Ρόμπιν Ουίλιαμς: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον υπέροχο κωμικό

Ρόμπιν Ουίλιαμς: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον υπέροχο κωμικό
Ρόμπιν Ουίλιαμς ASSOCIATED PRESS

Σαν σήμερα, πριν από πέντε χρόνια, ο σπουδαίος Αμερικανός ηθοποιός Ρόμπιν Ουίλιαμς που έπασχε από κατάθλιψη, έβαλε τέλος στη ζωή του στο σπίτι του στην Καλιφόρνια. Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον μεγάλο κωμικό.

Στις 11 Αυγούστου του 2014 η γυναίκα του Αμερικανού ηθοποιού Ρόμπιν Ουίλιαμς, βρήκε νεκρό τον άντρα της στο δωμάτιό του. Το θέαμα ήταν σοκαριστικό. Είχε απαγχονιστεί με μία ζώνη και οι φλέβες του ήταν κομμένες. Επίσημη αιτία θανάτου: “αυτοκτονία από ασφυξία”. Ήταν μόλις 63 ετών.

Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς ένας τόσο πολυτάλαντος και τόσο λαμπρά αστείος ηθοποιός, είναι δύσκολο για τους περισσότερους να φανταστούν ότι μπορεί να ήταν λυπημένος ή καταθλιπτικός. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που χρησιμοποιούσε ως όπλο και ασπίδα το κωμικό χάρισμά του.

Με αφορμή τα πέντε χρόνια από τον θάνατο του γλυκού αυτού ανθρώπου, πάμε παρακάτω να δούμε πέντε γεγονότα – όχι και τόσο γνωστά- από τη ζωή του.

Ρόμπιν Ουίλιαμς ASSOCIATED PRESS

1. Η τελευταία δημόσια εμφάνισή του

Μόλις μία μέρα πριν αυτοκτονήσει, ο Ρόμπιν Ουίλιαμς έκανε την τελευταία του δημόσια εμφάνιση σε δεξίωση σε γκαλερί στο Σαν Φρανσίσκο, με τη συνοδεία της γυναίκας του.

Ρόμπιν Ουίλιαμς ASSOCIATED PRESS

Ήταν ντυμένος στα μαύρα και εμφανώς αδύναμος και καταβεβλημένος. Ωστόσο είχε παραμείνει στην εκδήλωση για περίπου μία ώρα και έδειχνε σε καλή διάθεση και γελούσε με τους καλεσμένους.

2. Είχε διαγνωστεί ότι πάσχει από Πάρκινσον

Η σύζυγος του ηθοποιού δήλωσε μετά τον θάνατο του Ρόμπιν, ότι ο ιδιοφυής κωμικός λίγες μέρες πριν αυτοκτονήσει είχε διαγνωστεί ότι πάσχει από Πάρκινσον, στα πρώτα στάδια της νόσου, κάτι που είχε κρατήσει μυστικό από το κοινό και μοιράστηκε μόνο με τα παιδιά και την οικογένειά του.

Ρόμπιν Ουίλιαμς ASSOCIATED PRESS

3. Αύξηση στις αυτοκτονίες μετά τον Ρόμπιν

Στις 11 Αυγούστου του 2014 ο ηθοποιός αυτοκτόνησε σε ηλικία 63 χρόνων, στο σπίτι του στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με μελέτες, οι αυτοκτονίες στις ΗΠΑ εμφάνισαν αύξηση στη διάρκεια των επόμενων μηνών. Συγκεκριμένα, κατά τους πέντε μήνες μετά το θάνατο του δημοφιλούς ηθοποιού, υπήρξαν 10% περισσότερες αυτοκτονίες (1.841) από τις αναμενόμενες με βάση τις έως τότε τάσεις. Η αύξηση ήταν μεγαλύτερη μεταξύ των ανδρών ηλικίας 30 έως 44 ετών.

Ακόμη πιο αξιοσημείωτη -και ενδεικτική της τάσης μιμητισμού- είναι, μέσα στο επόμενο πεντάμηνο, η αύξηση κατά 32% των αυτοκτονιών με τη μέθοδο της ασφυξίας, του ίδιου τρόπου δηλαδή με τον οποίο ο ηθοποιός, ο οποίος έπασχε από μια μορφή άνοιας, είχε θέσει τέλος στη ζωή του. Συγκριτικά, οι αυτοκτονίες με άλλες μεθόδους αυξήθηκαν κατά 3%.

4. Το περιστατικό που τον “στοίχειωσε” και τον απομάκρυνε από τα ναρκωτικά

Όσο απογειωνόταν η καριέρα του αντιμετώπιζε πολλές προκλήσεις. Το 1982 ήταν για τον Ρόμπιν μία χρονιά γεμάτη αλκοόλ και ναρκωτικά, ωστόσο κατάφερε να “νικήσει τους δαίμονές του” όταν συνέβη ένα περιστατικό που τον τραυμάτισε.

Στις 4 Μαρτίου του 1982, Ρόμπιν Ουίλιαμς με Ρόμπερτ Ντε Νίρο έκαναν επίσκεψη στο φίλο τους και κωμικό John Belushi, στο ξενοδοχείο του στο Λος Άντζελες. Ήταν οι τελευταίοι άνθρωποι που τον είχαν δει ζωντανό, αφού μετά βρέθηκε νεκρός εγαιτίας ενός μίγματος κοκαΐνης και ηρωίνης. Και οι δύο κλήθηκαν να καταθέσουν στην έρευνα για τον θάνατό του, και οι δύο καταθέσεις βοήθησαν στο να καταδικαστεί η Cathy Smith για το ρόλο της στην υπόθεση (ήταν αυτή που έκανε την μοιραία ένεση στον Belushi.)

Ο σοκαριστικός θάνατος κάποιου που ο Williams θεωρούσε ανίκητο «ταύρο» τον βοήθησε να απομακρυνθεί από τα ναρκωτικά για είκοσι χρόνια.

Ρόμπιν Ουίλιαμς ASSOCIATED PRESS

5. Βραβεύσεις

Το 1997 βραβεύτηκε με Όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου για την ταινία «Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ» ενώ είχε προταθεί τρεις φορές για βραβείο Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου.

Βραβεύτηκε επίσης με δύο βραβεία Έμμυ, έξι Χρυσές Σφαίρες, δύο βραβεία Σωματείου Ηθοποιών και τέσσερα βραβεία Γκράμι.
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα