Άρης-Παναθηναϊκός 2-0: Οι κίτρινοι φουλάρουν για την 4άδα

Διαβάζεται σε 5'
Άρης-Παναθηναϊκός 2-0: Οι κίτρινοι φουλάρουν για την 4άδα
Eurokinissi

Στο “Κ. Βικελίδης” σταμάτησε το αήττητο του Ρουί Βιτόρια στη Stoiximan Super League, καθώς ο Άρης με τα γκολ του Σαβέριο και του Μορόν κέρδισε τον Πανθηναϊκό με 2-0 και πέταξε για την τετράδα. Απομακρύνθηκε από την κορυφή οι “πράσινοι”.

Στάση “Κ. Βικελίδης” για τον Παναθηναϊκό του Ρουί Βιτόρια, που βλέπει πλέον την κορυφή να απομακρύνεται, καθώς βρίσκεται πλέον στο -5 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Οπως αναφέρει το Sport24.gr ο Άρης κυριάρχησε απόλυτα των “πράσινων”, βρήκε δύο γκολ με δράστες τους Σαβέριο και Μορόν και συνέχισε δυναμικά το κυνήγι του ΠΑΟΚ και της τέταρτης θέσης, που οδηγεί στα playoffs για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Την επόμενη αγωνιστική ο Άρης φιλοξενείται στην έδρα του Λεβαδειακού (16/02, 15:00), ενώ τρεις ημέρες μετά τον πρώτο αγώνα με τη Βίκινγκουρ για τα playoffs του Conference League (06/02, 19:45) ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον Βόλο (16/02, 17:00) στο ΟΑΚΑ.

Το ματς

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι δύο ομάδες προσπάθησαν να χτίσουν τις επιθέσεις τους με υπομονή, χωρίς να έχουν φτάσει στην πραγματοποίηση κάποιας τελικής.

Η πρώτη τελική στην εστία καταγράφηκε στο 9′. Ο Άρης έκανε την κομπίνα στο πρώτο του κόρνερ, ο Σαβέριο σέντραρε, με τον Μεντίλ να πιάνει την κεφαλιά, αλλά αυτή να καταλήγει αδύναμα στην αγκαλιά του Λοντίγκιν.

Από εκείνο το σημείο και για τα επόμενα περίπου 20 λεπτά ξεκίνησε ένας επιθετικός “πράσινος” μονόλογος. Στο 13′ ο Ουναχί είδε στο δεύτερο δοκάρι την κίνηση του Μλαντένοβιτς, ο Σέρβος αριστερός μπακ υποδέχθηκε την μπάλα, όμως το συρτό σουτ του από πλάγια θέση πέρασε μακριά έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κουέστα.

Στο 24′ ο Τσέριν βρήκε λίγο ελεύθερο χώρο έξω από την περιοχή του Άρη, είδε τη διστακτικότητα των αμυνόμενων των “κίτρινων”, σούταρε, όμως η μπάλα κατέληξε με δύναμη λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κουέστα.

Τρία λεπτά αργότερα το “τριφύλλι” κατέγραψε ακόμη μια τελική. Ο Τζούριτσιτς σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που βρέθηκε μόνος του ο Τετέ και στο σκάσιμο της μπάλας την έστειλε πάνω από την εστία των γηπεδούχων.

Στο 28′ ήταν η σειρά του Άρη να δείξει επιθετικά ότι βρίσκεται και αυτός στο χορτάρι του “Κ. Βικελίδης”.

Ο Σιφουέντες λίγο έλειψε να τιμωρήσει την πρόθεση του Παναθηναϊκού να χτίσει από την άμυνα τις επιθέσεις του. Ο Τζούριτσιτς έχασε την μπάλα, ο χαφ από το Εκουαδόρ έγινε κάτοχός της, εξαπέλυσε βολίδα προς τον Λοντίγκιν, ο οποίος παραχώρησε το κόρνερ.

Στο 32′ ο Λοντίγκιν δήλωσε και πάλι παρών με μεγάλη απόκρουση στο σουτ του Σαβέριο. Ο Ισπανός έκανε ένα απίθανο σλάλομ, έφτασε στο σημείο του πέναλτι, αλλά υστέρησε στην τελική προσπάθεια, καθώς δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα των “πράσινων” και δώσει προβάδισμα στον Άρη.

Στο 38′ ο Βέλεθ απέτρεψε με σωτήρια επέμβαση το 0-1. Ο 33χρονος στόπερ πρόλαβε να στείλει σε κόρνερ το σουτ του Ουναχί.

Ο Μαροκινός χαφ κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας του Άρη γίνοντας αποδέκτης της έξυπνης κάθετης μπαλιάς του Τετέ, όμως ο Βέλεθ με τάκλιν δεν άφησε να παραβιάστεί η εστία της ομάδας του.

Στο 39′ ο Κουέστα έπεσε στην αριστερή του γωνία, προκειμένου να διώξει με υπερένταση το σουτ του Τζούριτσιτς με το αριστερό.

Και δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 45 λεπτών, ο Άρης πήρε κεφάλι στο σκορ με φοβερό γκολ.

Από την αρχή του, εκδήλωση επιθετικής μετάβασης και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, μέχρι το τελείωμά του, κίνηση του Σαβέριο και όμορφο φαλτσαριστό του σουτ.

Οι “κίτρινοι” βγήκαν με αξιώσεις στην αντεπίθεση, ο Μόντσου πάσαρε στο αριστερό φτερό της επίθεσης στον Σαβέριο, αυτός συνέκλινε, βρήκε μερικά εκατοστά ελεύθερου χώρου και με πανέμορφο τελείωμα έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί το πίσω μέρος των διχτυών του Λοντίγκιν.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Κώτσιρας πέρασε στη θέση του Βαγιαννίδη και στο 48′ ο Άρης κέρδισε πέναλτι στο μαρκάρισμα του Πάλμερ-Μπράουν πάνω στον Μορόν, με τη φάση να εξετάζεται και από το VAR και τον Όσμερς να διατηρεί την αρχική του απόφαση.

Ο πρώτος σκόρερ των “κίτρινων” για δέυτερη σερί σεζόν, Μορόν, ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε τον Λοντίγκιν από την άλλη γωνία και διαμόρφωσε το 2-0, βάζοντας γερές βάσεις για τη νίκη του Άρη.

Ο Ρουί Βιτόρια στο 62′ άλλαξε σχηματισμό με την είσοδο του Γερεμέγεφ στο γήπεδο. Πέρασε εκτός τον Τσέριν, μετατρέπονατς το 4-2-3-1 σε 4-4-2, ωστόσο και πάλι η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε τη μεγάλη φάση.

Στο 72′ ο Σιφουέντες έκανε τις προσποιήσεις, έδωσε δίπλα του στον Μοντόγια, ο οποίος έπιασε ένα δυνατό σουτ, το οποίο όμως κατέληξε ελάχιστα πάνω από την εστία του Λοντίγκιν, που έδειχνε να ελέγχει τη φάση.

Στο 74′ ο Παναθηναϊκός κατέγραψε την πρώτη του τελική στο δέυτερο μέρος, με τον Μακσίμοβιτς να προσπαθεί κάτι εξεζητημένο.

Ο Σέρβος μέσος επιχείρησε να νικήσει τον Κουέστα με γυριστό σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής του Άρη και ενώ μπροστά του είχε πολλά πόδια αντίπαλων αμυντικών.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Μεντίλ, Βέλεθ, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Νταρίντα, Μόντσου, Σιφουέντες, Σαβέριο (87′ Φετφατζίδης), Σπίκιτς (65′ Σίστο), Μορόν

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης (46′ Κώτσιρας), Πάλμερ-Μπράουν, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς (83′ Μπακασέτας), Τσέριν (62′ Γερεμέγεφ), Μακσίμοβιτς, Ουναχί, Τετέ (76′ Μαντσίνι), Τζούριτσιτς (76′ Λημνιός), Ιωαννίδης

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα