Χριστούγεννα σε Πράγα, Βιέννη, Βουδαπέστη

Χριστούγεννα σε Πράγα, Βιέννη, Βουδαπέστη

Σε αυτές τις γιορτές περάστε οχτώ αξέχαστες μέρες στην Πράγα, Βιέννη και Βουδαπέστη με την εκπληκτική προσφορά της TOURALFA

Διαφημιστική καταχώριση του:     TOURALFA



 


Χρήστου Λαδά 5-7    Αθήνα 105 61
Τηλ: 210-3225759
Φαξ: 210-3318381
e-mail:
[email protected]

8 ημέρες σε Πράγα, Βιέννη, Βουδαπέστη
 
1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΠΡΑΓΑ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
 Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Πράγα. Άφιξη στην Χρυσή Πόλη, συνάντηση με τον τοπικό ξεναγό, επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά στην πόλη όπου θα έχουμε ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο. Θα δούμε την εκκλησία του Αγ. Νικολάου, θα περπατήσουμε στην αγαλματοστόλιστη Γέφυρα του Καρόλου η οποία ενώνει το μικρό μέρος με την παλιά πόλη, θα δούμε το διάσημο αστρονομικό ρολόι, το παλιό δημαρχείο και την πλατεία της παλιάς πόλης Μετά την ξενάγηση μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση . Διανυκτέρευση.


2η ΗΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ – ΚΑΡΛΟΒΥ ΒΑΡΥ – 130 χλμ.
 Μετά το πρωινό μας ολοήμερη εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ, τη φημισμένη λουτρόπολη, που είναι κτισμένη κατά μήκος του ποταμού Τεπλά. Είναι από τα σημαντικότερα και ομορφότερα κέντρα υγείας και ανανέωσης στην κεντρική Ευρώπη, πασίγνωστο λόγω των ιαματικών πηγών με μοναδικές στον κόσμο ιδιότητες. Καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Στην ξενάγηση θα δούμε το Αυτοκρατορικό θεραπευτήριο, το θρυλικό ξενοδοχείο Grandhotel Pupp, τις «κολονάντες», τον θερμοπίδακα, τη ρωσική εκκλησία, και πολλά άλλα. Μετά την ξενάγηση θα έχουμε γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Το απόγευμα επιστροφή στην Πράγα . Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΚΑΣΤΡΟΥ
Μετά το πρωινό ακολουθεί η ξενάγηση στην Καστρούπολη, όπου θα δούμε το Μοναστήρι Στράχοβ, το Λορέτο και  το Ανάκτορο Τσερνίν. Θα επισκεφτούμε το συγκρότημα Χράντσανυ, όπου θα θαυμάσουμε το γνωστό Καθεδρικό Ναό του Αγ. Βίτου, το Παλιό Βασιλικό Ανάκτορο, την Βασιλική του Αγ. Γεωργίου και το «Χρυσό σοκάκι». Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση .

4η ΗΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ – ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΦ – ΒΙΕΝΝΗ
 Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την δεύτερη  πιο όμορφη πόλη μετά την Πράγα  το «Τσέσκυ Κρούμλοβ». Χείμαρροι  του ποταμού Μολδάβα τρέχουν  σε πολλά σημεία αυτής της μεσαιωνικής  πόλης η οποία όπως και η Πράγα είναι στην λίστα των διατηρητέων πόλεων της Ουνέσκο. Μετά την ξενάγηση μας θα έχουμε γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Βιέννη. Άφιξη στην Αυστριακή πρωτεύουσα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

5η ΗΜΕΡΑ: ΒΙΕΝΝΗ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Μετά το πρωινό συνάντηση με τον τοπικό ξεναγό μας και αναχώρηση για την ξενάγηση της πόλης όπου θα δούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σενμπρούν, που θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών. Θα δούμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε την περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησία του Τάμματος, τη Φωτίφ Κίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Το βράδυ σας προτείνουμε το λούνα πάρκ Prater και τον πύργο του Δούναβη. Προαιρετική διασκέδαση στο Γκρίντσιχ. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΒΙΕΝΝΗ  – ΜΠΑΝΤΕΝ -ΜΑΓΙΕΡΛΙΝΓΚ
 Πρωινό και αναχώρηση για την  εκδρομή μας στα περίχωρα της Βιέννης, τα περίφημα Βιεννέζικα Δάση. Στην τοποθεσία Μάγιερλινγκ, θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του πρίγκιπα Ροδόλφου, τελευταίου διαδόχου του Θρόνου και της Μαρίας Βετσέρα. Κατόπιν θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Χάιλιγκενκρόιτς και τέλος θα κλείσουμε την εκδρομή μας με μια επίσκεψη και γνωριμία της γνωστής λουτρόπολης Μπάντεν. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Βουδαπέστη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

7η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την ξενάγηση της  πόλης. Θα ξεκινήσουμε από την Πέστη όπου θα δούμε  την Πλατεία των Ηρώων, με το μοναδικό μνημείο της χιλιετηρίδας, τα Αυτοκρατορικά Ανάκτορα, το ναό του Αγ. Στεφάνου, και την Όπερα. Συνεχίζουμε την ξενάγηση μας στη Βούδα όπου  θα επισκεφτούμε  τους Πύργους των Ψαράδων, την εκκλησία του Ματιάς και την περιοχή των Παλατιών. Θα τελειώσουμε την σημερινή μας ξενάγηση με μια επίσκεψη στο λόφο του Γκέλερτ και θα θαυμάσουμε το άγαλμα της Νίκης, αφιερωμένο στους Ρώσους Στρατιώτες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ  σας προτείνουμε προαιρετικά δείπνο σε εστιατόριο με τσιγγάνικα βιολιά. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ-ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό, ακολουθεί εκδρομή στον ιστορικό Μεσαίωνα της Ουγγαρίας. Ξεκινάμε την βόλτα μας από το γραφικό χωριουδάκι του Αγ. Αντρέα, γνωστό και σαν «χωριό των καλλιτεχνών» με τα γραφικά σοκάκια, την Ορθόδοξη Σερβική Εκκλησία την Πινακοθήκη FERENCY και το Μουσείο Κεραμικής της KOVAC. Συνεχίζουμε με το Βίσεγκραντ και το ομώνυμο κάστρο που δεσπόζει στην καταπράσινη κοιλάδα του Δούναβη και τελειώνουμε την εκδρομή σας με το Έστεργκομ, την παλιά πρωτεύουσα του Ουγγρικού κράτους, όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη εκκλησία της χώρας με το θησαυροφυλάκιο και τις κατακόμβες. Κατά την διάρκεια της εκδρομής θα έχουμε γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Νωρίς το απόγευμα θα έχουμε μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής.  
 
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Πράγα / Βουδαπέστη – Αθήνα
• 3 διανυκτερεύσεις στην Πράγα σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό μπουφέ
• 2 διανυκτερεύσεις στην Βιέννη σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό μπουφέ
• 2 διανυκτερεύσεις στην Βουδαπέστη σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό μπουφέ
• 1 γεύμα στο Κάρλοβυ Βάρυ σε τοπικό εστιατόριο
• 1 γεύμα στο Τσέσκυ Κρούμλοφ σε τοπικό εστιατόριο
• 1 γεύμα στα παραδουνάβια χωριά σε τοπικό εστιατόριο
• Ξενάγηση της πόλης και του κάστρου της Πράγας με Ελληνόφωνο ξεναγό
• Ολοήμερη εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ με Ελληνόφωνο ξεναγό
• Ξενάγηση στο Τσέσκυ Κρούμλοφ με Ελληνόφωνο ξεναγό
• Μισής ημέρας ξενάγηση στην Βιέννη με ελληνόφωνο τοπικό ξεναγό
• Επίσκεψη στα Βιεννέζικα δάση με Ελληνόφωνο ξεναγό
• Μισής ημέρας ξενάγηση στην Βουδαπέστη με ελληνόφωνο τοπικό ξεναγό
• Εκδρομή στα Παραδουνάβια χωριά με Ελληνόφωνο ξεναγό
• Μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
• Ελληνόφωνος τοπικός αρχηγός – συνοδός
• Χάρτες – ενημερωτικά έντυπα
• Ταξιδιωτική ασφάλεια
• Φ.Π.Α
 
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

• Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα καθώς και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό
• Είσοδοι σε μουσεία και χώρους επισκέψεων.
• Φόροι των αεροδρομίων (115€)
 
Σημειώσεις
H σειρά των  ξεναγήσεων μπορεί να τροποποιηθεί  για την καλύτερη εκτέλεση  του προγράμματος.
Η εκδρομή  μπορεί να πραγματοποιηθεί  και αντίστροφα. 
 
ΤΙΜΗ  ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ : 725€
ΤΙΜΗ  ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ : 915€
 

TOURALFA

Οδός Χρήστου Λαδά 5-7*
105 61* ΑΘΗΝΑ*ΕΛΛΑΔΑ
tel: 0030 210 3225759
fax: 0030 210 3318381
E-mail: [email protected]

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα