Το NEWS 247 έχει τις ‘καλές του’ και προτείνει χριστουγεννιάτικα δώρα στους πολιτικούς αρχηγούς

Το NEWS 247 έχει τις ‘καλές του’ και προτείνει χριστουγεννιάτικα δώρα στους πολιτικούς αρχηγούς

Αν για κάποιο λόγο αποφασίζαμε να κάνουμε ρεβεγιόν με τους Έλληνες πολιτικούς αρχηγούς, αυτά θα μπορούσαν να είναι τα πιο επιτυχημένα δώρα της βραδιάς. Από το NEWS 247 αποκλειστικά για εκείνους...

Δύσκολο πράγμα η επιλογή δώρου. Αν κάνεις είναι πολύ κοντινό σου πρόσωπο, πρέπει το δώρο να είναι ιδιαίτερο και ξεχωριστό, αλλά και να δείχνει πως πίσω του κρύβεται η “βαθιά γνώση” της προσωπικότητάς του άλλου. Αν το δώρο έχει παραλήπτη κάποιον του ευρύτερου κύκλου, τότε πρέπει να είναι μια πιο ασφαλής επιλογή που δεν θα φανεί πρόχειρη, αλλά ούτε και πολύ “προσωπική”. Κι αν το δώρο προοριζόταν για πέντε από τους πολιτικούς αρχηγούς της σημερινής σκηνής; Τότε τι θα επιλέγατε;

Στίψαμε το μυαλό μας για να βρούμε τα κατάλληλα δώρα για κάθε έναν από τους παρακάτω, Αλέξη Τσίπρα, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, Κυριάκο Μητσοτάκη, Δημήτρη Κουτσούμπα και Σταύρο Θεοδωράκη και τα δημοσιεύουμε μαζί με την Online προσφορά τους (για τους υπόλοιπους από εμάς που δεν περιμένουν δώρο). Με μια δόση χιούμορ, αλλά πάντα καλοπροαίρετα, κάπως έτσι λέμε Καλά Χριστούγεννα στους πολιτικούς αρχηγούς.

Προτάσεις δώρων για τον Αλέξη Τσίπρα

Τι δώρο να κάνει κανείς στον πρωθυπουργό της χώρας; Με αρκετή δόση χιούμορ και καλοπροαίρετου σαρκασμού, που φαίνεται πως διακατέχουν και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, αποφασίσαμε να κάνουμε την καλή μας πράξη. Για αρχή θα θέλαμε να του δώσουμε ένα ρολόι, καθότι ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είναι καιρός να συγχρονίσει τα ρολόγια του με το πρόγραμμα. Οι τελευταίοι μήνες της διακυβέρνησης του, μας έχουν αφήσει αρκετές νύχτες να περιμένουμε το επιτελείο του Μαξίμου να ολοκληρώσει μια σύσκεψη, την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκινήσει μια συνεδρίαση ή τον ίδιο να βγει για κάποιο από τα περίφημα διαγγέλματα του πρωθυπουργού.

Από την άλλοι, οι κακές γλώσσες έχουν κατά καιρού στηλιτεύσει τη δεινότητα του πρωθυπουργού στα αγγλικά. Γι΄αυτό το λόγο κι εμείς βρήκαμε ένα υπέροχο δώρο. Εκμάθηση της αγγλικής μέσα από ένα αριστούργημα της λογοτεχνίας του Όσκαρ Ουάιλντ, αφού ξέρουμε πόσο λατρεύει την τέχνη ο κ. Τσίπρας. Τέλος, μετά την περίφημη φράση “στη Μυτιλήνη, τη Λέσβο και τα άλλα νησιά…”, πολλοί έσπευσαν να αποδόσουν άγνοια της γεωγραφίας των ελληνικών νησιών στον Αλέξη Τσίπρα. Βρήκαμε λοιπόν μια ξεχωριστή έκδοση ιστορικής γεωγραφίας για τις χαλαρές στιγμές των γιορτών.

1. Ανδρικό ρολόι χειρός Nautica – Έκπτωση 43% – 99€ από 175€

Aδιάβροχο ρολόι από ανοξείδωτο ατσάλι, μαύρο καουτσούκ λουράκι, μαύρο καντράν με γκρι φωσφορίζοντες δείκτες και σημεία. Λειτουργία ημερομηνίας.

2. Ιστορική Γεωγραφία της Ελλάδος και της Ανατολικής Μεσογείου – Από 28,76€, τώρα 25,88€

3. Βιβλίο εκμάθησης αγγλικών – Oscar Wilde/The Canterville Ghost & Audio CD/CD-Rom – Από 13,78€, τώρα 12.40€

Προτάσεις δώρων για τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη

Μια και οι εκλογές στη Νέα Δημοκρατία δεν έχουν ακόμη αναδείξει τον νέο πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποφασίσαμε να συμπεριλάβουμε και τους δύο υποψηφίους του δεύτερου γύρου. Για τον ξεχωριστό κύριο Μεϊμαράκη σκεφτήκαμε μια ταινία που θα τον βοηθήσει να αποβάλει το άγχος και την ένταση όλων αυτών των ημερών πριν τις εκλογές. Μια κωμωδία που θα βοηθούσε ακόμη και τον πιο πράο άνθρωπο να ελέγξει το πράσινο τερατάκι μέσα του και να μην μπαίνει σε ΚΕΦΕ ως άλλος ταύρος μαινόμενος.

Ασκήσεις Ηρεμίας, με τους Τζακ Νίκολσον και Άνταμ Σάντλερ – 7.98€

Ξυριστική μηχανή Philips – 74.99€

Προτάσεις δώρων για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί αδιαμφισβήτητα την έκπληξη των εσωκομματικών εκλογών και η υποψηφιότητά του παίρνει σαφέστατα άλλο αέρα μετά την επίδοσή του. Κι επειδή εύκολα κανείς μπορεί να πέσει θύμα της… βασκανίας έπειτα από μια τέτοια επιτυχία και ενάντια στους κακότροπους που συνδέουν το επίθετό του με ελαφριά κακοτυχία, σκεφτήκαμε να του προσφέρουμε ένα συμβολικό γούρι για το 2016. Θα το χρειαστεί πολύ νωρίς, από τις πρώτες κιόλας μέρες του νέου έτους. Το δεύτερο δώρο στον δεύτερο υποψήφιο για τη θέση του προέδρου είναι μια προσφορά στη γαλάζια παράταξη. Μετά την καθυστέρηση ανακοίνωσης των επίσημων αποτελεσμάτων, η οποία αποδόθηκε από τον εκτελών χρέη προέδρου της ΚΕΦΕ, κ. Τραγάκη, στην έλλειψη φαξ από τις τοπικές του κόμματος, ένα πολυμηχάνημα που μπορεί να εκτελέσει και χρέη τηλεομοιότυπου θα ήταν μια πολύ πρακτική προσφορά.

Γούρι για το 2016 με κρεμαστό μοτίφ και πράσινη φούντα – 13€

Πολυμηχάνημα Canon Pixma MG2950 – 49€

Προτάσεις δώρων για τον Δημήτρη Κουτσούμπα

Το δώρο στον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είναι σίγουρα μια δύσκολη υπόθεση. Στον επικεφαλής του κομμουνιστικού κόμματος δεν αρέσουν τα υλικά δώρα και είναι δύσκολο να βρει κανείς κάτι που να του ταιριάζει. Επειδή όμως και ο κ. Κουτσούμπας διαθέτει χιούμορ, μια μπλούζα με τον μεγάλο θεωρητικό του υπαρκτού σοσιαλισμού Καρλ Μαρξ, πλάι στον ηθοποιό Μπαντ Σπένσερ είναι ένα χιουμοριστικό και ξεχωριστό δώρο.

Από την άλλη, μετά τις φήμες που ανέφεραν ανακριβώς πως ο γγ του ΚΚΕ διέθετε ρολόι πολλών καρατίων, αποφασίσαμε να του προτείνουμε ένα επώνυμο μεν, ιδιαίτερα οικονομικό δε ρολόι χειρός, ώστε να μην αναγκάζεται να απαντήσει σε δημοσιεύματα που δεν έχουν βάση. Τέλος, μετά την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για το Σύμφωνο Συμβίωσης και την αρνητική στάση του κόμματος ως προς την ψήφισή του ένα άλμπουμ με τα άπαντα του Έλτον Τζον ίσως βοηθούσε τον Έλληνα πολιτικό να δει το θέμα κάπως διαφορετικά.

Φούτερ μακρυμάνικο Marx & Spencer (Punching Capitalism) – 21€

Ρολόι K-Swiss με μπρασελέ – Από 135€, τώρα 69€

Elton John/Deluxe Edition – 24,98€

Προτάσεις δώρων στο Σταύρο Θεοδωράκη

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι από τους πολιτικούς που διαθέτουν στιλ και άποψη για την εμφάνιση. Άσε που και το κόμμα του οποίου έχει τεθεί επικεφαλής, διατείνεται πως λατρεύει τις νέες τεχνολογίες και θέλει να τις χρησιμοποιεί κατά κόρον. Ένα όμως είναι το αναπόσπαστο αντικείμενο της γκαρνταρόμπας του, το σακίδιο πλάτης. Ένα ακόμη λοιπόν, έτσι για ποικιλία είναι σαν να προσθέτει ένας οποιοσδήποτε άλλος άνδρας ένα ακόμη κοστούμι στη ντουλάπα του. Η πρόσφατη παρουσία του αρχηγού της ΚΟ του Ποταμιού στη Μαδρίτη, πλάι στο κόμμα των Ciudadanos μας ανάγκασε από την άλλη να διαλέξουμε το δώρο για την επόμενη ευρωπαϊκή του εμφάνιση. Το πορτοκαλί κασκολάκι δεν τον κολάκευε διόλου και διαλέξαμε για εκείνον κάτι πιο διακριτικό.

Τέλος, αν παρελπίδα το 2016 ο κ. Θεοδωράκης επιστρέψει στη δημοσιογραφία μετά την αποχώρηση από την προεδρία του κόμματος εν όψει του συνεδρίου, μια σύγχρονη τηλεόραση LED είναι ένα συμβολικό δώρο για την επιστροφή του στο χώρο της ενημέρωσης.

OLD SKOOL II BACKPACK Μαύρο/Άσπρο – 36€

Φουλάρι F-SAND Brown/Λαδί – Από 29,00€, τώρα 23,20€

Τηλεόραση LED 32 Ιντσών F&U – 179€

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα