Αθλητικές μεταδόσεις: Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Βίρτους, πού θα δείτε όλα τα μτς της Euroleague

Διαβάζεται σε 2'
Αθλητικές μεταδόσεις: Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα της Βίρτους, πού θα δείτε όλα τα μτς της Euroleague
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στην Μπολόνια την Βίρτους για την 15η αγωνιστική της EuroLeague, ψάχνοντας την επιστροφή του στις νίκες. Περιστέρι bwin και Προμηθέας έχουν αγώνες στο φινάλε της φάσης των ομίλων του BCL, ο Άρης δοκιμάζεται κόντρα στην Τουρκ Τέλεκομ για το EuroCup.

Ο Ολυμπιακός έχει δύσκολη αποστολή σήμερα (19/12), αφού αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Βίρτους Μπολόνια (21:30, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) για την 15η αγωνιστική της EuroLeague.

Οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα, αλλά και να καλύψουν την προ μερικών ημερών εντός έδρας ήττα τους από την Βαλένθια, έχοντας για μοναδικό απόντα τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ, που δεν έχει ακόμα δικαίωμα συμμετοχής στην διοργάνωση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της βραδιάς:
Ερυθρός Αστέρας – Ρεάλ (20:00, Novasports 4)
Άλμπα Βερολίνου – Μπαρτσελόνα (21:00, Novasports 6)
Μακάμπι – Μπασκόνια (21:05, Novasports Start)
Βίρτους Μπολόνια – Ολυμπιακός (21:30, Novasports Prime)
Βαλένθια – Παρτίζαν (22:00, Novasports 5)

Μάχεται για την 2η θέση ο Προμηθέας, σημαντικά παιχνίδια για Περιστέρι και Άρη

Τρεις ακόμα εκπρόσωποι του ελληνικού μπάσκετ ρίχνονται στην μάχη της Ευρώπης σήμερα. Ο Προμηθέας και το Περιστέρι bwin ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στην φάση των ομίλων του Basketball Champions League – έχοντας εξασφαλίσει την παρουσία τους στο play-in της διοργάνωσης, με τους Πατρινούς να έχουν ελπίδες να κατακτήσουν την 2η θέση στον όμιλό τους – ενώ ο Άρης δοκιμάζεται στο EuroCup.

Ο Προμηθέας αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Οπάβα (19:30, Cosmote Sport 7 και LIVE από το SPORT24), θέλοντας συνδυασμό αποτελεσμάτων για να κατακτήσει την 2η θέση στον όμιλό του.

Συγκεκριμένα, οι Πατρινοί χρειάζονται νίκη και παράλληλα εντός έδρας ήττα της Ρίτας Βίλνιους από την (αδιάφορη και σίγουρα πρώτη) Ντιζόν για να κατακτήσουν την 2η θέση. Αυτό από μόνο του ωστόσο δεν θα είναι αρκετό.

Ο λόγος είναι ότι η Ρίτας έχει +52 στο σύνολο πόντων και ο Προμηθέας +38. Δεδομένου λοιπόν ότι έχουν μοιραστεί τις νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια – έχοντας νικήσει ο ένας τον άλλο με διαφορά 2 πόντων – οι Πατρινοί πρέπει να υπερκαλύψουν και αυτό το +14 των Λιθουανών. Αν δηλαδή ο Προμηθέας νικήσει με διαφορά 1 πόντου, η Ρίτας πρέπει να ηττηθεί με διαφορά 14 πόντων, αν οι Πατρινοί νικήσουν με διαφορά 5 πόντων, οι Λιθουανοί πρέπει να ηττηθούν με διαφορά 9 πόντων κλπ.

Αν ο Προμηθέας κατακτήσει την 2η θέση, θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας το Περιστέρι bwin στο play-in της διοργάνωσης με έπαθλο την πρόκριση στους 16. Αν βγει τρίτος, θα αντιμετωπίσει την ΛεΜαν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα