Ο Ολυμπιακός δεν έκανε ρεκόρ συγκομιδής βαθμών παρά την κατάκτηση του Conference

Διαβάζεται σε 2'
Ο Ολυμπιακός δεν έκανε ρεκόρ συγκομιδής βαθμών παρά την κατάκτηση του Conference
EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας του, ωστόσο τη φετινή σεζόν δεν πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών στην ιστορία του στο club ranking της UEFA.

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς νίκησε τη Φιορεντίνα στην OPAP Arena και κατέκτησε το Conference League. το οποίο είναι ο πρώτος τίτλος ελληνικής ομάδας σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Όπως γράφει το SPORT24, οι ερυθρόλευκοι μάζεψαν συνολικά 17.000 βαθμούς και τη νέα σεζόν στο League Phase του Europa League θα μπει με 48.000 βαθμούς, πιθανότατα στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι η φετινή συγκομιδή δεν είναι η καλύτερη της ιστορίας του. Τη σεζόν 2013/14 είχε μαζέψει συνολικά 18.000 βαθμούς στην Ευρώπη. Εκείνη τη χρονιά οι ερυθρόλευκοι συμμετείχαν απευθείας στους ομίλους του Champions League και προκρίθηκαν στους “16” ως δεύτεροι στον όμιλο. Πρώτη τερμάτισε η Παρί, τρίτη η Μπενφίκα και στην τέταρτη θέση η Άντερλεχτ.

Στους “16” οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την οποία νίκησαν 2-0 στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, αλλά ηττήθηκαν 3-0 στο Ολντ Τράφορντ. Ο λόγος της μεγαλύτερης συγκομιδής είναι ότι η UEFA πριμοδοτούσε με έξτρα βαθμούς τις ομάδες για τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Champions League, όπως και στις φάσεις των νοκ-άουτ, πλην φυσικά των αποτελεσμάτων που έφερναν οι ομάδες.

Αντίθετα, στο Conference League μια ομάδα για να πάρει μπόνους βαθμούς (πέραν των αποτελεσμάτων της) έπρεπε να βγει πρώτη ή δεύτερη στον όμιλό της και να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά. Πλέον με την αλλαγή του του συστήματος των ομίλων σε League Stage αλλάζει και ο τρόπος βαθμολόγησης των ομάδων στο club ranking.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα