Πώς ο καιρός καθυστέρησε την επικύρωση της Συνθήκης των Παρισίων

Πώς ο καιρός καθυστέρησε την επικύρωση της Συνθήκης των Παρισίων
Ημέρα Επικύρωσης της Συνθήκης των Παρισίων youtube

Η μετ' εμποδίων επικύρωση της Συνθήκης των Παρισίων, με την οποία αναγνωρίστηκαν ως κυρίαρχη οντότητα οι ΗΠΑ, σαν σήμερα το 1784.

Μετά την υπογραφή της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας το 1776 , πέρασαν σχεδόν οκτώ χρόνια πριν οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί συμφωνήσουν σε κατάπαυση του πυρός. Ο Πόλεμος της Ανεξαρτησίας ή Αμερικανική Επανάσταση, ήταν μακροχρόνιος και επίπονος. Ως τις αρχές του 1778 ήταν ένας εμφύλιος πόλεμος μέσα στους κόλπους της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Στην συνέχεια διεθνοποιήθηκε, καθώς η Γαλλία (1778), η Ισπανία (1779) και η Ολλανδία (1780), συμμάχησαν με τις αποικίες εναντίον της Βρετανίας. Η ανεξαρτησία των ΗΠΑ επιτεύχθηκε τελικά με την Συνθήκη των Παρισίων της 3ης Σεπτεμβρίου 1783.

Ως μέρος της Συνθήκης του Παρισιού, η Μεγάλη Βρετανία αναγνώρισε τις Ηνωμένες Πολιτείες ως κυρίαρχη οντότητα. Έτσι την Ημέρα Επικύρωσης στις 14 Ιανουαρίου 1784 , οι Ηνωμένες Πολιτείες τιμούν την  επικύρωση της Συνθήκης των Παρισίων από το Κογκρέσο της Συνομοσπονδίας, η οποία τερμάτισε τον Επαναστατικό Πόλεμο και καθιέρωσε την Αμερική ως ανεξάρτητο έθνος. Ο παράγων καιρός διαδραμάτισε κι αυτός τον ρόλο του , καθώς καθυστέρησε την ημέρα της υπογραφής

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗΣ

Ο Αμερικανικός Επαναστατικός Πόλεμος, γνωστός ως Αμερικανικός Πόλεμος της Ανεξαρτησίας ή ο Επαναστατικός Πόλεμος, ξεκίνησε από εκπροσώπους 13 βρετανικών αμερικανικών αποικιών. Από τις 19 Απριλίου 1775 έως τις 3 Σεπτεμβρίου 1783, ο πόλεμος διήρκεσε για πάνω από οκτώ χρόνια. Το Κογκρέσο εξέδωσε δήλωση «παύσης των όπλων» κατά της Μεγάλης Βρετανίας στις 11 Απριλίου 1783, η οποία επιβεβαιώθηκε τέσσερις ημέρες αργότερα.

Στις 3 Σεπτεμβρίου 1783, εκπρόσωποι από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία υπέγραψαν τη Συνθήκη του Παρισιού, ανακηρύσσοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες ένα «ελεύθερο, κυρίαρχο και ανεξάρτητο» έθνος. Το Κογκρέσο συνεδρίασε στην Πολιτεία του Μέριλαντ στην Αννάπολη, στις 13 Δεκεμβρίου 1783, για να επικυρώσει τη Συνθήκη του Παρισιού.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗΣ  ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ

Μόνο επτά από τις δεκατρείς πολιτείες μπόρεσαν εκείνη την ημέρα να συγκεντρώσουν τον ελάχιστο αριθμό αντιπροσώπων μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου λόγω του ιδιαίτερα σκληρού χειμώνα του 1783-1784, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από έντονο κρύο, καταιγίδες και σφοδρές  χιονοθύελλες. Επειδή μόνο ένας εκπρόσωπος από το Νιου Χάμσαϊρ και τη Νότια Καρολίνα είχε φτάσει, δεν μπόρεσαν τελικά να ψηφίσουν. Δεν υπήρχαν εκπρόσωποι από τη Νέα Υόρκη, το Κονέκτικατ, το Νιου Τζέρσεϊ ή τη Τζόρτζια παρόντες, επομένως δεν μπορούσαν επίσης να ψηφίσουν. Έως τις 13 Ιανουαρίου, δύο εκπρόσωποι από το Κονέκτικατ κατόρθωσαν να φτάσουν , δίνοντας στο Κονέκτικατ την ευκαιρία να ψηφίσουν για τη συνθήκη και αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των πολιτειών που ήταν  επιλέξιμες για ψήφο σε οκτώ. Έφτασε επίσης και ένας εκπρόσωπος από το Νιου Τζέρσεϊ, ενώ την επόμενη μέρα, ο Ρίτσαρντ Μπέρεσφορντ και ένας δεύτερος εκπρόσωπος από τη Νότια Καρολίνα, έφτασαν οπότε  μπόρεσε να διεξαχθεί η ψηφοφορία.

Η Συνθήκη του Παρισιού τελικώς επικυρώθηκε από το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών στις 14 Ιανουαρίου 1784, ευρέως γνωστή ως Ημέρα Επικύρωσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα