10 ραδιοφωνικά δίδυμα που θα σου φτιάξουν τη μέρα

10 ραδιοφωνικά δίδυμα που θα σου φτιάξουν τη μέρα

Το ραδιόφωνο είναι εδώ και θα παραμείνει. Εξελίσσεται, περνάει στο διαδίκτυο, αλλά συνεχίζει να μας κάνει καλή παρέα. Αυτά είναι τα ραδιοφωνικά δίδυμα που ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε παρακάτω για να σας φτιάξουν λίγο τη διάθεση και τη μέρα

Το “Είμαστε στον αέρα” ήταν μια σειρά δύο κύκλων που προβλήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’90 από το MEGA. Και ήταν μια σειρά που έμεινε στην ιστορία γιατί άγγιξε το θέμα του ελληνικού ραδιοφώνου από “μέσα”.

Η σειρά ακολουθούσε το στήσιμο και τη σύντομη ζωή του Jukebox fm ενώ έφερε τον ίδιο τίτλο με το ομώνυμο βιβλίο του Ανδρέα Ρουμελιώτη που καταγράφει την ιστορία της ελεύθερης ραδιοφωνίας στη χώρα μας. Το περιεχόμενο των δύο έργων δεν είχε καμία σχέση, ωστόσο οι συντελεστές της σειράς είχαν φροντίσει να καλέσουν τον Ρουμελιώτη για να εμφανιστεί σε ένα επεισόδιο, παίζοντας τον εαυτό του.

Μεταξύ των πρωταγωνιστών ήταν άλλωστε η Αφροδίτη Σημίτη, που αποτελεί και μια από τις πλέον χαρακτηριστικές φωνές των ελληνικών fm (τελευταία έχει “μετακομίσει σε διαδικτυακό σταθμό) αλλά και ο Δημήτρης Σταρόβας, ο οποίος είναι ακόμα ενεργός στα ερτζιανά.

Η σειρά ολοκληρώθηκε το 1999, έντεκα χρόνια δηλαδή μετά την “απελευθέρωση” του ελληνικού ραδιοφώνου. Για την ακρίβεια, η “απελευθέρωση” της ιδιωτικής ραδιοφωνίας πραγματοποιήθηκε με το προεδρικό διάταγμα 25/1988, καθώς τέθηκαν οι όροι ίδρυσης τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών και από φυσικά ή νομικά πρόσωπα. Σήμερα η κατανομή των ραδιοφωνικών συχνοτήτων γίνεται από το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΣΡ).

Μέσα στα χρόνια, το ελληνικό ραδιόφωνο, ενηλικιώθηκε, εξελίχθηκε, ωρίμασε και εν τέλει επηρεάστηκε και αυτό από την οικονομική κρίση. Τα playlist κυριάρχησαν και πολλοί παραγωγοί απολύθηκαν εν μία νυκτί. Παρόλα αυτά, τα τελευταία δύο χρόνια τα πράγματα είναι κάπως πιο αισιόδοξα, ενώ σε λειτουργία μπήκαν και πάλι τα επτά προγράμματα της ΕΡΑ μετά την επαναλειτουργία της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (πρόκειται για το Πρώτο Πρόγραμμα, το Δεύτερο Πρόγραμμα, το Τρίτο Πρόγραμμα, την ΕΡΑ ΣΠΟΡ, τον Κόσμο, τη Φωνή της Ελλάδας και τους Περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ).

Στην παρακάτω λίστα, θα βρείτε δέκα “δίδυμα” που ξεχωρίσαμε. Δεν περιλαμβάνονται φωνές σαν του Κωνσταντίνου Τζούμα ή του Γιάννη Πετρίδη, γιατί όπως είπαμε, αναφερόμαστε αποκλειστικά σε δίδυμα παραγωγών. Επίσης, καταγράφονται εκπομπές από ολόκληρο το φάσμα των θεματικών κατηγοριών. Και προφανώς, δεν περιλαμβάνονται σε αυτή τη λίστα σταθμοί του ιντερνετικού ραδιοφώνου το οποίο η αλήθεια είναι πως γνωρίζει τους τελευταίους μήνες, τεράστια άνθηση. Θα αναφερθούμε σε αυτό, σε μελλοντικό μας αφιέρωμα.

-Γιάννης Νένες – Ματούλα Κουστένη: Pepper / 08.00 – 10.00

Ο Pepper 96.6 άλλαξε φέτος το πρόγραμμα του και πρόσθεσε στην ομάδα του τον έμπειρο και πολυγραφότατο, Γιάννη Νένε. Ο Γιάννης Νένες είναι άλλωστε εδώ και χρόνια αρχισυντάκτης στη Athens Voice. Η Ματούλα Κουστένη ήταν και πέρυσι στην ίδια πρωινή ζώνη, έχοντας στο πλάι της τον Νίκο Φωτάκη.

Όσο για τον Γιάννη Νενέ, η φετινή του εκπομπή, αποτελεί και την επιστροφή του στα ραδιοφωνικά δρώμενα, πέντε χρόνια μετά το “πέρασε αλλά δεν ακούμπησε” του City 99,5.

Την ίδια ώρα απέναντι τους “παίζει” στον Εν Λευκώ η εκπομπή των Laternative (Π. Μένεγος & Σ. Διοσκουρίδης) που κινείται σε παρόμοιο ύφος.

-Χύμα και Τσουβελάτα: Sport24 Radio / 07.00 – 10.00

Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας και ο Στέφανος Νικήτας, καυτηριάζουν την επικαιρότητα με τον δικό τους τρόπο στον Sport24 Radio 103,3. Ο Τσουβέλας παίρνει το όπλο του και περνάει από τις μιμήσεις του τους πάντες και τα πάντα και ο Νικήτας (Στεφανέλο για τους φίλους) σχολιάζει οτιδήποτε κινείται εντός και εκτός διαδικτύου.

 

Πάρε μια γεύση παρακάτω:

Posted by
Χύμα και Τσουβελάτα Fan Club on Tuesday, June 2, 2015

Ο Ηλίας Κακαλάκης φτιάχνει brownies έκπληξη !

Posted by
Χύμα και Τσουβελάτα Fan Club on
Friday, June 12, 2015

Τα παιδιά έχουν και Fan Club στο Facebook

 

-Ναταλία Γερμανού-Βασίλης Δρυμούσης: Sfera 102,2 / 18.00 – 20.00

Από τα τηλεοπτικά πλατό, μαζί και στο ραδιόφωνο. Ο Βασίλης Δρυμούσης ασχολείται με το ραδιόφωνο από το 1996 , με πρώτο του σταθμό τον Sfera 102.2, στον οποίο επέστρεψε μετά από αρκετά χρόνια. Είχε δική του εκπομπή στο Alter ενώ έχει περάσει από διάφορα πάνελ.

 

Όσο για τη Ναταλία Γερμανού, κάνει ραδιοφωνικές εκπομπές από τα 20 της χρόνια. Όπως και να’ χει, το δίδυμο έχει τη συνταγή για να κάνει νούμερα. Σε αυτή την εκπομπή θα ακούσεις ελληνική μουσική και συνεντεύξεις με πρωταγωνιστές του ελληνικού pop και λαϊκού χώρου.

-Σεμνά και ταπεινά: ΒΗΜΑ FM / 08.00- 10.00

Μια από τις μακροβιότερες εκπομπές του ελληνικού ραδιοφώνου. Ο Γιώργος Κακούσης και ο Δημήτρης Πετρόπουλος, με δικά τους λόγια:

“Από το 2004 ξεκίνησαν μαζί εκπομπές… σεμνά και ταπεινά.

Μαζι τα φάγανε και πράττουν ομοίως στο ΒΗΜΑ 99.5 σχολιάζοντας την επικαιρότητα και ψάχνοντας τις διαφορετικές πτυχές της, με καυστική διάθεση αλλά χωρίς εμπάθεια.

Το σημαντικό είναι ότι περνάνε καλά στα καμαρίνια. Καθημερινά δίνουν το στίγμα μέσα από το 12λογο της ημέρας (συστηματικά ξεχνάνε τα δυο τελευταία…)”. Ενημερωτικό μαγκαζίνο σχολιασμού της επικαιρότητας με αρκετές “σφήνες”.

Η σελίδα τους στο Facebook

-Γιαννούτσος  -Βαμβακάρης: Red FM / 07.00 – 10.00

Κάθε μέρα, 7 με 10 το πρωί στον Red FM. Ροκ μουσικές και χιούμορ. Οι παραγωγοί αυτοσυστήνονται:

“O Θοδωρής Βαμβακάρης γεννήθηκε το 1963 στον Πειραιά. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στην Πάτρα αλλά ποτέ δε δοκίμασε την τύχη του στις κατασκευές αφού τον κέρδισε η δημοσιογραφία ακριβώς στην χρονιά της αποφοίτησης. Ξεκίνησε το ραδιόφωνο το 1987 και από τότε έχει εργαστεί σε διάφορες θέσεις σε εφημερίδες, περιοδικά και τηλεόραση και είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Από το 1997 συνεργάζεται με τον Τάκη Γιαννούτσο, μαζί με τον οποίο παρουσιάζει καθημερινή πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή 07.00 – 10.00 στον RED 96,3. Είναι παντρεμένος”.

 

“Ο Τάκης Γιαννούτσος γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα. Σπούδασε προγραμματιστής Η/Υ, αλλά η αγάπη του για τη μουσική τον οδήγησε στο ραδιόφωνο. Εργάζεται ως δημοσιογράφος – ραδιοφωνικός παραγωγός από το 1988 μέχρι και σήμερα και είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Παράλληλα, έχει εργαστεί ως παρουσιαστής και αρχισυντάκτης σε πολλές τηλεοπτικές παραγωγές της ελληνικής τηλεόρασης. Είναι drummer, μέλος του συγκροτήματος YEAH μαζί με τον Γιάννη Ντρενογιάννη, τη Χρύσα Πανταζή και τον Πολωνό!!! Από το 1997 συνεργάζεται με τον Θοδωρή Βαμβακάρη, μαζί με τον οποίο παρουσιάζει πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή 07.00 – 10.00 στον RED 96,3. Δεν είναι παντρεμένος και έχει 3 παιδιά”.

Γιαννούτσος – Βαμβακάρης είχαν συνυπάρξει και στον ιστορικό Best 92.6.

Και αυτοί έχουν επίσημη σελίδα στο Facebook

-Δουμάνης – Τριανταφυλλίδου: Δίεση 101.3 /  08.00 – 10.00

Εκπομπή που περιλαμβάνει τις μουσικές του Δίεση 101.3 με έμφαση στο ελληνικό “έντεχνο τραγούδι”. Εδώ θα βρείτε συνεντεύξεις με καλλιτέχνες και προσωπικότητες όπως ο Τζίμης Πανούσης, η Δήμητρα Γαλάνη και η Ελεονόρα Ζουγανέλη, μεταξύ άλλων.

Η σελίδα της εκπομπής τους στο Facebook

-Γιαννακίδης – Σταρόβας: Alpha 9.89 / 17:00 – 18:00

Ο Κώστας Γιαννακίδης είναι ΠΑΟΚ και ως γνωστόν, ο Δημήτρης Σταρόβας είναι Ηρακλής. Οι… φαινομενικές τους αντιθέσεις πάντως μπερδεύονται με τις ατάκες και ντύνονται με το χαλαρό τους στυλ, ενώ η ώρα τους ταιριάζει “γάντι”.

 

Ο Κώστας Γιαννακίδης έχει εργαστεί σε αρκετά έντυπα και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενώ διατηρεί τον ραδιοφωνικό χαρακτήρα του Citizen που συμπράττει με τον Δημήτρη Σταρόβα στον Alpha 98.9, καθημερινά, 17.00-18.00. Citizen λέγεται και η στήλη του στην Athens Voice. Έχει γράψει επίσης το θεατρικό έργο, “Και δεν έχει ξημερώσει ακόμα”. Για τον Δημήτρη Σταρόβα, οι περαιτέρω περιγραφές είναι περιττές.

Δημήτρης Σταρόβας και Κώστας Γιαννακίδης, κάθε μέρα 17:00 με 18:00, στον αέρα του ραδιοφώνου του Alpha. Δείτε και ακούστε στο www.alpha989.com. #alpha989 #radio #starovas #giannakidis

Posted by
Alpha 989 on Thursday, June 11, 2015

-Mappes Show: Ρυθμός 9.49 / 18:00 – 21:00

Δημήτρης Ουγγαρέζος & Σταμ Ντιν Νταν Νταν (Σταμάτης Μιτούσης). Μετά από 7 χρόνια πρωινής “βάρδιας” στο Mad Radio106,2, οι “Mappes” μεταφέρθηκαν στην απογευματινή ζώνη του Ρυθμού 9.49. Το concept είναι το ίδιο. Χαβαλές μέχρι τελικής πτώσης.

Και σχόλια σαν αυτό:

Η σελίδα τους στο Facebook

 

-Μad Morning Show: Mad Radio / 07.00 – 10.00

Μad Morning Show στον 106,2 Mad Radio με το Βαγγέλη Χαρισόπουλο και τη Μαίρη Αργυριάδου.

“Χαλαρή” εκπομπή με παιχνίδια, διαγωνισμούς, φάρσες σε πρόσωπα της show biz και σε ακροατές, social media,   “parody” διασκευές τραγουδιών, ατζέντα, events και πολλά decibel για να ξυπνήσεις χωρίς μεταβατικό στάδιο. Βρείτε τους στο Facebook, εδώ.

-Νέα κατάσταση, νέα καθήκοντα: Στο Κόκκινο / 10:00 – 11:00

Δίδυμο στη στήλη τους στην Αυγή, δίδυμο και στο ραδιόφωνο. Περί βιογραφικών: Ο Άγγελος Τσέκερης γεννήθηκε το ʼ62 στην Αθήνα. Σπούδασε Μηχανολόγος-Μηχανικός. Εργάζεται ως δημοσιογράφος στον ραδιοφωνικό σταθμό 105,5 Στο Κόκκινο. Ο Γιώργος Κυρίτσης γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Είναι δημοσιογράφος στην εφημερίδα Αυγή.

Εκπομπή που αξίζει να ακούσεις για το σχόλιο των δύο παρουσιαστών αλλά και για τις καίριες, μίνι συνεντεύξεις τους με πρόσωπα της επικαιρότητας.

Οι δικές σας προτιμήσεις, στα σχόλια σας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα