ΑΕΚ – Ολυμπιακός 0-1: Διπλό τίτλου για τους Πειραιώτες με γκολάρα του Τσικίνιο στο 90′

Διαβάζεται σε 4'
Ο Ολυμπιακός επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
Ο Ολυμπιακός επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0 Eurokinissi

Ο Ολυμπιακός βρήκε δίχτυα στο 90′ με τον Τσικίνιο και οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 1-0 της ΑΕΚ στην OPAP Arena. Στο +5 οι Πειραιώτες από την Ένωση στη Stoiximan Super League

Λίγες μερές μετά την εξάρα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής και από την OPAP Arena, επικρατώντας 1-0 της ΑΕΚ.

Το χρυσό γκολ για την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πέτυχε ο Τσικίνιο στο 90′ ο οποίος σκόραρε μετά από ωραίο γύρισμα του Μπρούνο.

Όπως αναφέρει το SPORT24,  Πειραιώτες με αυτό το τρίποντο ανέβηκαν στους 57 και είναι στο +5 από τη δεύτερη ΑΕΚ, μια αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας.

Έτσι παρέταξαν τις ομάδες οι δύο προπονητές

Ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε σε εκπλήξεις, καθώς παρέταξε την ομάδα του με τριάδα στο κέντρο της άμυνας και τους Ρότα και Γκατσίνοβιτς σε ρόλο φουλ μπακ. Μάλιστα στο πάγκο έμειναν οι Σιμάνσκι – Πινέδα, αλλά και ο Ελίασον.

Ο Μεντιλίμπαρ στον αντίποδα προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι Κυπέλλου. Οι Τζολάκης, Ορτέγκα, Μαρτίνς και Κωστούλας ήταν εκείνοι που πήραν φανέλα βασικού σε σχέση με το προηγούμενο ματς.

Ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που πίεσε περισσότερο

Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και η ΑΕΚ περίμενε τα μετόπισθεν, ώστε να μην υποστεί ανάλογη ζημιά.

Η πρώτη καλή φάση του αγώνα ήταν στο 11ο λεπτό με τον Πάλμα να βρίσκει κενό χώρο εκτός περιοχής και να εκτελεί, όμως ο Μπρινιόλι έπεσε σωστά.

Η Ένωση είχε την πρώτη της ευκαιρία δύο λεπτά μετά με την κεφαλιά του Μάνταλου μετά από γέμισμα του Μαρσιάλ, όμως αυτή πέρασε άουτ.

Στο 18′ ο Μήτογλου προσπάθησε να σκοράρει με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Λαμέλα, αλλά ο Τζολάκης μάζεψε την μπάλα. Η πρώτη φορά που έγινε απειλητικός ο Κωστούλας ήταν στο 27′, καθώς ο 17χρονος πήρε ωραία κεφαλιά μετά από γέμισμα του Πάλμα, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 40ο λεπτό ο Ολυμπιακός έχασε μοναδική ευκαιρία για να σκοράρει. Ο Ροντινέι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Κωστούλας με ωραίο γυριστό έστειλε την μπάλα προς την εστία, αλλά ο Μπρινιόλι με ενστικτώδη επέμβαση έσωσε την ΑΕΚ.

Στις καθυστερήσεις η Ένωση είχε την ευκαιρία για να σκοράρει μετά από στατική φάση και γύρισμα του Πιερό, αλλά η φάση ολοκληρώθηκε με επιθετικό φάουλ του Αϊτινού φορ.

Η τελευταία φάση του αγώνα ήταν το σουτ του Κοϊτά από δύσκολη γωνία, το οποίο σταμάτησε ο Τζολάκης.

Η ίδια μοίρα και στο δεύτερο μέρος με τον Ολυμπιακό να χτυπά στο τέλος

Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και το δεύτερο μέρος, με τις δύο ομάδες να προσέχουν τα μετόπισθεν η μια της άλλης. Η πρώτη τελική του δευτέρου μέρους ήταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λαμέλα που πέρασε άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Τζολάκη.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να αλληλοεξουδετερώνουν η μια την άλλη. Η επόμενη καλή στιγμή στο ματς ήταν το γυριστό του Μουκουντί μέσα από την περιοχή στο 69′ που πέρασε λίγο άουτ. Μια φάση που ξεκίνησε από πλάγιο του Ρότα.

Η επόμενη αξιοσημείωτη φάση έγινε στο 84′ με τον Ελίασον να εκτελεί μέσα από την περιοχή, αλλά ο Ορτέγκα του έβαλε το στοπ. Στο φινάλε του ματς ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ με τον Τσικίνιο.

Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ: Μπρινιόλι, Μουκουντί, Βίντα, Μήτογλου, Ρότα, Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος, Λιούμπιτσιτς, Λαμέλα, Μαρσιάλ, Πιερό.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Κοστίνια, Πιρόλα, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Ντάνι Γκαρθία, Πάλμα, Ζέλσον Μαρτίνς, Ροντινέι, Κωστούλας.

Δείτε την Game Night

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα