CEO Σαχτάρ Ντόνετσκ: “Βομβαρδίστηκε το ξενοδοχείο που πηγαίναμε”

Διαβάζεται σε 2'
CEO Σαχτάρ Ντόνετσκ: “Βομβαρδίστηκε το ξενοδοχείο που πηγαίναμε”
2024 OLEG PETRASIUK / UKRAINIAN 24 MECHANISED BRIGADE VIA AP

Ο CEO της Σαχτάρ Ντόνετσκ, Σεργκέι Πάλκιν, μίλησε για τις δυσκολίες και την αβεβαιότητα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος λόγω του πολέμου της Ουκρανίας, τονίζοντας ότι η κάθε μέρα είναι μια πρόκληση κι η ασφάλεια δεν είναι ποτέ δεδομένη.

Συμπληρώθηκε μία δεκαετία από τότε που η Σαχτάρ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την περιοχή του Ντόνετσκ λόγω της ρωσικής επίθεσης στην Κριμαία.

Όπως αναφέρει το SPORT24, ο CEO της Σαχτάρ Ντόνετσκ, Σεργκέι Πάλκιν, αναφέρθηκε στο Thinking Football στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει σε καθημερινή βάση ο ουκρανικός σύλλογος, την “προσφυγιά” που καλούνται να διαχειριστούν, ενώ τόνισε ότι η κάθε μέρα είναι μια πρόκληση κι η ασφάλεια δεν είναι ποτέ δεδομένη.

“Ο πόλεμος δεν ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, ο πόλεμος ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια, όταν η Ρωσία έκανε επίθεση στην Κριμαία.

Το 2014 αφήσαμε την πόλη μας, τους οπαδούς μας, το γήπεδό μας. Δεν υπάρχει άλλος σύλλογος του οποίου η ζωή έχει αλλάξει τόσο πολύ. Ζούμε μακριά από τα πάντα για περισσότερα από 10 χρόνια. Είναι δύσκολο.

Πάντα προσπαθούμε να βρούμε το σπίτι μας, προσπαθούμε να βρούμε ένα μέρος για να περάσουμε το επόμενο βράδυ. Έχουμε πάει σε έξι γήπεδα στο Champions League.

Ξεκινήσαμε από το Κίεβο, μετά Βαρσοβία, μετά Αμβούργο. Η πραγματικότητά μας είναι δύσκολη και είναι δύσκολο να προγραμματιστεί.

Μεταξύ 2014 και 2024 η κατάσταση επιδεινώθηκε. Η επέκταση της ρωσικής εισβολής οδήγησε πολλούς παίκτες να εγκαταλείψουν την Ουκρανία με την άδεια της FIFA και σύλλογοι όπως η Σαχτάρ έπρεπε να ξεκινήσουν ουσιαστικά από το μηδέν.

Μετά την έναρξη του πολέμου, η FIFA επέτρεψε στους ξένους παίκτες να φύγουν. Έπρεπε να ξεκινήσουμε από το μηδέν.

Ξεκινήσαμε ξανά, ήμασταν πρωταθλητές εκείνη τη χρονιά, παίξαμε στο Champions League, παίζοντας ωραίο κι ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Για μένα, η επιτυχία είναι στο γήπεδο, αλλά δεν μιλάω για επιτυχία κοιτάζοντας την πραγματικότητά μας.

Πριν από δύο εβδομάδες, επρόκειτο να παίξουμε σε μια πόλη της Ουκρανίας, θα φτάναμε δύο μέρες νωρίτερα.

Το ξενοδοχείο στο οποίο πηγαίναμε βομβαρδίστηκε και τέσσερις άνθρωποι πέθαναν. Μπορείτε να φανταστείτε τι θα γινόταν αν είχαμε φτάσει σε αυτό το ξενοδοχείο;

Πήγαμε να παίξουμε και το παιχνίδι δεν τελείωσε, γιατί η Ρωσία άρχισε να βομβαρδίζει ξανά την Ουκρανία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα