Champions League: Μεγάλη νίκη της Μπάγερν στην Τουρκία, τρίποντο κορυφής για την Ίντερ

Διαβάζεται σε 4'
Μπάγερν Μονάχου
Μπάγερν Μονάχου 2023/EMRE OTKAY/AP IMAGES

Η Μπάγερν Μονάχου νίκησε 3-1 την Γαλατασαράι στην Κωνσταντινούπολη, ενώ την ίδια ώρα η Ίντερ στο Μιλάνο επικράτησε με 2-1 σκορ της Σάλτσμπουργκ στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής για τους ομίλους του Champions League.

Η Γαλατάσαραϊ ήταν καταιγιστική για ένα ημίχρονο, όμως η Μπάγερν έχει την εμπειρία και την ικανότητα να πάρει τη νίκη ακόμα κι αν δεν βρίσκεται στη μέρα της.

Όπως γράφει το SPORT24, το 3-1 στην Κωνσταντινούπολη για την 3η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Champions League τη στέλνει με το 1,5 πόδι στα νοκ άουτ, αφού έκανε το 3/3 και δείχνει να μην έχει ανταγωνισμό.

Ο αγώνας άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τους φιλοξενούμενους, αφού σε μία αντεπίθεση ο Κινγκσλέ Κομάν άνοιξε το σκορ με σουτ μέσα από την περιοχή στο 8′.

Είχε προηγηθεί μία χαμένη ευκαιρία του Κερέμ Ακτούρκογλου, που εξελίχθηκε σε μοιραίο παίκτη των γηπεδούχων. Ο Τούρκος επιθετικός νικήθηκε από τον Σβεν Ούλραϊχ άλλη μία φορά έπειτα από το γκολ και στο 11′ αστόχησε σε κενή εστία, στέλνοντας την μπάλα ψηλά.

Τη λύση έδωσε ο επιθετικός ηγέτης της “τσιμπόμ”, Μάουρο Ικάρντι, ο οποίος κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε ύστοχα με Πανένκα για να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 30′. Ο Ακτούρκογλου συνέχισε να χάνει ευκαιρίες και το ημίχρονο έκλεισε ισόπαλο.

Οι δύο προπονητές δεν έκαναν αλλαγές στην ανάπαυλα και αυτός που δικαιώθηκε ήταν ο Τόμας Τούχελ. Οι Βαυαροί άρχισαν να ελέγχουν τον αγώνα, η κόπωση των γηπεδούχων ήταν εμφανής και οι παρεμβάσεις από τον πάγκο ήταν επιβεβλημένες. Ο Οκάν Μπουρούκ έριξε στον αγώνα τον Ντρις Μέρτενς, όμως ο Βέλγος δεν βοήθησε παραπάνω από τον Τετέ.

Στο 73′, σε μία κόντρα, ο Χάρι Κέιν έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία του και έδωσε προβάδισμα στους Γερμανούς. Έξι λεπτά αργότερα, ο Τζαμάλ Μουσιάλα “κλείδωσε’ τη νίκη, με τη Γαλατάσαραϊ να αποτυγχάνει και στο έκτο εντός έδρας παιχνίδι της με αντίπαλο από τη Γερμανία να πάρει νίκη στη διοργάνωση.

Ίντερ – Ζάλτσμπουργκ 2-1

Την ίδια στιγμή, η Ίντερ βρίσκεται σε πολύ καλό αγωνιστικό… φεγγάρι το τελευταίο διάστημα, ούσα πρωτοπόρος στην Serie A, και το απέδειξε το βράδυ της Τρίτης, με την ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι να επικρατεί με 2-1 της Ζάλτσμπουργκ και να πανηγυρίζει δεύτερο σερί τρίποντο (μετά το εντός έδρας 1-0 επί της Μπενφίκα) που την κράτησε επικεφαλής στη βαθμολογία του 4ου ομίλου.

Όπως γράφει το SPORT24, οι νερατζούρι πήραν κεφάλι στο σκορ στο 19′ με το πρώτο γκολ του Αλέξις Σάντσες τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις, με τους Αυστριακούς να φέρνουν το ματς στα ίσα στο 57′ με πλασέ του Γκλουκ αλλά τους γηπεδούχους να “απαντούν” στο 64′ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τσαλχάνογλου και να κρατούν το 2-1 μέχρι το φινάλε.

Η Ζάλτσμπουργκ μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και ήταν καλύτερη στο πρώτο δεκάλεπτο, έχοντας την πολύ μεγάλη ευκαιρία του Γλουκ στο 4′ (απέκρουσε σωτήρια ο Ζόμερ), όμως η Ίντερ ισορρόπησε στη συνέχεια και στην πρώτη μεγάλη φάση της στα αντίπαλα καρέ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 19ο λεπτό.

Μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας ο Μικίταριαν πέρασε τη μπάλα κάθετα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και ο Φρατέζι την προώθησε για τον Σάντσες, με τον Χιλιανό να σκοράρει με δεξί πλασέ και να πανηγυρίζει το πρώτο γκολ του τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις (1-0).

Οι νερατζούρι κράτησαν σχετικά άνετα το υπέρ τους προβάδισμα μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, με τους πρωταθλητές Αυστρίας να μην παρατούν όμως τα όπλα και να φτάνουν στην ισοφάριση στο 57′ με τον καλύτερο παίκτη τους στο χορτάρι, τον Γλουκ, ο οποίος νίκησε με εξαιρετικό σουτ εντός περιοχής τον Ζόμερ.

Ωστόσο δεν… πρόλαβαν να φορτώσουν με πίεση και άγχος την Ίντερ αφού στο 64′ ήρθε η απάντηση, με τον Φρατέζι να ανατρέπεται στη μεγάλη περιοχή των φιλοξενουμένων και τον Τσαλχάνογλου να ξαναδίνει το προβάδισμα στην Ίντερ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Στη συνέχεια το ματς ισορροπούσε σε τεντωμένο σχοινί, με την Ίντερ να βρίσκει τρίτο γκολ με τον Λαουτάρο Μαρτίνες αλλά να μην μετράει (οφσάιντ ο Φρατέζι που έκανε το γύρισμα) και την Ζάλτσμπουργκ να ασκεί πίεση για την ισοφάριση, για να αντέξει η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι και να πάρει ένα πολύ σημαντικό τρίποντο στην προσπάθεια να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στη νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα