Πιλότος: Πώς ένα επάγγελμα μετατρέπεται σε όνειρο ζωής

Διαβάζεται σε 5'
Πιλότος: Πώς ένα επάγγελμα μετατρέπεται σε όνειρο ζωής

Και ποιος δεν έχει φανταστεί τον εαυτό του ως… πιλότο; Να πετά στους αιθέρες και να βλέπει από ψηλά αυτό τον μαγικό κόσμο. Να φορά την κομψή στολή και να ταξιδεύει σε δεκάδες χώρες και εκατοντάδες πόλεις. Ένας σύγχρονος… Ίκαρος, ο οποίος μεταφέρει με ασφάλεια και ταχύτητα χιλιάδες επιβάτες.

Όμως, το να γίνεις πιλότος, δεν είναι μόνο τα παραπάνω. Είναι πολλά ακόμα, τα οποία καθιστούν το επάγγελμα ένα από τα πλέον περιζήτητα παγκοσμίως, με τη ζήτηση να βαίνει σταθερά αυξανόμενη, ξεπερνώντας την προσφορά.

Αυτό σημαίνει, με λίγα λόγια, ότι οι τρέχουσες ανάγκες της αγοράς είναι περισσότερες από τον αριθμό των διαθέσιμων πιλότων. Σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση της Boeing, μάλιστα, κάθε χρόνο για τα επόμενα 20 έτη θα απαιτούνται 32.500 νέοι πιλότοι! Επομένως, πιο κατάλληλη χρονική περίοδο από το να γίνεις πιλότος, δεν υπάρχει.

Και φυσικά, η δουλειά του πιλότου συνεπάγεται έναν εξαιρετικό ετήσιο μισθό, ο οποίος μπορεί να αυξάνεται κάθε χρόνο, ένα πλήρες πρόγραμμα υγείας, ενώ πολλές αεροπορικές εταιρείες καλύπτουν και τα έξοδα διαμονής, κάτι το οποίο σημαίνει ότι έχετε τη δυνατότητα να ξοδεύετε μεγαλύτερο μέρος του μισθού σας.

Πλάι στους πιλότους ωφελημένοι είναι η οικογένεια και οι φίλοι, καθώς συνηθίζεται να παρέχονται δωρεάν ή εκπτωτικά αεροπορικά εισιτήρια, ενώ δεν είναι λίγα τα ξενοδοχεία, τα οποία διαθέτουν μειωμένες τιμές για τα δωμάτια και τις υπηρεσίες.

Ένα ακόμη όφελος αφορά τον ελεύθερο χρόνο, καθώς οι πιλότοι της Πολιτικής Αεροπορίας δικαιούνται 1-2 εβδομάδες ανά μήνα εκτός υπηρεσίας. Αυτό σημαίνει ότι έχουν ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, προκειμένου να κάνουν ό,τι ακριβώς επιθυμούν. Από το να μείνουν με την οικογένειά τους έως να γυρίσουν όλο τον κόσμο.

Βέβαια, το τελευταίο μπορούν να το υλοποιήσουν και μέσω της δουλειάς τους, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι πιλότοι απολαμβάνουν ελεύθερο χρόνο μεταξύ των πτήσεων, έχοντας την ευκαιρία να εξερευνήσουν νέες πόλεις, να γνωρίσουν νέους ανθρώπους και να μυηθούν νέους πολιτισμούς.

Εκτός του επαγγέλματος του πιλότου, φυσικά, ο ευρύτερος κλάδος της αεροπορίας προσφέρει πολλές ευκαιρίες καριέρες, οι οποίες έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα. Από εκπαιδευτές εδάφους και εκπαιδευτές εξομοιωτών έως διαχειριστές στόλου κ.α.

Πώς να γίνω πιλότος

Εάν όλα τα παραπάνω δεν θέλεις να μείνουν ένα απλό όνειρο, τότε έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις την Global Aviation, την κορυφαία ακαδημία επαγγελματικής εκπαίδευσης χειριστών αεροπλάνων στην Ελλάδα, με περισσότερους από 2.500 απόφοιτους στα 27 χρόνια λειτουργίας.

Μέσα από ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης, η ελληνική εταιρεία δίνει την ευκαιρία στον καθένα να κάνει πράξη το επαγγελματικό του όνειρο. Η τεχνογνωσία, η εμπειρία και οι εγκαταστάσεις αποτελούν το σημαντικότερο εχέγγυο της Global Aviation.

Άλλωστε, ο εκπαιδευόμενος πιλότος θα έχει στη διάθεσή του συνολικά 16 ιδιόκτητα αεροπλάνα, τρεις εξομοιωτές πτήσεις, σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις στην Αθήνα, δύο διαθέσιμα αεροδρόμια -ένα στην Πάχη Μεγάρων και ένα στην Κωπαΐδα-, καθώς και μια ομάδα 80 ατόμων με τεράστια εμπειρία στην αεροπορία.

Το πρόγραμμα της Global Aviation, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζεται από ποιότητα, αξιοπιστία και ασφάλεια, ενώ δεν πρέπει να παραλείψουμε την ταχύτητα, δεδομένου ότι διαρκεί κατά μέσο όρο μόλις 18 μήνες.

Έτσι, πριν την αίτηση εγγραφής, ο υποψήφιος μαθητής υποβάλλεται σε διάφορες εξετάσεις ρουτίνας, όπως αίματος, ούρων και όρασης, καθώς και ψυχολογικές αξιολογήσεις.

Μετά την έκδοση πιστοποιητικού υγείας, ακολουθεί αξιολόγηση του υποψηφίου στη βάση θεωρητικής εκπαίδευσης στην Αθήνα. Η αξιολόγηση επικεντρώνεται στη γνώση Αγγλικών, δεξιοτήτων ικανότητας, γενικών γνώσεων, μαθηματικών, φυσικής και βασικής ψυχομετρίας.

Ο μαθητής – πιλότος, κατόπιν τούτου, προχωρά στην εγγραφή του στην πρώτη διαθέσιμη τάξη της Ακαδημίας. Η Ακαδημία διαθέτει τρεις ημερομηνίες εκκίνησης μαθημάτων ανά έτος -κάθε Φεβρουάριο, Ιούνιο και Οκτώβριο.

Η ταχεία εκπαίδευση της Global Aviation, όπως προαναφέρθηκε, αποτελεί τη γρηγορότερη και λιγότερο δαπανηρή διαδρομή για να γίνει κάποιος πιλότος της Πολιτικής Αεροπορίας.

Κι αυτό, διότι επιτρέπει στους μαθητές χωρίς πρότερη πτητική εμπειρία να αποκτήσουν το Πτυχίου Χειριστή Εναέριων Γραμμών σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, καλύπτοντας την ελάχιστη διάρκεια εκπαίδευσης ενός έτους που απαιτεί ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA).

Φυσικά, το σημαντικότερο απ’ όλα είναι η δέσμευση, η αφοσίωση και η επιμονή του εν δυνάμει πιλότου, ο οποίος θα πρέπει να αποδείξει στην πράξη το πόσο πολύ θέλει να πετάξει στους αιθέρες, κάνοντας πραγματικότητα το όνειρό του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα