Champions League: Η Μπάγερν ισοπέδωσε τη Ντίναμο Ζάγκρεμπ με 9 γκολ

Διαβάζεται σε 3'
Champions League: Η Μπάγερν ισοπέδωσε τη Ντίναμο Ζάγκρεμπ με 9 γκολ
Associated Press

Η Μπάγερν ήταν υπερηχητική και κατάφερε κάτι που καμία ομάδα δεν έχει πετύχει στο Champions League, να βάλει δηλαδή εννέα γκολ. Επικράτησε 9-2 της Ντίναμο Ζάγκρεμπ.

Υπερηχητικό ήταν το ξεκίνημα της Μπάγερν στη League Phase του Champions League.

Όπως γράφει το SPORT24, οι Βαυαροί επικράτησαν 9-2 της Ντίναμο Ζάγκρεμπ, καθαρίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι από το πρώτο μέρος και μεγαλώνοντας το σκορ στο δεύτερο μέρος, μετά την “όχληση” των Κροατών πετυχαίνοντας κάτι το ιστορικό. Καμία ομάδα δεν έχει βάλει εννέα γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Μόλις στο 9ο λεπτό οι Βαυαροί βρήκαν δίχτυα, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Στο 19′ η Μπάγερν πήρε προβάδισμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κέιν. Ένα περιπετειώδες γκολ, αφού αρχικά δεν μέτρησε για οφσάιντ γκολ του Γκνάμπρι, ωστόσο ο VAR διαπίστωσε πως νωρίτερα υπήρχε παράβαση στον Πάβλοβιτς.

Στο 33′ ο Μουσιάλα έστρωσε με το στήθος και ο Γκερέιρο με τη μία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 38ο λεπτό, ο Κίμιχ γέμισε στην περιοχή και ο Ολίσε με κεφαλιά έκανε το 3-0.

 

Στο ημίχρονο έγινε αναγκαστική αλλαγή ο Νόιερ, με τον Ούλραϊχ να περνάει στη θέση του. Μέσα σε πέντε λεπτά η Ντίναμο κατάφερε να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Στο 48′ η Πιάτσα κατάφερε να γυρίσει στον Πέτκοβιτς, αδράνησε η άμυνα της Μπάγερν και έγινε το 3-1, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Ογκιβάρα έκανε το 3-2, μετά από ωραία κάθετη του Μίσιτς.

Ουσιαστικά, αυτή η αντίδραση ανάγκασε την Μπάγερν να ξεσπάσει. Στο 57′ ο Κίμιχ σούταρε από το ημικύκλιο της περιοχής, ο κίπερ της Ντίναμο απέκρουσε και ο Κέιν από κοντά σκόραρε. Αμέσως μετά στο 60′ ακυρώθηκε πέμπτο γκολ των Βαυαρών, κάτι βέβαια που πέτυχε στο 61ο λεπτό ο Ολίσε.

Η Μπάγερν δεν έλεγε να πατήσει φρένο, κέρδισε πέναλτι για χέρι του Μίτσιτς και ο Κέιν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα για το χατ-τρικ στο 73′. Πέντε λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι κέρδισαν ακόμη ένα πέναλτι και ο Χάρι Κέιν έφτασε τα τέσσερα γκολ στον δρόμο για το 7-2.

Οι Γερμανοί, όμως, ποτέ δεν σταματούν, ειδικά όταν βρίσκουν την ευκαιρία. Έτσι, ο Σανέ με μία σουτάρα εκτός περιοχής έκανε το 8-2 στο 85ο λεπτό, με τον Γκορέτσκα στο 90+2′ να ολοκληρώνει έναν ιστορικό θρίαμβο, που όμοιος του δεν έχει ξαναυπάρξει στο Champions League.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα