ΑΕΚ – Νόα 1-0: Ξύπνησε αργά και είπε πρόωρο αντίο στην Ευρώπη

Διαβάζεται σε 3'
ΑΕΚ – Νόα 1-0: Ξύπνησε αργά και είπε πρόωρο αντίο στην Ευρώπη
EUROKINISSI

Η ΑΕΚ ξύπνησε αργά, νίκησε 1-0 τη Νόα με γκολ στο 90+2′, αλλά σε συνδυασμό με την ήττα της με 3-1 στην Αρμενία αποκλείστηκε από τον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League. Έτσι, αποχαιρέτησε την Ευρώπη από τα μέσα του Αυγούστου.

Αποκλεισμός σοκ για την ΑΕΚ. Η Ένωση νίκησε 1-0 τη Νόα, όμως σε συνδυασμό με την ήττα της με 3-1 στην Αρμενία αποκλείστηκε από τον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League.

Αυτό σημαίνει πως αποχαιρετάει την Ευρώπη από τα μέσα του Αυγούστου και θα περιμένει να ξαναπαίξει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση σε 11 μήνες από τώρα.

Όπως αναφέρει το SPORT24, η ΑΕΚ είχε τις ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και μάλιστα σε μία περίπτωση το δοκάρι δεν έκανε την χάρη στον Μάνταλο. Δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα ατομικά λάθη, ενώ στο δεύτερο μέρος η είχε δικό της δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι ξύπνησαν αργά. Λίγο πριν από το φινάλε και συγκεκριμένα στο 90+2′ η ΑΕΚ βρήκε το γκολ από τα πόδια του Γκονζάλο Σίλβα της Νόα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Έτσι, το τελευταίο σφύριγμα σήμανε τον αποκλεισμό της Ένωσης από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το ματς

H AEK γνώριζε πως ήθελε γκολ από νωρίς και έτσι μπήκε, κυνηγώντας να ανοίξει το σκορ. Στο 3′ ηΈνωση πίεσε ψηλά, ο Τσούμπερ έκλεψε, βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά δεν νίκησε τον τερματοφύλακα της Νόα. Αμέσως μετά ο Ρότα πήρε κεφαλιά, με τον Τσαντσάρεβιτς να πέφτει και να διώχνει. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να απειλούν, βάζοντας σε κίνδυνο την εστία των Αρμενίων.

Οι παίκτες της ΑΕΚ, ωστόσο, έκαναν αρκετά λάθη και έδιναν το δικαίωμα στη Νόα να “χτυπάει” στην αντεπίθεση. Στο 21′ ο Γκριγκόριο έκανε το πλασέ, αλλά έπεσε και μπλόκαρε ο Στρακόσα. Ο επιθετικός των Αρμενίων δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις και λίγο αργότερα, μετά από λάθος του Κάλενς. Στο 28′ η Ένωση είχε νέα τελική με κεφαλιά του Ελίασον.

Η ΑΕΚ εξακολουθούσε να απειλεί και στο 37′ είχε την μεγαλύτερη στιγμή της για το γκολ. Ο Τσούμπερ πήρε την μπάλα αριστερά της περιοχής, έκανε τη σέντρα, ακολουθούσε ο Μάνταλος, πήρε κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Η Ένωση το κυνήγησε, αλλά γκολ δεν βρήκε, με τον Ελίασον να μην χρίζεται σκόρερ στο 43′.

Ο Αλμέιδα θέλησε να αντιδράσει και πέρασε στο δεύτερο μέρος τους Σιμάνσκι και Λαμέλα. Όμως, η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του δευτέρου μέρους ανήκε στη Νόα. Ο Μανβελίαν βρήκε χώρο εκτός περιοχής, έκανε το πλασέ, με την μπάλα να σταματάει στο αριστερό δοκάρι του Στρακόσα.

Ο Αλμέιδα έβλεπε την ομάδα του να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά και έριξε στο γήπεδο επίσης Κοϊτά και Φερνάντες. Όσο ο χρόνος κυλούσε η κατάσταση γινόταν και πιο δύσκολη, με τον Ρότα στο 74′ να σουτάρει εκτός περιοχής και τον Τσαντσάρεβιτς να αποκρούει. Το ίδιο έκανε μάλιστα και στο 76′ μετά από νέα οβίδα του μπακ της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ έμεινε ζωντανή στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 90+2′. Ο Φερνάντες έκανε το γέμισμα από τα δεξιά, ο Γκονζάλο Σίλβα έβαλε το πόδι του μπροστά από τον Τσούμπερ και έγινε το 1-0.

ΑΕΚ: Στρακόσα, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Ελίασον, Λιούμπιτσιτς, Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ
NOA: Τσαντσάρεβιτς, Σίλβα, Μίλκοβιτς, Τοράρινσον, Σάντος, Γκάμπος, Σανγκαρέ, Μανβέλιαν, Φερέιρα, Γκρεγκόριο, Πινσόν

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα