Champions League: Η Λίβερπουλ “άλωσε” το Σαν Σίρο με τριάρα στη Μίλαν

Διαβάζεται σε 2'
Champions League: Η Λίβερπουλ “άλωσε” το Σαν Σίρο με τριάρα στη Μίλαν
@ 2024 ANTIONIO CALANNI / AP IMAGES

Η Λίβερπουλ άλωσε το Σαν Σίρο με αρχοντική εμφάνιση, επικρατώντας 3-1 της Μίλαν με ανατροπή για την πρεμιέρα της League Phase του Champions League.

Η Λίβερπουλ ξεκίνησε εντυπωσιακά την πορεία στο νέο ιστορικό Champions League, καθώς επικράτησε 3-1 της Μίλαν στο Σαν Σίρο με εξαιρετική εμφάνιση από τον Κώστα Τσιμίκα. Η ομάδα του Άρνε Σλοτ πέτυχε το τρίποντο με ανατροπή, καθώς πρώτοι πέτυχαν γκολ οι ροσονέρι.

Σύμφωνα με το SPORT24, μετά από βολέ του Μενιάν, ο Πούλισικ έγινε αποδέκτης της μπάλας την κουβάλησε για αρκετά μέτρα και με ένα ωραίο σουτ από τη γωνία της περιοχής την έστειλε στα δίχτυα.

Η Λίβερπουλ ανέβασε κατευθείαν στροφές και πίεσε για την ανατροπή. Στο 17′ ο Σαλάχ προειδοποίησε με το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή να σταματάει στο δοκάρι. Στο 23′ ήρθε το γκολ της ισοφάρισης. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Αλεξάντερ – Άρνολντ, ο Κονατέ πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι reds δεν σταμάτησαν, συνέχισαν να απειλούν τα αντίπαλα καρέ. Στο 30′ ο Σαλάχ είχε νέο δοκάρι με ένα ακόμα σουτ που τράνταξε την εστία του Μενιάν. Η ανατροπή έγινε από τα πόδια του Κώστα Τσιμίκα. Ο Έλληνας μπακ εκτέλεσε αριστοτεχνικά το κόρνερ από τα δεξιά και ο Φαν Ντάικ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος η Λίβερπουλ κυριάρχησε και πάλι και ήταν εκείνη που απείλησε περισσότερο για να σκοράρει. Στο 64′ ο Τσιμίκας που είχε αρκετές ευκαιρίες στο ματς, έφτασε κοντά στο να κάνει το 3-1, όμως το σουτ του πέρασε έλαχιστα άουτ. Τρία λεπτά μετά η Λίβερπουλ πέτυχε το τρίτο γκολ με τον Σομποσλάι μετά από γύρισμα του Χάκπο.

Η Μίλαν πίεσε για να πάρει κάτι στο ματς, είχε και δοκάρι στην τελευταία φάση με τον Λεάο, αλλά το 3-1 παρέμεινε μέχρι και το τέλος.

Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μίλαν: Μενιάν, Καλάμπρια, Τομόρι, Πάβλοβιτς, Ερνάντες, Λόφτους-Τσικ, Φοφανά, Ρέιντερς, Πούλισιτς, Λεάο, Μοράτα

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας, Σόμποζλαϊ, ΜακΆλιστερ, Χράφενμπερχ, Σαλάχ, Ζότα, Χάκπο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα