Η επέκταση της επενδυτικής δραστηριότητας της JTI με άξονα τη βιωσιμότητα, την τεχνολογία και την καινοτομία

Διαβάζεται σε 5'
Η επέκταση της επενδυτικής δραστηριότητας της JTI με άξονα τη βιωσιμότητα, την τεχνολογία και την καινοτομία

Τη νέα της επενδυτική κίνηση που στοιχίζεται στον στρατηγικό της άξονα για Βιωσιμότητα και Καινοτομία παρουσίασε πρόσφατα η JTI Ελλάδας στο πλαίσιο μιας λαμπρής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Διατηρώντας στο ακέραιο τον βηματισμό της να παραμείνει ηγέτης στην κατηγορία των συμβατικών προϊόντων καπνού, η Japan Tobacco ενισχύει παράλληλα το χαρτοφυλάκιό της με την είσοδό της στην κατηγορία των προϊόντων θερμαινόμενου καπνού προτείνοντας το υψηλής τεχνολογίας προϊόν της και στην ελληνική αγορά.

UNSPLASH

Για την εταιρεία, η επένδυση αυτή αντιπροσωπεύει την επέκτασή της στην κατηγορία των προϊόντων θερμαινόμενου καπνού, αλλά συνιστά και μια ισχυροποιημένη δέσμευση για μια πιο βιώσιμη, προσανατολισμένη προς το μέλλον, εταιρική προσέγγιση. Η JTI σήμερα ενδυναμώνει τη θέση της στη διεθνή αγορά με μια επένδυση που αγγίζει τα 3 δις ευρώ για την επόμενη τριετία σε παγκόσμια κλίμακα. Εισέρχεται στη δυναμική και αναπτυσσόμενη αγορά των προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου και διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της με το αισθητικά άρτιο, σύγχρονο και τεχνολογικά εξελιγμένο προϊόν θερμαινόμενου καπνού της. Η JTI σταθερός επενδυτής στην Ελλάδα, εξελίσσει τα brands της, συνεχίζει τις επενδύσεις και προχωράει δυναμικά μπροστά.

Με την ενσωμάτωση του νέου προϊόντος στο χαρτοφυλάκιό της, η JTI Ελλάδας προσφέρει μια νέα εμπειρία καπνού στους καταναλωτές και καταδεικνύει ότι η επιχειρηματική επιτυχία μπορεί να συμβαδίζει αρμονικά με τη δημιουργία βιώσιμων πρακτικών.

UNSPLASH

Η επιλογή της Ελλάδας ως μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές αγορές για την εισαγωγή του νέου προϊόντος είναι μια σαφής αναγνώριση αφενός της σημαντικής θέσης που κατέχει η εταιρεία στην αγορά του καπνού στη χώρα αλλά και του ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος για την εισαγωγή καινοτόμων προϊόντων.

Την υποστήριξή τους, στο νέο βήμα ανάπτυξης και εξέλιξης της εταιρείας, εξέφρασαν μέσα από τις ομιλίες τους ο κ. Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Ανάπτυξης και εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού στην εκδήλωση, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο κ. Χάρης Θεοχάρης, Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, κ. Nakayama Yasunori και ο κ. Γιώργος Ξηρογιάννης, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ. Την ικανοποίησή του για την περαιτέρω ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου των προϊόντων της εταιρείας εξέφρασε μέσα από το μήνυμά του και ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, στην πρώτη του εμφάνιση με την ιδιότητά του ως Προέδρου της Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδας (ΣΕΚΕ Α.Ε).

Η JTI Ελλάδας, μέλος του Ιαπωνικού Ομίλου JT, επενδύει στη χώρα μας πάνω από 42 χρόνια τόσο με εμπορική όσο και με παραγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα. Η εταιρεία στην πορεία της έως σήμερα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον:

  • Συνεισφέρει ετησίως πάνω από το 2% των συνολικών φορολογικών εσόδων της χώρας από ΕΦΚ και ΦΠΑ καπνού
  • Προμηθεύεται συστηματικά τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά καπνά για τα προϊόντα της στην Ελλάδα και διεθνώς
  • Από το 2018 που ο όμιλος Japan Tobacco απέκτησε το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ, έχει επενδύσει πάνω από 30 εκατ. δολάρια για τον πλήρη μετασχηματισμό και την ανάπτυξή του: Η παραγωγή στη ΣΕΚΑΠ αυξήθηκε κατά 112% και οι εξαγωγές αγγίζουν σήμερα το 76% της παραγωγής σε 9 χώρες της Ε.Ε.
  • Η εταιρεία απασχολεί συνολικά 300 εργαζόμενους ενώ έμμεσα στηρίζει 50.000 οικογένειες που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό καπνικό κλάδο. Η επενδυτική της επέκταση στην κατηγορία των νέων προϊόντων έχει ήδη προκαλέσει αύξηση των θέσεων εργασίας κατά περίπου 35%.

Οι περιβαλλοντικοί στόχοι

Παράλληλα με τη διασφάλιση της επιχειρηματικής της βιωσιμότητας, η JTI στην Ελλάδα ευθυγραμμίζεται πλήρως με τους περιβαλλοντικούς στρατηγικούς στόχους του Ομίλου JT για το ESG.

UNSPLASH

Ο Όμιλος JT στοχεύει στις μηδενικές εκπομπές αερίου του θερμοκηπίου έως το 2030 και την ουδετερότητα ως προς τον άνθρακα από τις επιχειρήσεις του διεθνώς έως το 2050. Τον Δεκέμβριο του 2022 ο όμιλος JT πέτυχε, για τέταρτη συνεχή χρονιά, μια θέση στη διάσημη “A List” του CDP για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Μια διάκριση από τον παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό οργανισμό, Carbon Disclosure Project (CDP) για την κορυφαία της θέση στον τομέα της εταιρικής βιωσιμότητας. Να σημειωθεί ότι ο Όμιλος JT πρωτοπορεί κατά την τελευταία δεκαετία στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έχοντας αναπτύξει βιώσιμες ενεργειακές λύσεις, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ηλιακής και υδροηλεκτρικής ενέργειας, βιομάζας και θέρμανσης – ψύξης εδάφους, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα