Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της υγείας: Υπερ-χαμηλή δόση Αξονικής Τομογραφίας

Διαβάζεται σε 4'
Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της υγείας: Υπερ-χαμηλή δόση Αξονικής Τομογραφίας

Η υπερ-χαμηλή δόση Αξονικής Τομογραφίας (Ultra Low Dose Computed Tomography) έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα στην επιστήμη της υγείας με την υπεροχή της ως προς την ανώτερη ευαισθησία και τη διαγνωστική ακρίβεια που παρέχει.

Τα τελευταία χρόνια, η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης έχει οδηγήσει τον κλάδο της υγείας σε μια νέα εποχή. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις και τα εργαλεία που προσφέρονται βάζουν την πρόληψη σε άμεση προτεραιότητα, επιτρέποντας τη διευκόλυνση της έγκαιρης διάγνωσης, την ορθότερη λήψη αποφάσεων για τη θεραπεία και την παρακολούθηση της ανταπόκρισης των ασθενών σε αυτή. 

Ειδικότερα, στον τομέα των διαγνωστικών απεικονιστικών εξετάσεων, η τεχνητή νοημοσύνη έχει αναδειχθεί σε έναν εξαιρετικά πολύτιμο σύμμαχο για το ιατρικό προσωπικό, καθώς τα διαγνωστικά μηχανήματα νέας γενιάς επιτρέπουν την έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση, με τη χαμηλότερη δυνατή ακτινοβολία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το σύστημα αξονικής τομογραφίας Revolution APEX 512 τομών, που πρώτη εγκατέστησε στην Ελλάδα η Euromedica Εγκέφαλος Χαλανδρίου.

Η πρωτοπόρα διάσταση της Αξονικής Τομογραφίας Πνευμόνων

Σχεδιασμένο από την κορυφαία εταιρεία στο χώρο της ιατρικής τεχνολογίας GE Healthcare, το Revolution APEX 512 τομών παρέχει τη μεγαλύτερη δυνατή διαγνωστική ακρίβεια σε όλους τους ασθενείς, σε όλα τα πιθανά κλινικά σενάρια. Με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης και deep learning πρωτοκόλλων, η Αξονική Τομογραφία Πνευμόνων πραγματοποιείται σε μόλις 30 δευτερόλεπτα, ενώ τα επίπεδα ακτινοβολίας είναι μειωμένα κατά περίπου 40% σε σχέση με την ακτινογραφία θώρακος. Το εν λόγω μηχάνημα επιτρέπει στους γιατρούς να εκμεταλλευτούν τα οφέλη της τρισδιάστατης απεικόνισης θώρακα σε αποτελεσματικές δόσεις.

Η υπερ-χαμηλή δόση Αξονικής Τομογραφίας (Ultra Low Dose Computed Tomography) ουσιαστικά έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα στην επιστήμη της υγείας με την υπεροχή της ως προς την ανώτερη ευαισθησία και τη διαγνωστική ακρίβεια που παρέχει. Σε μια σύγκριση του ULDCT με την ακτινογραφία, η πρώτη σημειώνει καλύτερη προσέγγιση στην ανίχνευση πνευμονίας και πνευμοθώρακα, σύμφωνα με τελευταίες επιστημονικές μελέτες. Την προστιθέμενη αξία του ULDCT αναδεικνύει η εγκυρότητα των αποτελεσμάτων, με ενδείξεις μείωσης 20% στις ψευδώς θετικές και ψευδώς αρνητικές έρευνες της ακτινογραφίας. Ιδιαίτερα σημαντική είναι επίσης η υψηλή ικανότητα ανίχνευσης συμπαγών πνευμονικών οζιδίων στον προσυμπτωματικό έλεγχο καρκίνου του πνεύμονα, ανεξάρτητα από το σωματότυπο, το φύλο ή την ηλικία του ασθενούς.

Είναι φανερό λοιπόν ότι η εξελιγμένη τεχνολογία είναι το Euromedica Εγκέφαλος Χαλανδρίου επιτρέπει την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, με έγκυρα αποτελέσματα χωρίς να ταλαιπωρείται ο εξεταζόμενος. Με τα νέα δεδομένα, η ULD Αξονική Τομογραφία Πνευμόνων μπορεί πρακτικά να αντικαταστήσει την ακτινογραφία, παρέχοντας τη δυνατότητα στον θεράποντα ιατρό να έχει καλύτερα αποτελέσματα. Η ULDCT ενδείκνυται για εξετάσεις «screening» (ανίχνευση μικρών καρκίνων ή μεταστάσεων), καθώς και για την έγκαιρη ανίχνευση βλαβών του πνεύμονα. Είναι σημαντική για την παρακολούθηση νοσημάτων των πνευμόνων, όπως πνευμονία ή covid, καθώς και για την περαιτέρω διερεύνηση ευρημάτων απλής ακτινογραφίας. 

Σχετικά με τη Euromedica Εγκέφαλος Χαλανδρίου

Η Euromedica Εγκέφαλος Χαλανδρίου παραμένει πρωτοπόρος στον κλάδο των διαγνωστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα εδώ και 46 χρόνια. Η σύνθεση του εγκατεστημένου εξοπλισμού και οι συνεργασίες με κορυφαίους ιατρούς την καθιστούν Κέντρο Αναφοράς Τεχνολογίας Απεικόνισης (Center of Excellence) της GE Healthcare, ενταγμένο στο παγκόσμιο δίκτυο κέντρων αναφοράς της, όπου εξελίσσονται και αναπτύσσονται νέες διαγνωστικές τεχνικές εξετάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Euromedica Εγκέφαλος Χαλανδρίου, εκτός από την αξονική πνευμόνων, πραγματοποιείται ευρύ φάσμα αξονικών τομογραφιών, όπως αξονική στεφανιογραφία, αγγειογραφία και ολόσωμες. Ειδικά για περιστατικά καρδιάς, ο τομογράφος απεικονίζει την καρδιά σε έναν παλμό, επιτρέποντας την διενέργεια εξετάσεων σε περιπτώσεις που μέχρι πρόσφατα ήταν απαγορευτικές, όπως σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή, ταχυσφυγμία, σε παχύσαρκους ή σε ασθενείς με stents. 

Ο υπερσύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός, οι έμπειροι γιατροί και το εκπαιδευμένο προσωπικό καθιστούν τη Euromedica Εγκέφαλος Χαλανδρίου κορυφαία επιλογή για κάθε εξεταζόμενο, καθώς συνδυάζει διαγνωστικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου με την άμεση εξυπηρέτηση σε ένα σύγχρονο και φιλικό περιβάλλον.

Euromedica Εγκέφαλος Χαλανδρίου
Ριζαρείου 3 & Χρ. Σμύρνης, Χαλάνδρι, ΤΚ 15233
Τηλεφωνικό κέντρο: 210 6891800-3

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα