AEK-Λαμία 1-1: Νέο χαστούκι για την Ένωση που έσωσε τον βαθμό στο τέλος

Διαβάζεται σε 3'
AEK-Λαμία 1-1: Νέο χαστούκι για την Ένωση που έσωσε τον βαθμό στο τέλος
SUPERLEAGUE 2024-2025 / ΑΕΚ - ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) Eurokinissi

Η Λαμία με ηρωική προσπάθεια στα μετόπισθεν έμεινε όρθια στην OPAP Arena χάρη στο 1-1 με την ΑΕΚ. Ο Φουρτάδο έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο 39′, ο Μουκουντί ισοφάρισε στο 89′.

Η ΑΕΚ έκανε πισωγύρισμα καθώς δεν κατάφερε να λυγίσει το εμπόδιο της Λαμίας, με τις δύο ομάδες να παίρνουν τον βαθμό της ισοπαλίας με το 1-1 χάρη στα γκολ των Φουρτάδο και Μουκουντί.

Οπως αναφέρει το Sport24.gr οι παίκτες του Μαρίνου Σατσιά πήραν κεφάλι στο σκορ στην πρώτη τους φάση στο ματς στο 39′. Ο Φουρτάδο πήρε την μπάλα στην περιοχή και με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Στρακόσα.

Η ΑΕΚ ισοφάρισε με τον Μουκουντί στο 87′ μετά από εκτέλεση φάουλ του Λαμέλα. Οι κιτρινόμαυροι στις καθυστερήσεις είχαν δύο δοκάρια, αλλά η ανατροπή δεν έγινε και το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Η Λαμία σόκαρε την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ μπήκε στο ματς έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο δυσκολευόταν να δημιουργήσει ευκαιρίες στα καρέ της καλά οργανωμένης Λαμίας.

Η πρώτη τελική των κιτρινόμαυρων έγινε στο 15′. Ο Άμραμπατ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Μουκουντί με ωραία κεφαλιά ανάγκασε τον Κόστιτς να επέμβει σωτήρια. Στο 26′ ο Κοϊτά δοκίμασε ένα ωραίο σουτ εκτός περιοχής, αλλά κι αυτό είχε απάντησει από τον Κόστιτς που εκτινάχθηκε σωτήρια και απομάκρυνε σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν τα αντίπαλα καρέ, δίχως να δημιουργούν πάρα πολλές ευκαιρίες. Στο 29′ ο Λιβάι Γκαρσία δοκίμασε ένα άσχημο σουτ, ενώ η κεφαλιά του Πινέδα δεν βρήκε στόχο στο 38′. Ένα λεπτό μετά η Λαμία βρήκε το γκολ με το ωραίο τελείωμα του Φουρτάδο μέσα στην περιοχή.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να ισοφαρίσει πριν από την εκπνοή του πρώτου μέρους και είχε κάποιες ευκαιρίες για την ισοφάριση με τον Γκαρσία, αλλά το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Η ΑΕΚ έσωσε τον βαθμό και είχε δύο δοκάρια στο τέλος

Το δεύτερο μέρος συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο με την ΑΕΚ να συνεχίζει να πιέζει, καθώς κυνηγούσε στο σκορ. Οι πρώτες απόπειρες των Κοϊτά και Γκαρσία στο 47′ και το 49′ δεν βρήκαν στόχο, καθώς η μπάλα πέρασε άουτ σε αμφότερες.

Στο 55′ ο Γκαρσία βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, αλλά ο Κορνέζος του πήρε την μπουκιά από το στόμα. Οι γηπεδούχοι όσο περνούσε η ώρα συνέχισαν να ανεβάζουν στροφές. Στο 61′ μετά από γρήγορη εκτέλεση πλαγίου του Άμραμπατ, ο Γκαρσία βρέθηκε σε θέση βολής και έκανε το σουτ, αλλά ο Κόστιτς τον σταμάτησε.

Στο 67′ ο Κοϊτά ενώ είχε διαθέσιμες επιλογές επέλεξε να σουτάρει εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνάει άουτ. Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα συνέχισαν να απειλούν διαρκώς τα αντίπαλα καρέ, έχοντας αρκετές τελικές μέχρι και το τέλος. Η μόνη που βρήκε στόχο ήταν η κεφαλιά του Μουκουντί στο 87′ με την οποία ισοφάρισε στο τέλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα