσι από την αρχαία Αθήνα, κατάφερε να αναγνωριστεί διεθνώς 2500 χρόνια μετά τον θάνατό του.

Η αναγνώριση της Μύρτιδος πήρε μεγαλύτερη έκταση για την εκπαιδευτική της αξία από το Υπουργείο Παιδείας της Αυστραλίας,  καθώς το παράδειγμά της έχει πλέον ενταχθεί στη διδακτέα ύλη των σχολείων.

Χρησιμοποιώντας λοιπόν ως παράδειγμα το πρότυπο της Μύρτιδος, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να εντρυφήσουν στην ιστορία της αρχαίας Ελλάδας, αλλά και να κατανοήσουν τον τρόπο που μπορεί να πραγματοποιηθεί η ανοικοδόμηση ενός αρχαίου ευρήματος.

Η μοναδικότητα της Μύρτιδος αναγνωρίζεται διεθνώς, καθώς αποτελεί το πρώτο παράδειγμα ανοικοδόμησης προσώπου από τα αρχαία χρόνια.

Ακόμη μέσα από τα σχολικά βιβλία, γίνεται λόγος και για τα αίτια θανάτου εκείνης της εποχής, όπως επίσης και για το γενικότερο περικείμενο που πλαισίωνε την χρονική περίοδο της περιβόητης πανούκλας της Αθήνας (430-426 π.Χ.).

Το νόημα της Μύρτιδος, λοιπόν, είναι διττό.

Πέρα από το εκπαιδευτικό μήνυμα, η Μύρτιδα διέδωσε την ελπίδα κατά των ασθενειών που μαστίζουν την εκάστοτε εποχή και κατάφερε να γίνει “Φίλη των Στόχων της Χιλιετίας”.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο των ” Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας του ΟΗΕ”  η Μύρτιδα “συμμετέχει” στην παγκόσμια εκστρατεία των Ηνωμένων Εθνών με τίτλο “Μπορούμε! Τέλος στη φτώχεια”.

Στο TEDxAcademy 2012 θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την ομιλία του Μανώλη Γ. Παπαγρηγοράκη αναφορικά με την επιστημονική του εργασία, μέσα από την οποία θα αποκαλυφθεί μια νέα γυναίκα 7,000 χρόνων, η Aυγή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα