Public: Μήνας Περιβάλλοντος

Διαβάζεται σε 5'
Public: Μήνας Περιβάλλοντος

Μέσα από το πρόγραμμα βιωσιμότητας Love Earth, τα Public με έναρξη την Ημέρα Περιβάλλοντος, ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να υιοθετήσουν μικρές συνήθειες με μεγάλη αξία. Βιωσιμότητα, προστασία του περιβάλλοντος, ανθρακικό αποτύπωμα. Τρεις έννοιες, οι οποίες αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία για τη ζωή μας, αλλά και για το μέλλον του πλανήτη μας

Και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, η φετινή Ημέρα Περιβάλλοντος συνιστά μια πρώτη ευκαιρία για να φύγουμε από τα λόγια και να προχωρήσουμε στις πράξεις.

Όπως κάνουν εδώ και χρόνια τα Public, τα οποία με την πρωτοβουλία Love Earth ενθαρρύνουν όλους εμάς να υιοθετήσουμε φιλικές προς το περιβάλλον συνήθειες.

Ο σκοπός είναι ένας: Η μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος, η οποία αποτελεί το κλειδί για τη βιωσιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντος.

Υπό την ομπρέλα του Love Earth, λοιπόν, τα Public έχουν αναλάβει μια σειρά δράσεων, στις οποίες μπορούμε να συμμετάσχουμε και εμείς, βάζοντας το δικό μας λιθαράκι στη διάσωση του πλανήτη. Ο Μήνας Περιβάλλοντος έχει έρθει να μας θυμίσει μέσα από τα Public πως, με μικρές πράξεις μπορούμε να δώσουμε μεγάλη αξία. Η αντικατάσταση ενεργοβόρων συσκευών και η επανα-χρήση των smartphones είναι μόλις δύο παραδείγματα που μπορεί να ακολουθήσει ο καθένας για ένα βιώσιμο μέλλον.

Ανάλαβε δράση και εσύ

Χαρακτηριστική είναι η δράση αντικατάστασης των παλαιών ηλεκτρικών συσκευών, με ενεργειακά αποδοτικότερες λύσεις. Μια δράση που αφορά όλους μιας και όλοι επιζητούν λύσεις που θα έχουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα στο σπίτι τους. Και εδώ η λύση ακούει στο όνομα Green Home. Μέσα από το πρόγραμμα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών, οι καταναλωτές μπορούν να αντικαταστήσουν τη παλιά τους συσκευή με μια νέα, αφήνοντας μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και εξοικονομώντας χρήματα από το ηλεκτρικό τους ρεύμα, αναβαθμίζοντας την ενεργειακή κλάση της εκάστοτε συσκευής. Xάρη στο εργαλείο save energy calculator των Public, οι καταναλωτές μπορούν εύκολα και γρήγορα να υπολογίσουν το οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος από την αναβάθμιση των συσκευών τους.

Μ’ αυτό τον τρόπο, εξασφαλίζεται η βιώσιμη κατανάλωση, δεδομένου ότι οι νέες συσκευές είναι ενεργειακά αποδοτικότερες, εξοικονομώντας σημαντικές ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας για το κάθε νοικοκυριό -και άρα χαμηλότερους λογαριασμούς.

Εξαιρετικής σημασίας είναι και η ενέργεια Green Tech, μέσω της οποίας κανένα smartphone δεν πάει… χαμένο. Έτσι, ο καθένας από εμάς μπορεί να αποκτήσει σε μειωμένη τιμή σε μεταχειρισμένα πιστοποιημένα smartphones, τα οποία φέρουν την εγγύηση της iRepair.Πρόκειται για τα second go κινητά τηλέφωνα, τα οποία όχι μόνο εξοικονομούν χρήματα για τους χρήστες, αλλά ενισχύουν την κυκλική οικονομία, μειώνοντας την ανάγκη για νέες παραγωγές και περιορίζοντας τα ηλεκτρονικά απόβλητα.

Η κυκλική οικονομία είναι ο στόχος και της ενέργειας Love Toys. Σε συνεργασία με την Swaplanet, τα Public αναλαμβάνουν τη συγκέντρωση μεταχειρισμένων παιχνιδιών σε επιλεγμένα καταστήματα.

Τα εν λόγω παιχνίδια υπάγονται σε ποιοτικό έλεγχο και στη συνέχεια, προσφέρονται σε οικογένειες και φορείς, προωθώντας την ανακύκλωση αλλά και τη φιλανθρωπία. Γιατί όλα τα παιχνίδια μπορούν να δώσουν χαρά, ακόμα κι αυτά που τα έχουμε κρύψει στη ντουλάπα, επειδή τα έχουμε βαρεθεί.

Η ίδια ακριβώς διαδικασία ακολουθείται και με τα βιβλία ή τα gadgets, τα οποία χάρη στις δράσεις συλλογής μεταχειρισμένων, αποκτούν μια δεύτερη πολύτιμη ζωή, προσφέροντας χαρά και πρακτικές λύσεις σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

«Green» υπηρεσίες

Πέραν όλων αυτών, τα Public συνεχίζουν την εναρμόνιση με τις περιβαλλοντικές ανάγκες στις υπηρεσίες τους σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένης και της παράδοσης.
Η νέα υπηρεσία locker pick up 24/7, η οποία υλοποιείται μέσω της BOX NOW, υποστηρίζει τη δέσμευση για ένα φιλικό προς το περιβάλλον εμπόριο. Και πώς γίνεται αυτό; Μα φυσικά μέσω των 100.000 θυρίδων και των 2.400 lockers, τα οποία μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα κάθε αποστολής

Μ’ αυτό τον τρόπο αποφεύγονται περιττές διαδρομές από τους διανομείς, ενώ ταυτόχρονα αξιοποιείται η ηλιακή ενέργεια για τη λειτουργία των lockers, χωρίς της σπατάλη πρόσθετων ενεργειακών πηγών.

Όμως δεν είναι μόνο το delivery. Τα Public έχουν εναρμονίσει με όλα τα παραπάνω και τη διαδικασία έκδοσης αποδείξεων, καθώς πλέον παρέχεται η δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικής απόδειξης μέσω της λύσης e-INVOICING.

Έτσι, όχι μόνο μειώνεται η αναμονή στα ταμεία και στην εξυπηρέτηση, αλλά ταυτόχρονα περιορίζεται δραστικά η χρήση χαρτιού. Με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα, εκτιμάται ότι την επόμενη τριετία θα εξοικονομηθούν περισσότεροι από 30 τόνοι χαρτιού.

Τα Public δίνουν πρώτα το παράδειγμα

Και όλα αυτά δεν θα είχαν σημασία, αν τα ίδια τα Public δεν έδιναν πρώτα το παράδειγμα. Τα κεντρικά γραφεία, λοιπόν, στεγάζονται σε ένα κτήριο κατασκευασμένο με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, προσφέροντας ένα σύγχρονο και βιώσιμο περιβάλλον εργασίας.

Οι εγκαταστάσεις της Terra Nord, μεταξύ άλλων, εξασφαλίζουν φυσικό φωτισμό και αερισμό, κάτι το οποίο οδηγεί σε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Ταυτόχρονα, διαθέτουν σταθμούς ανακύκλωσης, βιολογικό καθαρισμό, καθώς και θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και φύλαξης ποδηλάτων.

Χάρη σ’ όλα τα παραπάνω «όπλα», τα Public αποδεδειγμένα δίνουν τη δική τους «μάχη» για την προστασία του περιβάλλοντος, συμβάλλοντας ενεργά στον συλλογικό στόχο για ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Γιατί είναι χρέος όλων μας να αφήσουμε έναν κόσμο καλύτερο απ’ ό,τι τον παραλάβαμε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα