Λάκης Γαβαλάς: Η κατάρρευση, τα χρέη στο δημόσιο και η δικαστική διαμάχη

Λάκης Γαβαλάς: Η κατάρρευση, τα χρέη στο δημόσιο και η δικαστική διαμάχη
ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΜΟΔΑΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗ ΛΑΚΗ ΓΑΒΑΛΑ (ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI) Eurokinissi

O πρώην μόδιστρος βρέθηκε μαζί με την αδελφή του, Νότα, κατηγορούμενοι για πλημμεληματική απάτη, αλλά κρίθηκαν αθώοι από την ελληνική Δικαιοσύνη

Στο επίκεντρο της Δικαιοσύνης μπήκαν για ακόμα μία φορά ο Λάκης Γαβαλάς και η αδελφή του, Νότα. Η κατάρρευση της επιχείρησής τους και τα χρέη προς το ελληνικό Δημόσιου οδήγησαν στην καταδίκη τους, αλλά και στο να “κυνηγηθούν” από ιδιοκτήτες καταστημάτων σε πανελλαδικό επίπεδο κατηγορούμενοι για απάτη.

Τα δύο αδέλφια κλήθηκαν πρόσφατα να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, το οποίο του αθώωσε για το αδίκημα της απάτης σε βαθμό πλημμελήματος. Παρούσα στη δικαστική αίθουσα ήταν μόνο η Νότα Γαβαλά, η οποία υποστήριξε απολογούμενη ότι ουδέποτε επιχειρήθηκε να παραπλανήσουν τους υπεύθυνους των καταστημάτων με τα οποία συνεργάζονταν. Δήλωσε πλήρη άγνοια για το πως συνέβη η πτώχευση της εταιρίας, επιρρίπτοντας ευθύνες στο λογιστήριο που δεν τους ενημέρωσαν για την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης, αλλά και στις τράπεζες, κατηγορώντας τις ότι “δεν ήθελαν να μας βοηθήσουν και έτσι δημιουργήθηκαν όλα αυτά!”

MadWalk 2017, a Fashion and Music event, in Athens, on March 27, 2017 / MadWalk 2017, , 28 , 2017 Menelaos Myrillas / SOOC

 

Ο Λάκης Γαβαλάς βρέθηκε ξανά αντιμέτωπος με τα ποινικά δικαστήρια, ύστερα από μήνυση που είχε καταθέσει ιδιοκτήτρια καταστήματος στα Γιαννιτσά. Η ίδια καταθέτοντας στο δικαστήριο, ισχυρίστηκε ότι το Φεβρουάριο του 2011, λίγο πριν την πτώχευση της “Λάκης Γαβαλάς ΑΕ”, υπέβαλε εγγυητική επιστολή ύψους 35.000 ευρώ, ως προκαταβολή για εμπόρευμα που θα προμηθευόταν για το χειμώνα. Όπως επεσήμανε, οι κατηγορούμενοι όφειλαν να κρατήσουν την προκαταβολή μέχρι να της παραδοθεί το εμπόρευμα, αλλά αντ’ αυτού την κατέθεσαν στην Τράπεζα, με αποτέλεσμα να βρεθεί η ίδια εκτεθειμένη.

Αργότερα, η οικονομική κατάρρευση του γνωστού μόδιστρου, που τον οδήγησε στις φυλακές Κορυδαλλού, είχε σαν αποτέλεσαν το μαγαζί της να μείνει χωρίς εμπόρευμα και εκείνη να χάσει το επίμαχο χρηματικό ποσό.

Η επιστολή

Κατά την ακροαματική διαδικασία, η μηνύτρια υποστήριξε πως η όλη ιστορία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε εκείνη, αλλά και σε άλλους καταστηματάρχες. Όπως κατέθεσε, ήδη έχει πλειστηριαστεί η πρώτη της κατοικία ενώ έχει εκδοθεί διαταγή πληρωμής από τράπεζα. “Οι τραπεζικοί λογαριασμοί είχαν ήδη δεσμευθεί, αλλά δεν το γνωρίζαμε. Υπήρχε μία εμπιστοσύνη γιατί συνεργαζόμασταν από το 2000” και πρόσθεσε πως το Δεκέμβριο του 2010, “ο Λάκης Γαβαλάς μου έστειλε επιστολή ότι όσα ακούγονταν για την κατάρρευση της εταιρίας ήραν φημολογία, και μάλιστα είχε κάνει και γκαλά στα κεντρικά της επιχείρησης για να μας πείσει ότι όλα είναι καλά. Έστειλα μόνο 35.000 ευρώ γιατί είχαμε ακούσει διάφορα και ανησυχούσα. Αλλιώς θα έστελνα 150.000 ευρώ”.

Το δικαστήριο πάντως δεν δέχθηκε τους ισχυρισμούς της μηνύτριας και πολιτικώς ενάγουσας. Αντίθετα, φαίνεται πως αποδέχθηκε και μάλιστα ομόφωνα την εισαγγελικής εισήγηση η οποία ήταν η απαλλαγή τους. “Από τη διαδικασία δεν προέκυψε οτι έλαβαν χώρα ψευδείς διαβεβαιώσεις προκειμένου να τελεστεί απάτη ούτε προέκυψε χωρίς αμφιβολία ο ρόλος της επίδικης επιταγής” ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός προσθέτοντας τέλος ότι δεν υπήρξε πλάνη από την πλευρά της παθούσας, καθώς εκείνη κατέθεσε πως ήδη λόγω της φημολογίας, είχε καταθέσει μικρότερο ποσό απ’ όσο σκόπευε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα