Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Η νέα εποχή αφήνει υποσχέσεις, ιδανικό ξεκίνημα για τον Ιβάν με “killer” Ιωαννίδη

Διαβάζεται σε 3'
Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Η νέα εποχή αφήνει υποσχέσεις, ιδανικό ξεκίνημα για τον Ιβάν με “killer” Ιωαννίδη
UEFA NATIONS LEAGUE 2024-2025 / ΕΛΛΑΔΑ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε την εποχή Γιοβάνοβιτς η Εθνική Ελλάδας, η οποία νίκησε 3-0 τη Φινλανδία στο Γ. Καραϊσκάκης στην πρεμιέρα της στο Nations League. Δύο γκολ πέτυχε ο εξαιρετικός Φώτης Ιωαννίδης (23’, 76’) ενώ ενδιάμεσα είχε σημειώσει αυτογκόλ ο Κάλμαν (37’).

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να έχει η Εθνική Ελλάδας στην εποχή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Η γαλανόλευκη επικράτησε με 3-0 της Φινλανδίας στο Γ. Καραϊσκάκης και πήρε τους πρώτους της τρεις βαθμούς στο Nations League.

Όπως γράφει το Sport24, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε σε εξαιρετική βραδιά τον Φώτη Ιωαννίδη που σκόραρε δύο φορές, στο 23’ κλέβοντας την μπάλα από τον Χρανέσκι και στο 76’ με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Μπακασέτα. Ενδιάμεσα, η Εθνική Ομάδα είχε βρει δίχτυα στο 37’ με αυτογκόλ του Κάλμαν έπειτα από γύρισμα του Τσιμίκα.

Έτσι η Εθνική μπήκε με το δεξί στη League B του Nations League και θα ψάξει το δύο στα δύο την Τρίτη (10/9, 21:45) απέναντι στην Ιρλανδία στο Δουβλίνο.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Εθνική μας έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της στο παιχνίδι αφού στα πρώτα δευτερόλεπτα οι διεθνείς έκλεψαν την μπάλα στο ύψος της σέντρας και αφού συνεργάστηκαν όμορφα έβγαλαν τον Πέλκα σε θέση βολής όμως το σουτ που επιχείρησε βρήκε απάντηση από τον Χραντέσκι. Η γαλανόλευκη ξεκίνησε έχοντας κοντά τις γραμμές της, ούσα πολύ συμπαγής σε φάση άμυνας.

Η Φινλανδία απείλησε για πρώτη φορά στο 12ο λεπτό, όταν ο Άντμαν επιχείρησε ένα δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα όμως να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Το πρώτο γκολ όμως στο Γ. Καραϊσκάκης ήταν για την Ελλάδα! Η πίεση ψηλά απέδωσε καρπούς αφού ο Ιωαννίδης έκλεψε την μπάλα από τον Χραντέσκι και πλάσαρε σε κενή εστία δίνοντας το προβάδισμα στη γαλανόλευκη στο 23’.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέτυχε να βάλει στέρεα θεμέλια νίκης πριν το ημίχρονο. Μπακασέτας και Ιωαννίδης συνεργάστηκαν όμορφα, ο Κώστας Τσιμίκας έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Κουλιεράκης πετάχτηκε με πλασέ για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να γράψει το 2-0 στο 37’.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Ελλάδα άγγιξε το τρίτο γκολ όταν ο Ιωαννίδης με ωραίο γύρισμα σημάδεψε το δοκάρι του Χραντέσκι. Η Εθνική μας απείλησε και στο 52’ όταν ο Τσιμίκας γύρισε την μπάλα από αριστερά όμως η φινλανδική άμυνα σταμάτησε την προσπάθεια του Πέλκα από κοντά.

Στο 65’ μάλιστα έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ελλάδας ο Χρήστος Ζαφείρης, ο οποίος επέλεξε να εκπροσωπήσει τη γαλανόλευκη και όχι τη Νορβηγία.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν είχε τελειώσει εκεί όμως αφού στο 76ο λεπτό βρήκε και τρίτο γκολ, ξανά με τον Φώτη Ιωαννίδη. Ο Μπακασέτας εκτέλεσε το κόρνερ και ο επιθετικός του Παναθηναϊκού με κεφαλιά έγραψε το 3-0.

Πλέον η Εθνική Ομάδα στρέφει την προσοχή της στο παιχνίδι της Τρίτης (10/9, 21:45) απέναντι στην Ιρλανδία στο Δουβλίνο για τη δεύτερη αγωνιστική του Nations League.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (65’ Σιώπης), Μάνταλος (65’ Ζαφείρης), Μπακασέτας (77’ Βαγιαννίδης), Χατζηγιοβάνης (46’ Κωνσταντέλιας), Πέλκας, Ιωαννίδης (77’ Παυλίδης)
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Χραντέσκι, Πέλτολα, Ιβάνοβ, Χόσκονεν, Καμαρά (82’ Γουάλτα), Άντμαν (62’ Κέσκινεν), Λουντ (62’ Γένσεν), Σούλερ (45’ Νισίλα), Σταχλ, Γκάλβεζ, Κάλμαν (62’ Πογιάνπαλο)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα