Τανάγρα: Εγκατάλειψη Μιράζ 2000-5 – Σώα η πιλότος

Διαβάζεται σε 2'
Μιράζ, φωτογραφία αρχείου
Μιράζ, φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε η πιλότος του Μιράζ 2000-5, που αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει στην αεροπορική βάση της Τανάγρας

Σε αναγκαστική εγκατάλειψη Μιράζ 2000-5 προχώρησε τη Δευτέρα (01/07) πιλότος κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.

Η πιλότος εγκατέλειψε επιτυχώς το αεροσκάφος και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, για προληπτικούς λόγους.

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας:

“Τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 και περί ώρα 13:46, κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης, μετά την προσγείωση από εκπαιδευτική πτήση, ο ιπτάμενος εγκατέλειψε επιτυχώς το αεροσκάφος M2000-5 στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας.

Ο Ιπτάμενος του αεροσκάφους μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, για προληπτικούς λόγους.”

Ποια είναι η 30χρονη πιλότος Μιράζ 2000-5

Σύμφωνα με το Mega, πρόκειται για 30χρονη ιπτάμενη που υπηρετεί στην 114 Πτέρυγα Μάχηςμ ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές αερομαχίες και ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις.

Για τις ικανότητές της και όσα μπορεί να συνέβησαν κατά τη διάρκεια του σημερινού περιστατικού, μίλησε ο αντιπτέραρχος ε.α, Κωνσταντίνας Ιατρίδης, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «κατά τη διάρκεια τη προσγείωσης πατώντας τα φρένα, φαίνεται πως κάποιο φρένο είχε κολλήσει. Και έκανε την προβλεπόμενη διαδικασία η συγκεκριμένη πιλότος, να εγκαταλείψει. Όταν βγαίνεις εκτός διαδρόμου είναι πιθανόν πάει φωτιά το αεροσκάφος. Η συγκεκριμένη πιλότος έκανε πολλές εικονικές καταρρίψεις και έγινε ο φόβος και ο τρόμος, όπως είπαν οι ίδιοι οι Τούρκοι. Επίσης, συμμετείχε σε μία διεθνή άσκηση στα Αραβικά Εμιράτα και απέσπασε πολλά συγχαρητήρια και του εντυπωσίασε με τη μαχητικότητά της».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα