Όταν τα τραγούδια ‘τα βάζουν’ με την πολιτική εξουσία

Όταν τα τραγούδια ‘τα βάζουν’ με την πολιτική εξουσία

Μετά τον πανικό που προκάλεσε η νέα πρόταση του Νίκου Πορτοκάλογλου κάνουμε μια μουσική αναδρομή σε τραγούδια που προσπάθησαν να τα βάλουν με την... εξουσία (vid)

Το τ ελευταίο τραγούδι του Νίκου Πορτοκάλογλου προκάλεσε εθνικό ντιμπέιτ και απίστευτη διαμάχη στο διαδίκτυο. Πολλοί έσπευσαν να κατακρίνουν τον καλλιτέχνη που έβαλε στους στίχους του πράγματα που αφορούν την Ελλάδα της κρίσης και τη συμπεριφορά μας, όπως εκείνος την είδε, ως Έλληνες. Κι όμως δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορούν τέτοια τραγούδια. Η Ελλάδα έχει πολύ μακρά ιστορία σε δημιουργίες με πολιτικό, καυστικό, κοινωνικό ή και σατιρικό περιεχόμενο. Από την εποχή του ρεμπέτικου μέχρι και σήμερα έχουν κυκλοφορήσει δεκάδες τραγούδια που αντί για το συνηθισμένο, να εξυμνούν τον έρωτα, προσπάθησαν να καυτηριάσουν, θέλησαν να αναδείξουν ή να επικεντρώσουν σε προβλήματα της χώρας.

Συγκεντρώσαμε σε μια λίστα μερικά από τα κομμάτια που μας έχουν μείνει περισσότερο όλα αυτά τα χρόνια και έχουν αυτό το κοινό χαρακτηριστικό. Πιάνονται από την πολιτική κατάσταση, αναλύουν μελωδικά τα κοινωνικά αδιέξοδα ή φωνάζουν εξοργισμένα για όσα ταλαιπωρούν αυτή τη χώρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα