Ελλάδα – Ιρλανδία 2-0: Έμεινε πρώτη και περιμένει την Αγγλία στο ΟΑΚΑ

Διαβάζεται σε 4'
Εθνική Ελλάδος
Εθνική Ελλάδος Eurokinissi

Με κεκτημένη ταχύτητα από το διπλό στο Γουέμπλεϊ, η Εθνική Ελλάδας νίκησε 2-0 την Ιρλανδία στο κατάμεστο Καραϊσκάκη με γκολ του Μπακασέτα (48΄) και του Μάνταλου (90’+2′), έκανε το τέσσερα στα τέσσερα στο Nations League και εδραιώθηκε στην πρώτη θέση του ομίλου

Χωρίς φρένα συνεχίζει η Εθνική Ελλάδας! Η γαλανόλευκη έδωσε συνέχεια στον θρίαμβο του Γουέμπλεϊ, επικράτησε με 2-0 της Ιρλανδίας στο κατάμεστο, από περισσότερους από 30 χιλιάδες φιλάθλους, Γεώργιος Καραϊσκάκης και έκανε το τέσσερα στα τέσσερα στο Nations League.

Όπως αναφέρει το SPORT24, το γκολ που ξεκλείδωσε το ματς για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέτυχε στο 48’ ο Τάσος Μπακασέτας με ωραίο σουτ έπειτα από στρώσιμο του Τζόλη.

Η Ελλάδα κλείδωσε τη νίκη στις καθυστερήσεις με τον Μάνταλο να πλασάρει σε κενή εστία έπειτα από λάθος του Κέλεχερ.

Έτσι λοιπόν, η Εθνική Ομάδα έχει μπροστά της το σπουδαίο παιχνίδι με την Αγγλία στις 14 Νοεμβρίου (21:45) στο ΟΑΚΑ για την 5η αγωνιστική του Nations League, μια αναμέτρηση η οποία θα κρίνει την πρώτη θέση του ομίλου αφού η Ελλάδα είναι πρώτη με 12 βαθμούς και τα τρία λιοντάρια στη δεύτερη θέση με 9.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Άκρως φορτισμένες ήταν οι στιγμές πριν τη σέντρα του αγώνα στο Φάληρο. Άπαντες ήταν εμφανώς συγκινημένοι στην ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ ενώ αρκετοί φίλαθλοι δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

Στα αγωνιστικά, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν άλλαξε τίποτα στην ενδεκάδα του από την ομάδα που κέρδισε απέναντι στην Αγγλία, πλην της αναγκαστικής προσθήκης του Χατζηδιάκου στη θέση του τιμωρημένου Κουλιεράκη. Η πρώτη καλή στιγμή του ματς ανήκε στην Ιρλανδία, η οποία απείλησε με τον Φέργκιουσον στο 4′. Η μπάλα κόντραρε στον Σιώπη έξω από την ελληνική περιοχή και στρώθηκε στον επιθετικό της Μπράιτον που δεν μπόρεσε να βρει εστία.

Με κινητήριο μοχλό τον Μασούρα όμως η Ελλάδα άρχισε να πιέζει και είχε τις πρώτες της στιγμές στο παιχνίδι. Ο κυνηγός του Ολυμπιακού έκανε τη σέντρα για τον Τζόλη στο 9′ με τον 22χρονο να στέλνει την μπάλα άουτ και δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος ο Μασούρας εκτέλεσε από δεξιά με τον Κέλεχερ να διώχνει σε κόρνερ. Ο Μασούρας απείλησε ξανά με απανωτά σουτ που μπλόκαραν οι Ιρλανδοί στο 15′ και αστόχησε με κεφαλιά από σέντρα του Τζόλη στο 17′.

Στο 19′ η γαλανόλευκη άγγιξε το γκολ όταν ο Μπακασέτας έκανε ωραία κίνηση και εκτέλεσε εντός περιοχής όμως ο Κέλεχερ έδιωξε και στη συνέχεια της φάσης ο Παυλίδης δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η Εθνική μας Ομάδα έκοψε τελικά τον γόρδιο δεσμό στην αυγή του δεύτερου μέρους με τον Τάσο Μπακασέτα. Ο Τζόλης έστρωσε την μπάλα στον αρχηγό της γαλανόλευκης και εκείνος με ένα γεμάτο δεξί σουτ νίκησε τον Κέλεχερ και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του Γιοβάνοβιτς. Αμέσως, έδειξε το μαύρο περιβραχιόνιο που φορούν οι Έλληνες διεθνείς στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Η Ιρλανδία προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης και απείλησε με κεφαλιά του Τέιλορ στο 69′ όμως ο Βλαχοδήμος απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Το πλήγμα για την Ελλάδα είναι πως ο Δημήτρης Κουρμπέλης αντίκρισε την κίτρινη κάρτα, συμπλήρωσε τις δύο στον όμιλο και δεν θα ενισχύσει την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο παιχνίδι με την Αγγλία για την 5η αγωνιστική.

Η γαλανόλευκη σφράγισε τη νίκη της με τον Πέτρο Μάνταλο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων εκμεταλλευόμενος το λάθος του Κέλεχερ και πλασάροντας σε κενή εστία.

Έτσι η Εθνική Ελλάδας συνέχισε με το απόλυτο στο Nations League, έφτασε τους 12 βαθμούς, τρεις περισσότερους από την Αγγλία την οποία και θα υποδεχθεί την επόμενη αγωνιστική.

  • ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ρότα, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Γιαννούλης, Σιώπης, Κουρμπέλης (82′ Κουρμπέλης), Μπακασέτας (72′ Ζαφείρης), Τζόλης (82′ Τσιμίκας), Μασούρας (65′ Πέλκας), Παυλίδης (72′ Δουβίκας).
  • ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Κέλεχερ, Μπρέιντι, Σκέιλς, Κόλινς, Ο’Σέι, Κάλεν, Νάιτ (73′ Μολούμπι), Σμόντικς (73′ Τζόνστον), Πάροτ, Φέργκιουσον (57′ Τειλορ), Ογκμπένε (57′ Εμποσέλε).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα