ΑΕΚ – Βόλος 2-0: Έπιασε κορυφή με σούπερ ντεμπούτο Πιερό και Κοϊτά

Διαβάζεται σε 4'
ΑΕΚ – Βόλος 2-0: Έπιασε κορυφή με σούπερ ντεμπούτο Πιερό και Κοϊτά
EUROKINISSI

Η ΑΕΚ πέρασε το εμπόδιο του Βόλου, επικρατώντας 2-0 των Θεσσαλών για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Ο Πιερό σκόραρε στο ντεμπούτο του στο 22ο λεπτό, ενώ ο Κοϊτά κλείδωσε το τρίποντο στο 62ο λεπτό.

Η ΑΕΚ πανηγύρισε τη δεύτερη σερί της νίκη στη Stoiximan Super League, διευρύνοντας το αήττητό της στο πρωτάθλημα. Η Ένωση επικράτησε 2-0 του Βόλου για την 4η αγωνιστική και έτσι έφτασε τους δέκα βαθμούς, πιάνοντας στην κορυφή τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, οι οποίοι είχαν απώλειες την Κυριακή (15/9).

Ο Φραντζί Πιερό, ο οποίος βρέθηκε ξαφνικά στο αρχικό σχήμα, άνοιξε το σκορ στο 22′, πετυχαίνοντας γκολ στο ντεμπούτο του. Ο Ρότα με μια γλυκιά σέντρα βρήκε τον Αϊτινό φορ κι αυτός με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 62ο λεπτό η ΑΕΚ διπλασίασε τα τέρματά της με σουτ του Αμπουμπακαρί Κοϊτά, ενώ νωρίτερα είχε ακυρωθεί γκολ του Κάλενς για οφσάιντ του Πήλιου.

Την επόμενη αγωνιστική, η ΑΕΚ θα φιλοξενηθεί από την Athens Kallithea (22/9, 21:00) στη Λεωφόρο, ενώ ο Βόλος θα φιλοξενήσει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο τον ΠΑΟΚ (21/9, 17:00).

Το ματς

Η ΑΕΚ μπήκε στο ματς θέλοντας να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων και την μπάλα στα πόδια της. Η πρώτη της απειλή στο ματς ήταν στο τρίτο λεπτό. Ο Κοϊτά βρήκε λίγο κενό χώρο και δοκίμασε ένα ωραίο σουτ εκτός περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 11ο λεπτό ο Πινέδα κινήθηκε ωραία και δοκίμασε το σουτ από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Κόβατς με ωραία επέμβαση απομάκρυνε την μπάλα. Ο Ρότα πήρε το ριμπάουντ, αλλά το σουτ του σταμάτησε στα σώματα. Στο 20′ η κεφαλιά του Κάλενς μετά από εκτέλεση φάουλ του Κοϊτά πέρασε άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε η πρώτη προσπάθεια του Βόλου, καθώς το σουτ του Μεντιέτα πέρασε άουτ.

Στο 22ο λεπτό η Ένωση βρήκε το γκολ που έψαχνε, με τον Φράντζι Πιερό να ανοίγει λογαριασμό στα ελληνικά γήπεδα. Ο Βόλος προσπάθησε να αντιδράσει με κάποιες στατικές φάσεις, αλλά δεν έγινε απειλητικός στον Θωμά Στρακόσα. Στο 32′ ο Κοϊτά στην κλασική του κίνηση, απέφυγε έναν αντίπαλο και έκανε το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, αλλά ο Κόβατς τον σταμάτησε.

Στο 44′ ο Βόλος έχασε την καλύτερη στιγμή του στο πρώτο μέρος με τον Μεντιέτα, ο οποίος βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή, αλλά το σουτ που εξαπέλυσε πέρασε άουτ. Το φινάλε ήταν επεισοδιακό με αρκετές αψιμαχίες των παικτών των δύο ομάδων. Αποκορύφωμα αυτή των Πιερό – Μύγα. Ο Φωτιάς τούς έδειξε κίτρινη, ο VAR τον κάλεσε να δει εκ νέου τη φάση, αλλά εκείνος κράτησε την αρχική του απόφαση.

Στο δεύτερο μέρος ο Βόλος προσπάθησε να αιφνιδιάσει την ΑΕΚ, με ένα γκολ. Ο Στρακόσα εξουδετέρωσε το σουτ του Φεράρι στο 47′, ενώ τα δύο κόρνερ του Ασεχνούν πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

Στο 55′ η Ένωση βρήκε γκολ με τον Αλεξάντερ Κάλενς που σκόραρε μέσα από την περιοχή μετά από εκτέλεση φάουλ του Ελίασον. Το γκολ ακυρώθηκε στο VAR για οφσάιντ στον Πήλιο.

Λίγα λεπτά μετά όμως η ΑΕΚ βρήκε το γκολ που έψαχνε για να σφραγίσει το τρίποντο. Ο Λιούμπιτσιτς έπεσε για λίγο μέσα στην περιοχή, σηκώθηκε και μοίρασε στον Κοϊτά ο οποίος με ωραίο σουτ και την κόντρα του Καλογερόπουλου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μετά το δεύτερο γκολ ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Ο Βόλος προσπάθησε για να πετύχει ένα γκολ, όμως έγινε ελάχιστα απειλητικός στα καρέ του Στρακόσα. Αντίθετα η ΑΕΚ που έπαιζε απελευθερωμένη από το άγχος είχε την ευκαιρία με το γυριστό σουτ του Άμραμπατ που δεν είχε πρόβλημα να σταματήσει ο Κόβατς.

Στις καθυστερήσεις ο Βόλος είχε ένα σουτ του Κόμπα που δεν είχε τύχη, καθώς πήγε ψηλά άουτ. Στο 90+2′ ο Μύγας έκανε ένα επικίνδυνο παράλληλο γύρισμα, όμως ο Κόντε δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα προς τα δίχτυα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα