Οι πολιτικές προσωπικότητες που σημάδεψαν τη δεκαετία του ’80

Οι πολιτικές προσωπικότητες που σημάδεψαν τη δεκαετία του ’80
Vangelis Patsialos, All Rights Reserved

Από τον Ανδρέα της αλλαγής και τον γιο του αγωγιάτη, στον καπετάν Γιώτη Χαρίλαο Φλωράκη, την Μελίνα του πολιτισμού και την άνοδο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην εξουσία (λίστα)

Για έναν τριαντάρη και  κάτι, η δεκαετία του ’80 μοιάζει με ένα μακρινό, χρωματιστό όνειρο από την παιδική ηλικία. Είναι όμως παράλληλα βίωμα, μια Ελλάδα που την έχουμε στο μυαλό μας πολύ καθαρά και με κάποιο τρόπο την αναπολούμε. Όχι γιατί ήταν καλύτερη (που θα βρεθούν πολλοί με επιχειρήματα υπέρ της υπόθεσης αυτής), αλλά γιατί απλά υπήρξε η περίοδος των παιδικών μας χρόνων, για τους λίγο μεγαλύτερους των νεανικών τους χρόνων και για τους βενιαμίν ένας κόσμος “εξωγήινος” και από αλλού βγαλμένος.

Η έκθεση Gr80s, από την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, για εκείνη την μακρινή εποχή ήρθε να μας θυμίσει τόσο γλαφυρά όλα όσα χαρακτήρισαν μια ολόκληρη δεκαετία. Μεγάλο κομμάτι αυτής της περιόδου, καταλυτικό για τη χώρας μας και οι πολιτικές εξελίξεις που αυτή σήμανε. Από την αλλαγή του Ανδρέα Παπανδρέου, στην κάθαρση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και από την φρενίτιδα του παντοδύναμου ΠΑΣΟΚ, στην απότομη προσγείωση του βρόμικου ’89 και των ειδικών δικαστηρίων.

Αναζητήσαμε δέκα πρόσωπα της πολιτικής ζωής εκείνης της περιόδου που σημάδεψαν τα ’80s στην Ελλάδα και βρήκαμε ενδιαφέροντα ντοκουμέντα από τον αέρα που απέπνεε ο πολιτικός κόσμος εκείνης της εποχής.

Η έκθεση GR80s

Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη είναι μια πρωτότυπη ιστορική και πολιτισμική αναδρομή στην δεκαετία του ’80 η οποία έχει στόχο να προσφέρει στον επισκέπτη μια μοναδική αναβιωτική εμπειρία. Πολιτική, τρόποι ζωής, τέχνες και τεχνολογία του ’80, θα ανασυσταθούνσε 18 περίπτερα,μέσα από ένα συνδυασμό άμεσης πληροφορίας, οπτικοακουστικών εκθεμάτων και διαδραστικών εφαρμογών. Η έκθεση διοργανώνεται από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με πρόγραμμα παράλληλων δράσεων στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Γενικές πληροφορίες:

Διάρκεια έκθεσης: 25 Ιανουαρίου – 12 Μαρτίου 2017

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 12.00 – 20.00,

Σάββατο και Κυριακή 10.00 – 22.00

Εισιτήρια:

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Μειωμένο (φοιτητικό / ανέργων):  2,5 ευρώ (απαραίτητη επίδειξη πάσου, κάρτας ανεργίας)

Ελεύθερη είσοδος για: Παιδιά και εφήβους έως 18 ετών & ΑμΕΑ

Πάσο πολλαπλών επισκέψεων: 15 ευρώ (προσωπικό πάσο – απαραίτητη επίδειξη ταυτότητας στην είσοδο).

Ξεναγήσεις σχολείων: Κατόπιν τηλεφωνικής κράτησης στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, τηλ. 213 0109325

Ομαδικές ξεναγήσεις ενηλίκων: 6 ευρώ/άτομο (Από τις 7 Φεβρουαρίου έως τις 10 Μαρτίου, κάθε Τρίτη & Τετάρτη στις 12:30, κάθε Πέμπτη & Παρασκευή στις 18:00)

Θεατρική ξενάγηση GR80s: 8 ευρώ/άτομο (Από τις 16 Φεβρουαρίου έως τις 12 Μαρτίου, κάθε Πέμπτη, Παρασκευή & Κυριακή στις 19:00)

Παράλληλες εκδηλώσεις: δωρεάν είσοδος με την επίδειξη εισιτηρίου της έκθεσης ή πάσου πολλαπλών επισκέψεων – περιορισμένες θέσεις, θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες:

Website: www.gr80s.gr

Facebook: www.facebook.com/GRR80s/

Instagram: www.instagram.com/gr_80s/

Twitter: https://twitter.com/gr_80s

YouTube: www.youtube.com/channel/UCCNaJxBUny80J6gFIjfXVwA

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα