Champions League: Ο πρωταθλητής Ελλάδας οριστικά στον β’ προκριματικό γύρο

Διαβάζεται σε 2'
Champions League: Ο πρωταθλητής Ελλάδας οριστικά στον β’ προκριματικό γύρο
EUROKINISSI SPORTS

Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ουκρανίας από την Σαχτάρ και της Κροατίας από την Ντίναμο Ζάγκρεμπ, ο πρωταθλητής Ελλάδας θα εκκινήσει οριστικά από τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Η μάχη στην Stoiximan Super League κορυφώνεται και σύντομα θα μάθουμε ποια ομάδα θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μάχονται στα τελευταία παιχνίδια των playoffs.

Όπως γράφει το SPORT24, ο πρωταθλητής Ελλάδας θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει και μία θέση στο League Phase του Champions League της επόμενης περιόδου. Η ελληνική ομάδα θα εκκινήσει οριστικά από τον β’ προκριματικό γύρο.

Είτε πρόκειται για τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ που έχουν υψηλότερο συντελεστή, είτε για την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό που έχουν χαμηλότερο.

Η ευκαιρία για το rebalancing που χάθηκε

Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, εάν κατακτήσουν το πρωτάθλημα, θα είχαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν απευθείας θέση είτε στο League Phase, είτε στα playoffs. Θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν το rebalancing (εφόσον Ρεάλ και Ντόρτμουντ έχουν εξασφαλίσει εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος), ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Ο λόγος είναι πως η Σαχτάρ, η οποία έχει τον υψηλότερο συντελέστη από τις υποψήφιες ομάδες για την έξτρα θέση, κατέκτησε το πρωτάθλημα της Ουρκανίας, έτσι αυτή θα πάρει την απευθείας πρόκριση.

Η Ντίναμο Ζάγκρεμπ, η οποία επίσης έχει υψηλότερο συντελεστή από τις ελληνικές ομάδες, κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Κροατία και έτσι με τα μέχρι τώρα δεδομένα παίρνει το εισιτήριο για τα playoffs της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης μέσω του rebalancing.

Η κλήρωση για τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League που θα μπει ο πρωταθλητής Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουνίου του 2024. Οι πρώτοι αγώνες είναι το διήμερο 23-24 Ιουλίου και οι ρεβάνς 30-31 του ίδιου μήνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα